Home > myself > siri bercakap dgn pesakit h1n1

siri bercakap dgn pesakit h1n1

(insert a live band)

マイクロフォンまたはマイクロホン (Microphone )は、音を電気信号に変換する機器である。略称マイク(Mic )。

Dua minggu lepas, ada seorang jurutera yg baru bekerja di syarikat me dijangkiti wabak virus h1n1 itu. Kelmarin, ismi (bukan nama sebenar) telah singgah (sambil hantar dokumen kerja tentunya) ke meja me.

Dipendekkan cerita, ismi telah bercerita bagaimana pengalaman dia dijangkiti wabak virus h1n1 itu. Jangkitan dari ayahanda beliau yg pulang dari jakarta. Pulang dari menghantar ayahanda di hospital, disitulah beliau dijangkiti bersama seorang adinda lelaki beliau.

demam panas yg amat, sesak nafas n tak boleh bangun.. bayangkan..

kata ismi yg muda lagi jelita itu. Tubuh gebu bagai penyanyi kugiran di majlis perkahwinan anaknda saudara me di felda simpang waha tempohari.

Dipendekkan cerita, beliau telah pun keluar dari rawatan di hospital dan keadaan beliau kembali jelita seperti sedia kala adanya.

Alahai.

Categories: myself
  1. August 28, 2009 at 12:25 am

    isk..cuak nak g Bandung bln 10 nnti
    tiket dah beli
    redah je lahh kannss~~
    Bismillahi tawakkal tu ‘Alallah..

    muge en_me dan keluarga sehat jugak hendaknye aminn

    aminn yon.. thanx komen pagi2 buta nih..

  2. August 28, 2009 at 12:27 am

    aik?? mana komen hamba? x kluar kah? komen lg skali lah. nk jd 1st commentor ni😀

    cuak nk g Bandung bln 10 nnti
    bile baca crite gadis muda jelita bak penyanyi kugiran itu😛
    tp tiket dh beli lol
    redah je la kanss ehehe
    Bismillahi tawakkaltu ‘alallah..

    sori yon, komen ko kena spam..

  3. August 28, 2009 at 12:28 am

    aaa!!! ni dh masuk ke-3. mane pegi komen2ku???

    sori yon, komen ko kena spam.. it happens sometimes.. now is oke.. don serik serik one uooolsss..

  4. August 28, 2009 at 1:10 am

    pening juga bila kita rasa tempat selamat dah jadi tak selamat

    dunya dah x selamat kannns..

  5. August 28, 2009 at 1:35 am

    eeiii takutnya mengenangkan h1n1 nii..harap2 kita semua dilindungi dari virus ni….slmt berpuasa utk me sefamli!

    salam ramadhan juger wat akak yg jauh dimater ittewww..

  6. August 28, 2009 at 2:27 am

    tuh ler pasal… nih cuti sekolah x pegi mana2… takuttttt!!!
    (selamat berpuasa dan selamat berjuang)

    salam ramadhan akak kay itteww

  7. August 28, 2009 at 2:37 am

    siri berckp dgn ….
    tajuk ni mcm tajuk dlm majalah variasari dulu-dulu..tapi yg tu, siri berckp dengan JIN..hehehhe..

    catz pun hari tu sembang dgn kawan catz yg survived dari h1n1, samalah benda yg dia ckp…dia dpt dr s’pore. dia ckp 4 hari kat wad, demam panass yg sgt, batuk cam nak pecah dada, susah napas…Alhamdulilah selamat. dan terbaru seorg kwn juga baru kuar wad + kuarantin..dia ckp the worst experience..sama story. Dia ckp cam nak mati dah dia ingat…teruk kan..mintak2 kita semua dijauhi.

    Jakarta??
    errkk…Alhamdulilah catz ok je hari tu..org di Indonesia tak kisah langsung pun pasal h1n1. and bila kat jakarta airport, nak balik sini, catz pakai mask di bandara, derang tgk aku cam aku ni angelina jolie…hahahahhaha…tadek org pakai…aku sorang je ok…hhehehhe

    tak serik gi indon larr teww.. ehehe

  8. August 28, 2009 at 3:29 am

    huhu..
    h1n1…
    lebih bahaya dari peluru berpandu..
    hehe..

    torpedo tewww..

  9. cen
    August 28, 2009 at 3:43 am

    harap kawan acik pun dpt sembuh spt sediakala…skrg dah sedar dan bernafas sendiri…cumer masih tidak blh di dekati…tgk dri kejawohan gitu…
    H1N1??? tidak dpt dipastikan…result lom kuar…
    Tuhan jer yg Maha Mengetahui dan Menentukan….

    hmmm.. siannyerr.. luperkanjerr..

  10. ain
    August 28, 2009 at 4:30 am

    mudah2an kita semua terhindar dr H1N1 ni!!!

    amin.. thanx akak ain itteww

  11. August 28, 2009 at 4:38 am

    herm..kesian kan ismi ..
    sibbaik dah baik..
    tak sukalah penyakit vavi nie..
    harap cepat berlalu ..

    siann kanns ..

  12. August 28, 2009 at 4:41 am

    sib baik en_me xkene saki baki wabak tuh..

    die xkene samak ke?

    hihi

    blom tau lagikk.. harap2 x kene ghitewww

  13. August 28, 2009 at 4:50 am

    suspennya…
    nie kne tukar tajuk nie “siri bercakap dengan bekas pesakit H1N1”

    tak tukar vollleee.. bio saspenn lagikk.. ihiks

  14. August 28, 2009 at 5:47 am

    semuga kita semua selamat dari bahaya penyakit tersebut

    aminnn ..

