Home > photography > kereta aku mahal baru beli ofcoz ada airbag

kereta aku mahal baru beli ofcoz ada airbag

September 25, 2009 Leave a comment Go to comments

(insert the aftermath)

a black selphy against a red gen-two
jalan temenggong, kota bharu

Me ingat nak cerita pasal hotel kediaman me sementara me berwisatawan di ibu negeri cik siti wan kembang ini. Tapi pagi-pagi buta tadi, sudah berlaku kemalangan. Betul-betul berdentum di simpang depan tempat me menginap.

Sempat juga me tangkap sekeping dua gambar kejadian buruk itu.

Me baru tahu juga. Kereta gen-2 buatan nasional itu memang tiada beg udara. Patutlah patah bahu ‘cek mek kelate’ itu.

(insert between the unlucky ones)

so far so unlucky

Alahai.

Categories: photography
  1. September 25, 2009 at 12:50 am

    (maaf) izin mau PERTAMA dulu

    Sayang kali itu kereta. Kenapa ndak dikasih saya aja, malah dihancurin.

  2. September 25, 2009 at 2:56 am

    he…23x

    bro me??? the photographer and the story maker (betul ke ayat nie yang sesuai)

    anyway bro.. tang urusan saya alhamdulillah selesai tanpa ada apa2 halangan atau musibah…even masa nak pergi ade berlaku kemalangan kecil. Bercalar gak kereta family. Teman pulak?? alhamdulillh time tue dok wat koje kat office dengan hati yang berdebar2.

  3. cen
    September 25, 2009 at 8:59 am

    moral of the story, hati2 ketika memandu, kerana malang itu tiada mempunyai bau…..
    err…rsa2 nombor mana yg naek..hehhe.

  4. September 25, 2009 at 9:10 am

    salam enme, hati2 bila memandu di dlm bandar KB, MPKB baru jek tuko jln2 kat ctu jd jln sehala. Ramai yg konpius..🙂

    selamat melancong.

  5. hafizd
    September 25, 2009 at 9:12 am

    huhu..ngeri nyer tengok…beg udara spatutnyer dibagi free~ safety first katenyer..

    wah2..ape makanan best kt negeri cik siti tuh~

  6. September 25, 2009 at 10:16 am

    Jangan main nombor bang…

  7. September 25, 2009 at 11:07 am

    Salam en_me,

    Hati2 memandu, semoga en_me sekeluarga selamat sepanjang perjalanan…

  8. September 25, 2009 at 12:47 pm

    ooo gen 2 xder airbag ker…uuuu gerunnya dgr patah bahu…

  9. September 25, 2009 at 12:53 pm

    ye ke derang sebut dialog tu en me? ekekekekek..

  10. zareda
    September 25, 2009 at 1:06 pm

    alahai.. pagi pagi dah berdentum

  11. September 25, 2009 at 1:22 pm

    Selalu macam tu kan
    kalau kat lampu merah memang depa susah nak berenti
    main jalan ajer
    tak sayang NYAWA hapa
    bila dah jadi gini menyesal tak berguna wei
    ‘sayangilah Nyawa anda……..

    ** mana gambor kuih raya me
    nak cikit;-)

  12. September 25, 2009 at 1:41 pm

    gen2 merah…erk..ada sorang kawan awek kelantan guna gen2 merah..nk kena edisi siasat ni…entah2…..

    harap2 bukan

  13. September 25, 2009 at 2:15 pm

    malang tak berbau…

  14. September 25, 2009 at 2:17 pm

    berhati2 di jalan raya anda mampu mengubah nya..

  15. September 25, 2009 at 3:54 pm

    uiks! tak pepasal accident

  16. September 25, 2009 at 4:02 pm

    berhati-hati dijalanraya..
    ingat orang yang disayang…

    eh ada nombor ekor pulakss..s…en_me itewwww…

  17. fadzilah
    September 25, 2009 at 6:57 pm

    hati2 pulang nanti en_me..

  18. September 25, 2009 at 8:34 pm

    Asal pegang stereng je…ckLah mesti ada sedikit perasaan takut dan sentiasa berdoa jangan terlibat dengan kejadian begini…sampai destinasi, baru legaaaa…

  19. September 25, 2009 at 8:34 pm

    Salam en_me…..

    Kadang2 kita cuba elak sebaik mungkin….tapi berlaku jugak tanpa kita sedari. Aduhhhhh,nak repair tu yg parah tuuuuu……

    Kete oh kete… Akak selalu membelai Cik VIOS Akak yg berwarna hitam montot kuali. Sayang tau. Pegi pasar Akak drive je Cik Kancil….pegi keje,Akak tunjukkan taring dan belang Cik VIOS tu. Akak selalu m`jaga k`cantikkan Cik VIOS,en_me. Huhuhuhu……

    Ada rezeki lebih nanti, Akak nak keluarkan sebijik BMW…..nak ajak en_me meronda makan angin. OK ke?? Tgh berangan ala2 LABU LABI nihhhh

  20. vivavogue
    September 27, 2009 at 11:47 pm

    beg udara dlm gen2 option je en.me…..nak selamat tambah ongkos, nak jimat tanggung risiko sendrik..ngee

    ghitewww erk..

  21. Kak June
    December 17, 2009 at 4:25 pm

    yang ini la yang akak nak elakkan… Insya’allah … pada keluarga, rakan dan taulan.. hati2 ketika memandu … banyak2 besabor…

    • December 17, 2009 at 5:34 pm

      harap harap org len ponn hati hati jugerr..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s