Home > contest > コンテスト – contest

コンテスト – contest

(insert rhb saving contest)

ミス・コンテスト – 女性を対象としたコンテスト、ミスコン
rhb branch, jalan ampang

Sejak kebelakangan ini, me baru perasan. Ramai kawan-kawan blogger yg menganjurkan peraduan dalam blog masing-masing. Sempena bulan merdeka agaknya.

Ada yg menganjurkan ‘candid giveaway contest‘, ‘kisses of love contest‘, ‘chocolate contest‘, dan ‘jom main air bersama contest‘. Juga peraduan ‘saya sukakan dunia sebelah‘.

Me pun hendak tumpang sekaki sama. Seperti kata orang tua-tua, ‘tuah ayam nampak dikaki, tuah manusia siapa yg tahu.’ Atau kata uncle kamal, ‘untung sabut timbul, untung batu tenggelam.’

Kalau tidak dapat sebiji brooch, sehelai tudung atau sebutir freeze magnet, dapat sebuah kereta mewah c-class yg seperti diatas pun jadilah kan. Kannns.

Pascanota: Ramai sungguh kawan-kawan yg suruh me buat peraduan. Bukan me tidak hendak. Bukan me kedekut. Bukan me tidak pernah buat. Tapi me sudah serik, me bukan seperti ‘ulat nangka terhempas ke batu.’ Dulu me pernah buat peraduan, tapi adalah seorang dua tiga pemenang yg gedik-gedik dan buli-buli me bilang tidak sudi terima hadiah kemenangan itu, walaupun bukan behibu-hibu hinggit. Sedihkan. Kannns.

Alahai.

Categories: contest
  1. August 25, 2009 at 1:24 am

    amboi… kalau kereta mewah c-class hadiahnya.. confirm aku berentap habis habisan.. hehehe…

    salam ramadan… slamat berpuasa….

    ble minta alamat? kirim ke adrysabry@yahoo.com ek.. nak kirim kad raya… thanks!

  2. norm707
    August 25, 2009 at 2:20 am

    en_me…
    Buatlah contest utk kami2 ni…hadiah yg canggih manggih…tp tak perlule sampai C-class tu…

  3. August 25, 2009 at 2:47 am

    hihi,kalau tak silap,me menang gak contest dunia sebelah zara tu kan..
    terer-terer!!🙂

    buatlah contest bagi dslr.mesti ramai yg join..hehe

  4. August 25, 2009 at 4:15 am

    waiting for ur contest lah, boleh?😀 selamat berpuasa hari keempat..

  5. August 25, 2009 at 4:58 am

    tergedik2 daku nk tgu contest abg me tew….hehe

  6. August 25, 2009 at 6:14 am

    bile jadi contestant plak ni en me? kuikuikui

  7. ain
    August 25, 2009 at 6:21 am

    akak pun perasan gak mcm2 kontes yg ada tp 1 pun lum pernah try. hehehe

    psst…buat lah simple contest for ur follower..ramai ni!!!

  8. August 25, 2009 at 7:05 am

    hai en_me… mmm ok juga buat contest.Actually tak pernah join pun.. insyallah kalu en_me buat mungkin saya masuk.. tp bila tue ae???

  9. August 25, 2009 at 7:22 am

    over la derang tuh

  10. rya
    August 25, 2009 at 8:06 am

    memang gedik ah sorang dua tu..
    dah tak mau hadiah kenapa nak masuk contest?

  11. August 25, 2009 at 8:18 am

    tak payah contest laa🙂 kita datang jugak..

  12. August 25, 2009 at 8:21 am

    maybe akan bertambah meriah blog memang lumayan ni kalau en me buat contest dgn hadiah yang power, hehe…(masuk contest untuk bikin hati senang juga)

  13. August 25, 2009 at 8:25 am

    Salam En_me…

    Tak dpt c-class, dapat naik c-class pun jadik ler… he.. he…

  14. sebaliktabir
    August 25, 2009 at 8:33 am

    Dapat tumpang kereta en_me pun jadilah….hehehe😀

  15. August 25, 2009 at 8:39 am

    ape adiahnya smpi dorg takmo terima tu en_me?? isk2 hehe

    me rasa lebih mahal dari sebiji brooch, sehelai tudung dan sebutir freeze magnet – tunai!!! tapi taklah semahal c-class yg ittewww.. uhuhu

  16. August 25, 2009 at 8:42 am

    buat aje contest en_me..kalo ade yg tegedik2 x mo adiah tu
    pass sini aje. kecik tapak tangan (kecik ke?uhuhu), 1 Tower y[o]n tadah kan😉

  17. August 25, 2009 at 8:44 am

    Salam Me, dari mana me datang nih…tetiba timbul kat blog tokma. Ape2 pun terima kasih ajerlah singgah yer. Salam Ramadhan buat me.