  15. August 28, 2009 at 5:49 am

    seramnya….mintak d jauhkan lah penyakit ni …
    daku pun ketakutan abg me tew….udah le termasuk dlm golongan berisiko gitew..
    ibu2 peknen…huhuh

    yg ko peknen naperr.. wakaka.. ooops, me gurau2 jerr akak intan ittewww..

  16. zareda
    August 28, 2009 at 6:39 am

    Buat masa sekarang ni hindarkanlah…. dari pi obersi especially indon.. sayangilah nyawa anda.. tak gitu en me

    ghitewww lorr..

  17. August 28, 2009 at 8:10 am

    salam bro, muga sht belake. virus yg keliru, tak demam yg amat pun disahkan H1N1..

    hmmmm..

  18. August 28, 2009 at 8:18 am

    mcm siri bercakap dgn jin gittew…
    haha

    maner ader cekgu jin..

  19. August 28, 2009 at 8:43 am

    alamak..sy nk pg indon ni..cane?tp kalo xpg pon H1N1 mmg ade kt sni kn?huhu

    xnak ajak larr tewww.. uhuhu

  20. August 28, 2009 at 8:49 am

    ismi jelita?sudah kahwin ker dia?whoahhaha…selamat berpuasa en_me

    psst bro, status kat fB = ‘in a relationship, but complicated’.. ghitewww

  21. fadzilah
    August 28, 2009 at 8:50 am

    semoga en_me sekeluarga dijauhi dr penyakit yg amat glamer sgt ni..H1N1
    sedap kann namanya!!!

    b1n1 lagikk sodapp perghhh.. ekeke

  22. August 28, 2009 at 9:17 am

    Nasib abik takde paper jadik kat dia~

    sayangg kannns.. ehehe

  23. August 28, 2009 at 9:20 am

    mungkin org yang jelita aje djangkiti h1n1
    org yg huduh mcm akak..ok kot mehahahahah

    ahaha.. dengki riok tewww..

  24. August 28, 2009 at 9:23 am

    semoga semua yang dijangkiti akan sembuh dan kembali senyum
    semoga mendapat keberkatan ramadhan…

    aminn..

  25. August 28, 2009 at 9:34 am

    Memang saspenss kannss penyakit nie..
    Mokcik pun bila jejak airport jer terus pakai mask…
    tapi pramugari pramugara tu relaks jer mokcik nengok..
    takde kes pramugari jelita kena virus nie lagi kutss..

    ammvoiii, sonoknyerr mokcik nak balek kampong tewww..

  26. August 28, 2009 at 9:35 am

    wahh…tktnyerr gn h1n1 skg…doa2 djaohkn dr kite sunmerr…
    en_me g smpg waha…dkt je gn kg N…& future in law N..

    wah nanti jumperr disanerr erk..

  27. August 28, 2009 at 10:51 am

    huhu… minta2 d jauhkan

    aminnn..

  28. August 28, 2009 at 10:52 am

    uuuuuu.. wordpress.. mcm canggih ajek.. by the way.. h1n1? hmmm.. […] ambil lah langkah2 yang patut..

    ambil langkahh kanns..

  29. August 28, 2009 at 10:57 am

    nice story en_me….🙂
    short n simple gitu.
    salam hari jumaat!🙂

    thanx .. n salam jumaat echah itteww..

  30. August 28, 2009 at 11:05 am

    paling menarik cerita en_me kali ini ialah JELITA.. hehehhehe

    t.q en_me

    mestilah menarik daripada ‘mukanya tak ada hidung, tak ada mulut, tak ada langsung’ kannns.. ekeke

  31. August 28, 2009 at 12:25 pm

    sempat pusing citer lain lagik….hehehe

    maner ader akak rin itteww.. ehehe

  32. August 28, 2009 at 1:35 pm

    ni kamoo bjangkit ke idak? mintak2 djauhkan:P:P

    dah start bersin sakit tekakk.. ujung bulan camtuuu.. uhuhu

  33. August 28, 2009 at 1:37 pm

    Salam en_me itu🙂. Selamat berpuasa ..selamat berhujung minggu.

    salam ramadhan akak jue jugerr..

  34. zue
    August 28, 2009 at 1:53 pm

    masa sy demam itu ari..takut juga..mana tidak sakit sendi2 badan dan kepala pening.
    nasib baik dr kata cuma demam2 biasa je.

    p/s: amboi..puji amat kat ismi. ada apa2 ke.


    ammvoiii akak zue .. sukerr ngater ader me dibalik udang jewww..

  35. August 28, 2009 at 3:52 pm

    selamat berpuasa…..
    hope di jauhkan la penyakit h1n1 tuh
    huuuu
    xD

    mudah mudahannn .. aminn

  36. August 28, 2009 at 5:45 pm

    makan makanan yang ada asas bunga cengkih~ bgus untuk badan~

    cengkihh fulakkks..

  37. August 28, 2009 at 6:20 pm

    Harap dijauhkan daripada keluarga dan sahabat handai kita …

    muger2 ghiteww..

  38. August 28, 2009 at 6:58 pm

    aaiii en.me, kalo cik ismi (bkn nama sbnr) dh bebas H1N1, jgn plak en.me yg terkena virus B1N1 2..

    veryy derr kannns

  39. August 28, 2009 at 10:57 pm

    semoga kita semua dilindungi Illahi…

    kirima salam pada si ismi yg jelita itewww…

    aminn jugerr..

  40. August 28, 2009 at 11:09 pm

    ish..menakutkan betul..hati2 en_me…jgn sampai en_me yg kena nnt..doa agar sumer org dijauhkan dari wabak merbahaya itu..

    aminn..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s