Home > toys > bakugan battle brawlers

bakugan battle brawlers

(insert bakugan battle brawlers)

爆丸バトルブローラーズ, (Bakugan Batoru Burōrāzu)
isetan shopping mall, kl suria, klcc, kuala lumpur

Bakugan battle brawlers ialah sebuah siri televisyen anime dari jepun. Siri anime bakugan muncul di tv3 pada 17 mei 2009.

Sinopsis cerita,

Di suatu dimensi lain, seekor Bakugan durjana bernama Naga hendak merampas sebuah harta sakti. Naga cuba menggabungkan dirinya dengan harta tersebut, tetapi harta itu meletup lalu berpecah menjadi dua, iaitu Infinity Core dan Silent Core. Kedua-dua bahagian itu mesti dicari sampai dapat dan digabungkan semula untuk memulihkan keseimbangan, sekaligus membolehkan makhluk Bakugan kembali hidup tenteram.

Kisahnya mengetengahkan sekumpulan kanak-kanak bersahabat yang mendapati kad-kad logam yang jatuh dari langit. Mereka menggelar diri mereka kumpulan “Bakugan Battle Brawlers” dan terdiri daripada Dan, Shun, Runo, Marucho, Julie, Alice, Masquerade dan Joe Brown. Bersama-sama mereka mendalami asal-usul Bakugan, iaitu permainan yang melibatkan mereka bertujuh dan pertarungan menentang penjahat-penjahat Hal-G dan Naga.

(dari wikipedia bahasa melayu)

(insert cute mask)Cerita lain, sejak wabak h1n1 semakin mengganas. Kita semua terpaksa guna topeng yg merimaskan itu. Tapi me baru tahu juga. Kalau topeng yg ada warna hijau atau biru mesti dipakai disebelah luar. Dan besinya mesti diatas hidung. [+ jawapan pakar ada di SINI]

Alahai.

Categories: toys
  1. August 26, 2009 at 2:38 am

    wowww…dasat laa hang layan certa nii…aku jarang tengok Tv skrang ni….

    abes sekang ko tengok pe.. hmm

  2. August 26, 2009 at 3:23 am

    en_me…
    cerita yg gerenti anak-anak dan bapak nya suka!!!

    layan jerr

  3. August 26, 2009 at 5:09 am

    hehe..ini kompom en_me tak pernah miss tgk bakugan nih..

    maner ader abg omar teww

  4. fadzilah
    August 26, 2009 at 5:33 am

    ni mesti en_me yg minat giler kat citer bakungan..
    teruskan menonton !

    maner ader cikgu fad ittewww

  5. August 26, 2009 at 5:50 am

    anak2 bujang daku ada 5 ketui bakugan ni…pening paler…bakugan ular la…apa menda lagi ntah…layannn aje….hehhehe

    hingatkan akak intan ader 5 anak bujang ghitewww.. ehehe

  6. August 26, 2009 at 6:05 am

    mcm bessshhh jer..nk tgk lah~!! hihi

    me tak pernah tengok lagikk.. ikiki

  7. August 26, 2009 at 7:30 am

    Salam en_me…

    Beli untuk si yasir ke bakugan tu?

    takdok belinyerrr.. snap pic jerr.. volleee

  8. cen
    August 26, 2009 at 8:05 am

    aha..masa memuler, acik pung pakai tebalik mask itu…hehehe..

    baik pakey dari tak pakey kannns..

  9. August 26, 2009 at 8:31 am

    bakugan ke..kebabangan ke..ape pn x minat
    ni msti teman aQi layan ni😛
    mujo en_me talk about topeng H1N1 tu
    slame ni pakai yg kaler2 tu inside ahahaha
    hentam jer laa..asalkan pakai😀

    takdok kena mengena dgn yg idop atau yg mati ghitewww..

  10. August 26, 2009 at 8:56 am

    pakai topeng bakugan je lah..

    kalo efektif takperr..

  11. August 26, 2009 at 9:30 am

    aku layan online jak. puas hati. hehe.

    selamat berpuasa en_me. :p

    salam ramadhan bro..

  12. August 26, 2009 at 10:33 am

    Nasib baik anak2 saya belum kena ‘wabak’ bakugan ni hehehe

    kejap lagik larr tewww.. ahaks

  13. August 26, 2009 at 10:33 am

    xpenah tgk langsung..ha3

    same same..

  14. August 26, 2009 at 10:46 am

    kat sini ada tak jual menutup hidung yg comel2 ker ada katun2 ke?

    ahaha.. lawaklar lu

  15. August 26, 2009 at 10:57 am

    layan crita kartun lah pulokssss en_me itewwww…

    layann jerrr.. volleee

  16. August 26, 2009 at 11:33 am

    Salam,

    Apa kabar En_Me? Bakugan? Mengalahkan populariti Ben 10 sekarang ini. Anak-anak saudara ada berjenis-jenis, kita yang melihat pun naik pening. Bagusnya permainan ini bleh jadi magnet peti sejuk.

    Baguslah dah banyak info blog En_Me sekarang. Amvoii gitu!🙂

    blog me rapu jerrr..

  17. August 26, 2009 at 12:10 pm

    eeyy.. dah banyak melabur utk anak2 beli toys bakugan ni.. lepas ni sorry la.. tak tau lak ada citer katun..

    ader kat tv3..

