Home > movie > you are not welcome here

you are not welcome here

(insert district 9 the movie)

クルマエビ亜目 Dendrobranchiata は、エビ目(十脚目)を二分する分類群の一つ。根鰓亜目(こんさいあもく)とも呼ばれる。

Semalam me sudah tonton wayang maraton, ‘gi joe‘ dan ‘district 9‘. Seorang diri juga.

Mula-mula cerita ‘gi joe‘ yg dipenuhi dgn kesan khas cgi yg canggih. Bunyi sistem yg bising di hampir keseluruhan cerita. Penuh aksi tapi jalan cerita yg boleh diagak. Me bagi 3 bintang.

Selepas itu, me tonton cerita ‘district 9‘, terbitan pengarah filem terkenal peter jackson (lord of the rings). Amat unik. Cerita fiksyen sains dan kesan khas cgi yg canggih juga. Teringat me cerita ‘the fly (1986)‘ yg manusia bertukar menjadi seekor lalat jadian. Tapi kali ini, manusia sudah dimutasi menjadi seekor udang yg boleh berjalan. Cerita pendatang makhluk asing diatas bandaraya johannesburg, afrika selatan yg terkenal dulu dgn dasar apartheidnya. Me bagi 4.5 bintang, tapi tidak sesuai untuk perempuan yg sedang mengandung gitu.

Pascanota: Kawan-kawan janganlah sentap. Tajuk entri me ambil dari poster cerita ‘district 9’ itu. Segala salah faham, me mohon maaf. [+ poster ada di SINI ]

Alahai.

Categories: movie
  1. August 20, 2009 at 12:15 am

    Hmm..citer “The Fly”
    ingat2 lupa citer die
    tgk zaman budak2 dulu..zaman muda2
    ahaks!
    kesian dkt orang yg jd lalat tu..ingat time telinga die tecabut jek~

    ko leh google kat SINI .. hingat lagik camane seekor lalat jadian makan? dia akan muntah dulu dan jilat jilat makanan ittewww.. ohoho

  2. August 20, 2009 at 12:25 am

    nape tak seswai utk ibu mengandung en_me?
    de unsur2 kejutan ker?hehe

    kejutan adegan daging bersepai dan dikhuatiri mungkin bakal anak spt udang di balek mee.. voolleee

  3. August 20, 2009 at 12:29 am

    Sanggup en_me tengok wayang sorang2? Kenapa tak ajak keluarga?

    aper kelise ajak keluarga tengok movie maraton ghitewww.. ekeke

  4. August 20, 2009 at 1:29 am

    bestnye rally tengok wayang.. terasa diriku dah lama tak pi tengok wayang.. kat BP nie mcm x best (read: malas) je nak tgk wayang…huhu

    dah lamer gak me tak gi bp mall.. ehehe

  5. August 20, 2009 at 2:07 am

    aku nak tgk district 9 ni

    oke abang rozali ittewww.. gud luck

  6. August 20, 2009 at 2:51 am

    tengok wayang sorang2 tak ajaaaakkkkk pongggg😦

    nak tengok la cerita ‘district 9′ tu! this weekend!😉

    kann dah cakap..

  7. August 20, 2009 at 3:00 am

    salam en me~

    alahai~

    semua orang kata District 9 sangat best~ mau tengok jugalah nanti~

    seorang diri juga barangkali~

    lain orang lain persepsinyerr.. ehehe, salam cek za itteww

  8. August 20, 2009 at 4:39 am

    en_me…
    Good…I’ll watch District 9 …
    Mesti anak2 ni suka tengok fiksyen gitu…lepas tu takut…nak masuk bilik air pun ummi dan abah kena temankan….alahai….

    anak2 takut masuk bilik air sorang2 teww biasa lorrr.. lain lar kalo bapak budak2 fulakk.. ekeke, me gurau2 one uoolsss

  9. cen
    August 20, 2009 at 6:44 am

    en_me ittew nengok wyg sowang2??? rajinnyer….

    citer fiksyen kkdg merapu meraban… kkdg suker..kkdg idak acik nengoknyer.
    Tpi, acik suka nengok efeknyer…kesan2 khas cgi tuh…sma acik suker…bkn senang mawu bikin…

    citer science fiksyen takdok emo emo jiwang jiwang ghiteww.. mokcik lupekanjerrr.. uhuhu

  10. August 20, 2009 at 8:04 am

    Salam en_me…

    Tgk 2 wayang satu hari tu…

    salam atik itteww.. pernah tengok satu hari sampai 3 wayang.. ekeke

  11. August 20, 2009 at 8:31 am

    macam ngeri sahaja cerita D9 itu

    kategori 18SX ghitewww. .

  12. ain
    August 20, 2009 at 8:44 am

    tak sedap sgt la ekh G.I Joe. mae baru nak beli tu hari..nasib baik belum clear. hihi

    dorang kater kalo download dr tenet lagi clear .. tapi kalo tak tau, leh gi today’s market beli jerrr.. ekeke

  13. August 20, 2009 at 9:01 am

    huh..byk bintang me bagi itewww
    sure best ek..
    tak sangka di joe dpt 3 bintang

    sib baik ada bintang kannns..

  14. yus
    August 20, 2009 at 9:30 am

    rajinnyer gi tengok wayang..
    2 movie lak tu…

    “ANDAI ADA LANGKAH MEMBEKAS LARA,
    ANDAI ADA KATA MERANGKAI DUSTA,
    ANDAI ADA TINGKAH MENOREH LUKA,
    KUMOHONKAN MAAF LAHIR BATIN,
    SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA”

    selamat berpuasa jugerr akak yus yg sayang hasni ittewww..

