Home > property > cikputih

cikputih

(insert white myvi)

are white cars cooler than dark cars (if you have to park your car outside in the sun all day while you work) [+ phoenix.com ]

Dulu, kalau beli kereta baru, warna putih bukanlah pilihan utama me. Tapi kalau sudah terbeli, lama-lama nampak jelita juga.

Bukan begitu abang pitya itu?

Cerita berkaitan gambar model kereta myvi buatan nasional di atas di tesco seri alam juga. Yg menarik perhatian me ialah pada batang spoilernya yg tertanggal.

Alahai.

Categories: property
  1. September 6, 2009 at 12:17 am

    en_me, personally yon lg suke kreta keler hitam
    lagi macho ghiteww ehehe
    kreta hitam lg nmpk mahal compared to putih
    volleee๐Ÿ˜‰

    me phobia kaler hitam ghitewww.. ahaks

  2. September 6, 2009 at 12:29 am

    putih itu lebih membuatkan kita rajin…untuk mencuci

    kalo yg itam fulakkks.. hmm

  3. September 6, 2009 at 12:29 am

    myvi putih mmg menjadi idaman saya

    dah ader blomm.. uhuhu

  4. September 6, 2009 at 12:43 am

    maza juga sukakan myvi putih.. tapi bapak mertua sukakan hitam..

    gasaklah, dia punya kereta, kan en_me kan.. huhuhu

    ahaha.. gasak jerr..

  5. September 6, 2009 at 12:47 am

    pernah drive myvi putih..cool..!!๐Ÿ™‚. sporty.
    selamat bersahur.

    kete ko dah oke ker catz ittewww..

  6. September 6, 2009 at 12:57 am

    camne boleh tertanggal dan tak perasan org yg wat model kereta tu?? macam-macam..

    aku dulu masa nak beli kereta. dari srumah sudah setuju warna silver.
    bila depan salesman tu tiba2 keluar pula perkataa ‘hitam’ bila dia tanya… ekekekkeke

    mungkin tertanggal masa kat pameran ghiteww.. ahaks

  7. September 6, 2009 at 1:05 am

    warna putih atau itam..biasanya menjadi idaman…

    biasanya bukan warna standard .. kannns

  8. September 6, 2009 at 1:40 am

    uikk.tertanggal plak..sadis tengok..haha..

    baby whitty itu mau dibasuh esok sb mau dibawk jalan2 lagik..hehe..

    bila nak kenalkan ngn cik putih ituu~ ngeh ngeh..

    salam hari ahad en_me~

    p/s: Bila tengok/naik lama2 jadi kasih & sayang plak pada baby Whitty ituu. sudah 5k KM~

    cikputih me dah cecah 68K fulakkks.. uhuhu

  9. sis_nita
    September 6, 2009 at 2:27 am

    saya pon tak baperr gemar kalerr cerah2 ni kalo masuk bab kete..

    hitam nampak mewah walaopon hanyerr Kancil.. ahaksz!

    me phobia kaler hitam ghitewww.. ahaks

  10. September 6, 2009 at 3:05 am

    hehhe..cute..sport rim tu yg mahal tu..

    sport rim memang mahall bro..

  11. September 6, 2009 at 3:19 am

    analogi kereta tempatan yang sememang begitu. alahai~

    me no komenn.. uhuhu

  12. September 6, 2009 at 4:08 am

    model pun rosak ker?

    takdok quality kannns..

  13. September 6, 2009 at 4:54 am

    Salam en-me…..

