Home > Travel > senai desaru new highway

senai desaru new highway

September 13, 2009 Leave a comment Go to comments

(insert senai desaru expressway)

once completed, the travelling time will be shorten from a 2 hour journey to a 45 minutes journey from senai to desaru

Sabtu semalam me sudah terjah lebuhraya senai desaru. Lebuhraya baru fasa pertama sudah siap dibina.

Mula-mula dari senai ke ulu tiram. Kena ambil tiket walaupun belum dikenakan bayaran.

Kemudian dari ulu tiram ke pasir gudang. Me lalu lorong smart tag, juga belum dikenakan bayaran.

Ada tempat rehat dan rawat layang dipertengahan jalan. Tapi belum beroperasi.

Kesimpulannya, me rasa tidak berbaloi kalau hendak lalu lebuhraya itu jika dari ulu tiram ke pasir gudang atau sebaliknya sahaja. Lebih baik guna jalan lama, walaupun terpaksa melalui kesesakan tahap angkasa di lebuhraya pasir gudang itu.

Walaupun begitu, lebuhraya fasa kedua ke desaru amatlah ditunggu-tunggu. Sebab memang menjimatkan masa. Tidak perlu limpas bandar kota yg tidak tinggi itu.

Alahai.

Categories: Travel
  1. September 13, 2009 at 12:24 pm

    nmpk mcm en-me sowg jerw yg lalu kt c2…ayoookkk..
    klow lalu mlm2 mst seram kn…??

  2. September 13, 2009 at 1:20 pm

    cik abg kak jie dok Masai 6 bln sebab projek ni lah me…

    buat jambatan kat Kkongkong

    pertama kali dengar nama tempat Kongkong…hehehe..rasa mcm kat hongkong

  3. September 13, 2009 at 1:37 pm

    pernah pergi senai.. pernah pergi desaru..
    tapi x pernah lalu senai desaru highway…

    ekekekeke

  4. September 13, 2009 at 2:14 pm

    dah lama tak g desaru…da siap rupanya..dlu masa otw nk g kg.linting kota tinggi, lama jugak nk bleh sampai. klu da siap jmtn tu.rasa lg jimat kot.

  5. September 13, 2009 at 3:11 pm

    kalo siap nnti senang lah nk ke teluk ramunia tuhhh~~ ikot jalan dalam jauhhh bakkk~ hihi

  6. September 13, 2009 at 3:17 pm

    kenapa tak berbaloi dari ulu tiram ke PG en_me? jauh ker?

    yang desaru tu yang dinanti sebab senang nak ke teluk ramunia… sekarang ni bercinta di jalan nak ke ramunia…

  7. September 13, 2009 at 4:49 pm

    senai desaru new highway?? ok..nanti sy lalu situ..hehe😉

  8. fa
    September 13, 2009 at 4:58 pm

    aaaa.. baru je nak test highway tu. baru je nak show off kat blog :p

  9. September 13, 2009 at 5:30 pm

    last sekali sampai desaru tahun 2002 kot. hehe🙂

  10. September 13, 2009 at 5:56 pm

    Jauh perjalanan me itewwww..
    Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin

  11. September 13, 2009 at 6:54 pm

    harus coba

  12. September 13, 2009 at 7:03 pm

    woo… fasa pertama dah siap yea!

    tunggguuu maza terjah gitew. huhuhu

  13. September 14, 2009 at 12:05 am

    Dah lama tak pi senai..

  14. September 14, 2009 at 8:22 am

    tak berbaloi??
    kenapa tak berbaloi??

  15. ain
    September 14, 2009 at 9:20 am

    akak pun tgh nunggu fasa dua siap…sng nak balik umah mak…x yah lalu kota tinngi yg selalu tenggelam tu.hehehe

  16. September 22, 2009 at 10:19 am

    ::: mmg bener kata tulisan bro ini [huhu] jauh jugak lalu SDE ni
    ::: berbanding highway pasir gudang biasa tuh walopon selalu
    ::: ajer trafficjam sbb lebih ‘rasa’ dekat [atau mmg dekat pon?]
    ::: tapi kalo nak pi sedaru nanti mmg sgt2 berbaloi.. bro lawa
    ::: laa amik gambar mcm tuh.. berhenti kat tepi jalan ker tuh?
    ::: saya sukee teknik gambar kad tiket tuh & side mirror yg
    ::: nampak tol di belakang.. lawa laa.. kat tol kong kong ker tu?
    ::: saya pon dah lalu, ambik gambar biasa ajer.. pendek citer
    ::: tak cantik ler [hehe] tuh yg tak upload dlm blog.. malu itteww..

  17. September 24, 2009 at 10:49 am

    LEBUHRAYA […]

  18. zul
    September 30, 2009 at 9:47 pm

    Gua pun baru lalu hway tu hari ni dari senai/skudai keluar ulu tiram. […]

    wehh.. sape nih?

  19. zam
    October 2, 2009 at 7:43 pm

    aku dok bandar penawar nie….ingat bln 8 nie siap…..hampeh.dah tulis kat board tu…
    klau kat luar negara mmg kena samanlah pasal tak siap ikut kontrak…

    nilah…minyak naik masa bln 2 tahun 2008 tu..trus tergendala trus…yng part desaru tu…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s