    Tang peraduan nih…tokma sememangnya dilahirkan tidak pernah menang, sbb terbukti dari kecil sampailah ke antik nih, tak ada yang sangkut walau sebelah kaki pun. Jadi jgn kecil hati kalau tokma tak antar borang. Salam mesra buat me.

  18. August 25, 2009 at 8:57 am

    fuh..klu kereta itu hadiah nya me..
    sape yg tidak sudi kannnnssss

  19. August 25, 2009 at 9:26 am

    uhuu..saPe laa gerangan y xmo trime adiah tuu..demand tol..en me..diorg xmo..N mau..

  20. August 25, 2009 at 9:31 am

    baru menang voucer donat smlm (ayat sedikit riak, hehe)

  21. August 25, 2009 at 10:00 am

    tergedik dtg nak tgk saper yang menang …
    hampeh …
    hehehee …
    rhb saving contest …takmo…

  22. August 25, 2009 at 10:31 am

    aduyai en me~
    abaikan je orang begitu~
    apapun, thanks sebab sudah drop alamat ya?
    =)

  23. August 25, 2009 at 10:33 am

    tak cuba tak tau kannn…

  24. August 25, 2009 at 10:43 am

    en_me ramai peminat… kalu buat contest mesti ramai join…

    sapalah yang tak sudi terima hadiah tu… kalau tak sudi tak payahla masuk contest…

    haih…
    🙂

  25. August 25, 2009 at 11:05 am

    ::: salam bro [huhuhu] sama2.. terima kasih juga kpd bro..
    ::: apa jenis peraduan bro tuh? [huhu] kalo kawan2 suruh
    ::: buat tuh maybe depa sukee apa yg bro buat.. ataupon
    ::: sebaliknyer [hehe] tapi buat peraduan nih sama ada
    ::: kecik atau besar, mengajar kita erti tanggungjawab..
    ::: atleast dlm hidup ini ada jugak something berguna yg
    ::: kita buat.. nih buat kat dlm blog atau kat luar nih?
    ::: [huhu] insya-Allah saya juga akan buat peraduan di
    ::: JB tak lama lagi.. cuma belom confirm tarikh lagi..
    ~ selamat berbuka bro [hehehe] buka apa semalam?😀

  26. August 25, 2009 at 11:06 am

    peraduan memasak bersama en_me~!!!

  27. fadzilah
    August 25, 2009 at 11:16 am

    tertarik ngan peribahasa en_me iteww..” ulat nangka terhempas ke batu”.
    lepas ni boleh la ajar kt murid2…hehehe

  28. August 25, 2009 at 11:23 am

    usah sedih2 noo…keep ur sweet smile😉

  29. matahari
    August 25, 2009 at 11:27 am

    Ahaks…another one bite the dust…aku lah tu…

  30. August 25, 2009 at 11:46 am

    Kalau hadiahnya kete c class tu saya tergedik2 sudi terima. Buatlah contest en_me hehehe

  31. August 25, 2009 at 12:26 pm

    kalo wat peraduan.. ku nk join bole? ehehe

  32. August 25, 2009 at 12:28 pm

    ishshh..ade ke dah bagi citer2 lagik…
    murah ke mahal ke..canti ke idak ke….amik je laaa…
    x elok berbunyik2 lagik…..

    org nk join leh x en me..nak hadiah keterr…hahahhahhahaha

  33. August 25, 2009 at 2:15 pm

    incik.nak alamat.

    yonna2yonni@gmail.com

    incik buat contest duit raya la hehhe

  34. August 25, 2009 at 3:50 pm

    sy nak keta yg ori tanpa mask peraduan
    sbb sy x prnh menang mana2 peraduan…

  35. August 25, 2009 at 4:26 pm

    cikmanggis bab peraduan ni tak pernah ada luck la..dari anak dara sampai jadi nenek,tak pernah menang…main cabut lidi pun tak penah berjaya…hmmm

  36. zue
    August 25, 2009 at 4:28 pm

    lupakan tentang org yg sombong bodoh tu…dah diberi x nak pulak.
    apa kata me buat praduan yg hadiahnya berupa duit raya. hehehe

  37. August 25, 2009 at 4:59 pm

    aik? tak sempat joinnnn punnnn

  38. August 25, 2009 at 6:23 pm

    en_me buat la contest lg…nnt saya join..untung2 dpt yg class2 itu..hihihi

  39. August 25, 2009 at 6:36 pm

    klo dpt kereta mewah c-class itu.. SY NAK!! ekekeke~😛

  40. August 25, 2009 at 10:13 pm

    Apalah nak dikirakan hadiah… nak hadiah besar2 masuklah peraduan power root tu… ini blogger biasa yg buat, suka hati dia lah nak beri hadiah apa. Yang penting semangat menyerai peraduan itu.

  41. August 25, 2009 at 11:19 pm

    den da join contest RHB tue. tunggukan den bwk pulang merc kat atas. den labur 1k je. hahahha. tataw la dpt ke tak.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s