  15. August 20, 2009 at 9:37 am

    dua-dua cerita tu harus tengok……sesuai utk ibu yg belum hamil nie:))

    ibu tapi belum hamil? camaner tewww.. ahaha

  16. August 20, 2009 at 9:43 am

    tajuk dari en me pun dah ngerriii tau !

    sila abaikan tajuk erk.. me amik dari poster district 9 tewww.. ehehe

  17. August 20, 2009 at 10:04 am

    lor ingat sy tak di alu-alukn di sini
    sek bek tak majuk lagi…

    selamat menyambut ramadhan.

    tajuk dari poster ‘district 9’ ghitewww.. volleee

  18. August 20, 2009 at 10:11 am

    erm betul tu…citer yg berunsur2 camtu tak sesuai tuk ibu mengandung…tingin gaknak tgk citer gi joe tu…tapi pale lieya ni tak masuk lee citer robot2 ni…..tu yg tak rajin nak gi tgk tu…hihihi…tapi kalo cite cam the proposal tu, laju jek gi tgk…wahhahah

    proposal tewww very sweet kannns..

  19. August 20, 2009 at 10:12 am

    ops lupe….salam ramadhan almubarak…selamat berpuase..

    salam ramadhan gakkks akak lieya itteww

  20. August 20, 2009 at 10:31 am

    en_me yg itewwww.. tengok wayang sengsorang? kesiannya.. ini mesti Wazir dgn mama dia merajuk…

    selamat berpuasa utk mu sekeluarga…

    wazir teww saperr? hmmm.. veryy veryy derr

  21. sebaliktabir
    August 20, 2009 at 10:52 am

    lama tak nonton wayang…en_me tak nak ajak…hehee

    ajak katernyerrr.. blog ko pun lamer tak update ghitewww

  22. August 20, 2009 at 11:04 am

    apa kena-mengena tajuk dengan n3 nie yek ?
    ….tak paham..tak paham.. hehehe

    ps :msa bujang pon saya tengok wayang sorang2 gaks
    tp skang dah berderet-deret, xdela…

    tajuk teww sebahagian slogan poster movie ‘district 9’ one uoolsss.. diatas kesulitan me mohon maaf..

  23. August 20, 2009 at 12:07 pm

    Selamat berpuasa untuk Me. Tag akak dah buat hahahah! KO tengok,out of rules hahaha!

    oke me dah reply komen tewww.. thanx teramat akak lily yg berjiwa kental ittewww..
    n selamat berpuasa gakkk..

  24. August 20, 2009 at 12:37 pm

    citer District 9 ni..kwn daku bsungguh2 pomot sungguh tgok..
    sonot tahap petala ke 7 katanya….
    tp abg me kata org peknen x d galakkan eh…heheh…
    daku ikut cadangan abg me tew…heheh

    kalo ko nak anak ko nanti rupa macam udang ko tengok larrr.. alala

  25. August 20, 2009 at 2:06 pm

    hihu..dah nk posa doh..bulan posa tak leh mkn bertih jagung dalam wayang~

    saper kater xleh, kalo tengok sbelah mlm ghiteww.. uhuhu

  26. August 20, 2009 at 2:27 pm

    district 9 bukankah ala dokumentari gitu en_me?

    aiyoo.. dokumentari katernyerrr.. ko dah tengok kerrr..

  27. August 20, 2009 at 2:41 pm

    belum la… itu yang i tanya tu en_me….😉

    since u r asking me.. it’s not a documentary my dear echah itteww, it’s a science fiction movie..

  28. nana ezreena
    August 20, 2009 at 3:45 pm

    kontroversi betul entry en_me..

    *tak tengok lagi 2-2 cerita..harus pergi tengok nie..hehe*

    maner ader kontroversi.. kowserr uu

  29. ف wildchild ۞
    August 20, 2009 at 4:18 pm

    hah. title post ni macam tgh marah je. hehe..

    ape barang g tgk sorang2

    maner ader marah .. kowser uuu

  30. August 20, 2009 at 4:19 pm

    nak tgk gak la..
    errr…en_me org johor kah?

    org johor ghitewww.. ahaks

  31. August 20, 2009 at 4:49 pm

    salam..

    byk tulisan jepun ni..dlu study kt sana ke?

    bukan study, tapi training dulu dulu.. volleeee

  32. iza
    August 20, 2009 at 5:06 pm

    amvoihh rajinnyer bang me menonton muvie sejak dua menjak ni yer uhuhu

    maner ader sejak 2 menjak ghitewww.. uhuhu

  33. August 20, 2009 at 5:24 pm

    harus bertukar jadi alien kalau nak masuk

    alien = pati .. ekeke

  34. vivavogue
    August 20, 2009 at 7:33 pm

    patut en.me bg 50 bintang lar kat gi joe….ada lee byung hun tuh….ngeh3

    (argghhhh…nyesalnya x smepat tgk di malaisie)

  35. August 21, 2009 at 12:42 am

    salam persahabatan.. lama dah nampak en_me di blog kwn2,tunggu2,hari ni baru nak bertegur sapa..heheh

    mm,baru tgk movie district 9 smalam.. betul kata en_me.. unik.. jalan cerita mantap,lain dari yg lain.. baru terasa ‘dekat’ makhluk asing ngan kite.. ala2 besfren gitu..heheh..
    apa2 pun, cerita sekadar fiksyen sains yang menghiburkan..saye bg 4.5 bintang gak..! : )

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s