Home > Travel > tanjung sedili

tanjung sedili

(insert masjid almutaqin)

masjid jamek al-mutaqin, sedili besar [+ different angle ]

Dari kampung singapura, me jumpa kampung sentosa, kampung tanah puteh, kampung teluk jeri sebelum tiba di kuala sedili, sebuah pekan kecil. Ada jeti untuk ke pekan sedili besar di seberang sungai ambat. Tapi me ternampak ada jambatan baru gah merentangi sungai dan membuatkan me pun teruja untuk ke pekan sedili besar yg terletak dihujung tanjung.

Dari jambatan besar (jambatan hj mohd lazim), sebenarnya jalan baru menuju ke tenggaroh, seterusnya ke bandar mersing. Dan untuk ke pekan sedili besar yg terletak di hujung tanjung, me kena limpasi sejauh empat kilometer jalan tar kecil dibawah lembayung pohon kelapa sawit. Ikut arah papan tanda menuju ke masjid jamek almutaqin itu.

ferris11.gif Gambar-gambar lain di flickr.

(insert sedili besar)

clean crisp air rejuvenates you, calm surroundings tranquilizes the soul

Alahai.

Categories: Travel
  1. September 7, 2009 at 1:26 am

    Salam en_me,

    masjid jamek tu cam masjid terapung jer… dikelilingi air ker? or mata saya yg rabun?πŸ™‚

    nope atik, cumer me amik dari hujung jeti jakkk.. volllee

  2. September 7, 2009 at 1:45 am

    salam en me ittew…
    lame ta singgah belog en me..

    cekgu pi manerrr.. uhuhu

  3. September 7, 2009 at 2:38 am

    rindu aku lepak tepi laut

    iyelarr tewww..

  4. September 7, 2009 at 2:54 am

    cantiknya view kat sini…tak pernah lagi sampai tmpt ni..
    gambar masjid tu anglenya bagus..so nampak cantik photonya..
    good job..
    selamat bersahur.
    selamat bepuasa.πŸ™‚

    thanx akak catz ittewww.. salam ramadhan jugerr..

  5. September 7, 2009 at 3:02 am

    en_me…
    Masjid tu seakan masjid terapung kat Kuala Terengganu…atas air ye…

    nope, bukan atas air, tapi me amik dari hujung jeti jakkk.. volllee

  6. sis_nita
    September 7, 2009 at 4:55 am

    khusyuknyerr sicilik berbaju merah mengambil gambar..πŸ™‚

    cantik2 view iteww kans πŸ™‚

    ahaha.. ko komen pic yg kat flickr teww erk.. hmmmm

  7. sis_nita
    September 7, 2009 at 4:56 am

    erk! mana lak ilangnnyerr komen saya tadi kan😦

    kena spam japp.. yg ko puji2 chantek2 ghiteww afasall.. ekeke

  8. September 7, 2009 at 5:09 am

    Kuala Sedili…
    Selalu dengar nama tempat ni dari anak saudara yang posting di SK Kuala Sedil, tapi tak pernah sampai….Rasa macam damai saja kelihatannya….

    damaii kannns.. thats y ramai orang singapor datang santai tempat peranginan ghitewww

  9. September 7, 2009 at 5:51 am

    en_me. kenduri di bangi pun boley..nk ajak gi ganu pn leh gakπŸ˜€

    oooic.. insyaAllah cek nad yg jeliterr tewww..

  10. September 7, 2009 at 6:43 am

    kubu kuat tu..
    bendera di mana-mana..

    salam abang Q ittewww..

  11. iza
    September 7, 2009 at 8:17 am

    erm jalan-jalan sokmo bang me ni..hehe..


    dalam nogori jerrr.. volleeee

  12. September 7, 2009 at 8:22 am

    kuat bejalan en_me
    baju raye kerabat dh beli kerr.. ehehe

    ahaha.. selagi hayat dikandung bodi ghitewww..

  13. ain
    September 7, 2009 at 8:51 am

    cantik mesjid tuu!!!

    chantekk kanns.. muger2 dpt dimanfaatkann

  14. September 7, 2009 at 8:55 am

    Lawa sungguh masjid itu en me!
    Eh, ada jambatan yg seperti di kenali~

    jetii tewww..

  15. yus
    September 7, 2009 at 9:57 am

    cantik pemandangan masjid tu..nk solat pn rasa tenang je.klu kosong lg masjid tu xtau la..

    tenang kanns..

  16. September 7, 2009 at 10:20 am

    salam nuzul quran en_meπŸ™‚

    cantiknyer view
    dah lama kepingin nak pergi area sebegitu..

    tgk gambau ajer la nampak gayanyerπŸ™‚

    salam nuzul juger akak wanitaa itewww..

  17. September 7, 2009 at 11:02 am

    daku pun tak sampeh lagi ini tempat en me…

    πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ meh layan entry kapal selam Malaysia di Kenitra fotopages hari ni….πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€

    kapal selam ko dah sampeh perghhh..

  18. fadzilah
    September 7, 2009 at 12:14 pm

    cantiknya masjid..teringin nak merasa solat kat situ..
    tapi jauh sgt la..

    ghiteww larr fulakk..

  19. September 7, 2009 at 12:30 pm

    Wah lama betul maza tak singgah ke Tg. Sedili… huhuhu panorama kat sana memang mengasik.. laut ada yg menghijau dan membiru.. dengan cerun tinggi.. dan perkampungan yg mendamaikan..

    Tapi kekadang mata sakit gak melihatkan beberapa buah rumah kampung tersadai, terbelengkalai atau terbiar di tepi2 jalan susur ke Desaru atau Tanjung Piai dari Sedeli itu.. hmmm

    Rasanya sudah lama benar Sedili terbiar…. dolu2, kawasan ini cukup terjaga dan punyai sistem pekan yg best2 juga…

    Dgn adanya entry en_me, rasanya nak gi ziarah ke sanalah pula.. huhuhu

    alahai teringatkan pula sebuah pantun lama…

    Kajang Pak Malau Kajang Berlipat
    Kajang hamba mengkuang lalu
    Dagang tuan hamba dagang bertempat
    Dagang hamba… alahai menumpang lalu….

    chak pong.. chak pongg….

    ammvoiii, fantun ghiteww..

  20. September 9, 2009 at 1:45 pm

    hehe best la entry2 mcm ni en_me
    hehe banyak yang saya tahu bila singgah blog ni. heheπŸ™‚

    macam perli jer bro.. blog me yg inih tak pernah masyukkk tv3 one uoolsss..
    but me like u as well ~ maintain as my veryy good commentator dari dulu lagikkk..

  21. arai
    November 17, 2009 at 5:20 pm

    terima kasih keran m’promosikan kampung saya…saya berbangga kerana dilahirkan di sini.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s