    Akak tetap nak ‘black in colour’ untuk kereta…
    Dah cuba merah menyala dan putih….tapi hitam juga yang menawan hatiku…he..he..

    me phobia kaler hitam ghitewww.. ahaks

  14. September 6, 2009 at 4:57 am

    Apapun, terima kasih kerana doa untuk akak dalam n3 lalu tu….
    Baru lepas menggeledah cerita-cerita En_me yang akak tertinggal…
    Mohon maaf beribu kali, dalam proses penyembuhan, ditambah dengan ketibaan Ramadhan, akak jadi lambat sikit merayau-rayau di alam blog…meski masih tegar…

    Selamat meneruskan pengisian Ramadhan…

    salam ramadhan akak cklah ittewww.. wah, rajinnyerr geledah blog me erk.. ekeke

  15. September 6, 2009 at 5:32 am

    hmm.nmpk menarik pulak kete wane putih ni.nnt nk beli jazz wane putih lah.mesti menawan.haruslah membasuh kete selalu.kalO x kOmpOm nmpk kOtOr nye.hukhuk

    anto jer carwash tewww.. ihiks

  16. September 6, 2009 at 6:13 am

    putih bersih bak warna kain kapas…..
    apa yang penting yang empunya kereta tu kena rajin gilap selalu supaya nampak shuntek & asli….
    ** en me punya keter kalor putih gak ke……

    maner aderr..

  17. September 6, 2009 at 6:18 am

    putih nambar lebih besar kan en me? keskeskes tertanggal la plak kan huhuuu

    yep, tertanggal ghitewww..

  18. September 6, 2009 at 6:36 am

    acu oyak bakpo phobia ngan itam itew en_me ;p??

    kalo kena scratch takkerr terserlah bangett? hmmm..

  19. ain
    September 6, 2009 at 7:09 am

    mae x leh pakai kete kale putih sbb dia sebulan sekali baru basuh kete.hehe

    antor je kat todays market.. ekeke

  20. fadzilah
    September 6, 2009 at 7:27 am

    comelnya kete tu..agaknya mcm tu la jgk bila kete ku meluncur di jln raya..
    hehehe..tapi saya suka warna silver la..nmpak elegan…

    beli jerr..

  21. September 6, 2009 at 7:36 am

    itam itu menawan tp cepat kotor..
    putih itu santek pon cepat kotor…
    camne ?? kena basoh slalu tapi M…

    keta saya wana itam selalu berdebus-debus, biar anak-anak lukis kartun..hehehhe

    beli jerr itam n putih.. volleeee

  22. September 6, 2009 at 8:31 am

    uiks..tertanggal spoiler nyer??
    leh lak tak perasan hee..

    kiter pun nak kereta putih..

    tp bukan myvi..

    nak vios putih leh??

    *_*

    vios pun oke..

  23. yus
    September 6, 2009 at 8:39 am

    sama kaler ngan kete sy..hehe

    kaler jer samer kerr..

  24. September 6, 2009 at 8:39 am

    Aku dah beli tahun 2005,tp warna coklat, kalau cat putih ok gak,depan cat hitam..tp kena modal lagi….mantop….

    barang yg lepas jangan dikenang tannns..

  25. September 6, 2009 at 9:01 am

    Lorr~

    kok tertanggal~

    ader orang tak kesah ghitewww..

  26. September 6, 2009 at 9:05 am

    waaa sebijik!

    sebijik jerrr.. ekeke

  27. September 6, 2009 at 12:31 pm

    warna puteh mmg nmpk macho, tak panas dan keta nmpk lebih besar.
    Cuma…..

    hmmm..

  28. September 6, 2009 at 8:49 pm

    Salam en_me…

    Beli ker? comel jer…. nak.. nak… he… he…

    tak beli, tangkap pic jerr.. volleee

  29. buzzybug
    September 6, 2009 at 9:19 pm

    saya pun tak suka putih. tp, sebenarnya, lawa je keta putih.๐Ÿ™‚ lagi la kalo keta yang sentiasa bersih…

    bersih kanns..

  30. September 7, 2009 at 1:48 am

    tesco byk gile model myvi nih…
    regenye berpuluh2 hingget gak kannss??

    ghitewwlarr kurang lebih..

  31. September 11, 2009 at 11:23 am

    Alahai…
    sungguh c0mel…
    kereta rem0te c0ntr0l MyVi ade x!?
    ngee~..๐Ÿ˜€

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s