  18. August 26, 2009 at 12:13 pm

    fewit, en.me da menulis pjg nampaknya
    hihi

    btw, salam ramadhan & selamat berpuasa🙂

    salam ramadhan cek soot itewww..

  19. August 26, 2009 at 1:36 pm

    aku tak tahan tiap kali pie kedai pasti budak-budak comel tu akan merengek nak bakugan….

    budak yg chomey kena layannns.. ahaks

  20. August 26, 2009 at 1:53 pm

    Topeng saya ada gmabr bibir..lukis sendir.. =)

    ader misai takkk.. ikiki

  21. August 26, 2009 at 1:56 pm

    menatang apa tuh..
    hihihi..kucing tak layan anime-anime niii..
    catz dah lama tau pasal yg mask tu hok yg ada besi kena pakai kat atas…
    tapi tak tau reasonnya.
    hem..tgh havoc isu mask ni takde ke sapa2 nak buat mask yg fancy-fancy..corak2 batik ke..katun2 ke..lawa sket nak pakai..hhhehehhe

    ko vuat lorr.. manyak songell fulakkks.. ekeke

  22. August 26, 2009 at 2:08 pm

    Penah dengo citer ni tapi tak berapa nak ambil port..
    Takpe nanti blh buat review dlm blog..

    ko citerlar mender lainn.. volleee

  23. August 26, 2009 at 2:27 pm

    ble gang ngan husbnd sy la minat anime jepungg gakkk~~ hehe~

    mesti husband hensem macam hero jepun tewww.. ahaks

  24. sebaliktabir
    August 26, 2009 at 2:33 pm

    mula-muka anak-anak tengok…bapa tegur…
    lama-lama anak-anak tengok juga…bapa tergoda dalam hati…
    join je la tengok….hehehe😀

    layannn jerr.. ehehe

  25. August 26, 2009 at 4:27 pm

    he..23x same la kite…
    eh ye ke yg warne biru or hijau kne kat luar huhuhuu

    same katernyerr.. uhuhu

  26. August 26, 2009 at 5:35 pm

    huiiissshhh.. tak penah pulak dgr pasal anime ni….

    baru sy tau cara pemakaian topeng tu kak… kalo tak pakai letak je….

    lantakk kanns.. ehehe

  27. August 26, 2009 at 5:48 pm

    Mokcik tak minat kartun bakungan tu…tapi anak2 memang suker.. mokcik minat kartun jenis2 mickey mouse atau sewaktu dengannya ajer…tak suka yang perang2..

    pasal mask itteww..mokcik pun baru tahu kalau yang bahagian berwarna itu di luar…anak mokcik yang bagi tahu. Mokcik tanya..”sapa cakap?”.. “misi kabor” jawab mereka……

    misi kabor teww nurse kerr mokcik.. hmmm

  28. August 26, 2009 at 6:07 pm

    oh same ek… tang besi pulak di atas…

    out of topic–> thank…rasanya bukan untuk setahun…tgh ade agenda nie hhuhu

    oke bro.. good luck

  29. August 26, 2009 at 6:35 pm

    hah??
    ye ke sebelah biru/hijau tu sebelah luar??
    owh…
    yg ade besi tu mmg ke atas, nk ikut bntk batang idup yg kemek atau mancung itteww…

    erm…
    bakugan tu aQi punye ke??

    nope, isetan yg punye, me snap picture jerr.. vollee cheguu

  30. August 26, 2009 at 11:01 pm

    Hai… anak bujang akak dah ada banyak ekor binatang ni,.. emm sanggup simpan duit sekolah nak bela binatang ni.. bukan kecik je. Yang besar bola sepak takraw pun ada.. siap simpan dalam almari lg..gitulah kan besarnya pengaruh tv ni. Sebelum ni dia bela binatang yang leh keluar guli dalam perut binatang tu…alah bidaman.. ke bidalan tak tahu lah akak… emm layan jelah..

    layannn kanns..

  31. August 26, 2009 at 11:06 pm

    Tang mask tu.. bukan hanya ada biru atau hijau aje tau… hehehe budak sekolah akak ada yang pakai kelabu. Memula tu ingatkan dah seminggu diorang tu pakai. Yealah kan sampai tukar warna jadi gelap gitu…heheheh rupanya memang warnanya masknya kelabu.

    kelabu ghitewww.. ehehe

  32. vivavogue
    August 27, 2009 at 12:34 pm

    hahahaha….samaler kita en.me…

    1st time pakai mask di klia ritu…..TERBALIK pulakssss…

    nasib baik malu di kalangan kaum keluarga sajer…blm sempat sampai kaunter check in

    bukan masalah malu, tapi masalah kesihatan jugerr..

  33. August 27, 2009 at 2:38 pm

    anak buah saya menggila dengan bendalah ni….Dak Abg sudah ade 8 biji…
    target nk beli paling besar bila dapat kumpul duit upah puasa dan terawih bulan ni…lebih up to date dr org tua….

  34. August 29, 2009 at 8:19 am

    huaaaa…habis RM AA buat beli bakugan nie…anak2 fanatik sgt…x paham x paham…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s