Home > Travel > motorcycle lane

motorcycle lane

(insert 70 kmh at motorcycle lane)

caution, tunnel ahead
federal highway heading back to kuala lumpur

Kelmarin me sudah merempit ke pusat servis canon di peremba square, subang. Me hantar kamera dslr me untuk diservis. Ada habuk di sensor lens yg tidak boleh dibersihkan walaupun sudah dihantar ke kedai kamera di jaya jusco tebrau city dan ampang park juga.

Pascanota: alhamdulillah, setelah tiga hari di pusat servis canon, semalam me sudahpun ambil kamera dslr me itu. Menjadi bersih dan suci sensor lens-nya. Tiada habuk lagi. Tapi yg lebih penting, perkhidmatannya percuma.

Dan me baru tahu, jalan laluan motorsikal di lebuhraya persekutuan sudah diperbaiki hampir keseluruhannya. Cuma ada satu lencongan di lintasan trafik jalan pantai baharu saja.

(insert thumb-scooter)Pascanota: terimakasih kawan-kawan yg prihatin tentang keselamatan me ketika menangkap gambar diatas. Memang keselamatan selalu me utamakan. Sebenarnya memang mencabar hendak meletakkan skuter me di laluan motor yg sempit itu. Sampai me letak skuter me dalam longkang kecil sebelah kiri jalan. [+ gambar besar dalam longkang ]

Alahai.

Categories: Travel
  1. October 2, 2009 at 12:30 am

    Ooo..koyo kuwi…

    (terjemahan: gitewww)

    he..he..

  2. October 2, 2009 at 2:39 am

    suka picture ni, terang!!!

    tengok gambar kelantan, lama nya tak gi sana…. dah hampir 2 thn!
    sedapkan makan kat sana & murah tentunya!

  3. October 2, 2009 at 3:04 am

    ni ambil gambar sambil merempit ke??..bahayaa….๐Ÿ™‚.

  4. azhan
    October 2, 2009 at 8:26 am

    Teringin nak beli skuter cam en-me tuuh …

  5. October 2, 2009 at 8:37 am

    sempat amik gambar eh…

  6. October 2, 2009 at 8:57 am

    Saya pun pakai dslr gak. tapi masih guna flash asli, tengah kumpul duit beli flash tambahan.

    kadang2 gambar masih gelap lagi dan saya masih belajar juga. tahniah me gambar lawa2.

  7. October 2, 2009 at 9:16 am

    Xsilap CC nih laa tempat anak bos xcident semalam.Dagu patah 2 and tangan mislocation.Hari nih operate.Ngeri doeee….

  8. October 2, 2009 at 9:21 am

    berhati-hati di jalan raya en_me๐Ÿ™‚

  9. October 2, 2009 at 9:41 am

    salam…
    samala lah ngan kak dilla nyer NIKON
    sensor Kotor. Bagai cara dah buat termasuklah intai2 kat dalam tu
    tapi still lagi ada POKEDOT tompok bersinar diwajah. Adei nak hantar kat service berapa lama kena tunggu & tentunya duitduit lagi (siannya aku)

  10. yus
    October 2, 2009 at 9:44 am

    hhmm…macam-macam ada..gambar lorong motosikal pun ada….hehe

  11. October 2, 2009 at 9:47 am

    Salam ziarah me. Hebat lah gambar2 yag me ambil, setaraf gambar dalam katalog pelancongan.

  12. October 2, 2009 at 9:49 am

    tapi masih ramai yang tak guna laluan motosikalkan

  13. October 2, 2009 at 9:56 am

    ambik gambor sambil bawak 50/70kmh?๐Ÿ™‚

  14. October 2, 2009 at 9:59 am

    en_me bawak motor sambil ambik gambo ke? bahaya tu…
    kalau tak sayang nyawa anda, ingatkan orang2 yang disayang..

  15. October 2, 2009 at 10:05 am

    me…kamu pakai dslr kan? mana nak dpt lens murah?

  16. October 2, 2009 at 10:06 am

    hati-hati yer.

    cheabe dah ada bb baru gak. kengkadang dia bawak gi keje.

    ari2 tvel nek keta gi tgmlim..sakiiitt…

    buat hati risau jer…

  17. sebaliktabir
    October 2, 2009 at 10:07 am

    selama laluan itu dibuka, ditutup,dibuka semula,ditutup semula dan buka semula tidak pernah menggunakannya… kesian kannns….

  18. October 2, 2009 at 10:52 am

    wah…sedihnyer lens en.me…dah dua kedai pon xdpt buat..

  19. October 2, 2009 at 11:02 am

    waduh en me
    camana leh dapat free lak ning?
    ambVOOIIIIIIIIIIIIII (ikut style en_me) ahak!!!!
    ada share ka

  20. October 2, 2009 at 2:39 pm

    salam en me..

    lane moto?
    teringat lak kisah lawak sepanjang tahun. bila member baik saya, pandu keta. masuk putrajaya. 1st time masuk nak cari taman apa erk, dah lupa lak. opis wat family day masa tuh. leh jerk dia lalu lane motor?
    wakakakkaak…. patut dia rasa pelik. lane kecik jerk. muat2 jerk keta dia. nasib tak ada motor kat belakang. kalo tak? jatuh motor org belakang sebab gelak. wakakakakak…

    zu zu!
    hakhakhak..

  21. October 2, 2009 at 3:06 pm

    moga sihat cepat la ‘canon’ tu dan banyak lagi gambar2 cantik dapat dihasilkan.

  22. October 2, 2009 at 3:16 pm

    hati2 guna jalan itu.. selain musuh ‘paku’,, kuda putih (polis trafik) juga selalu skodeng kat situ.. hehehhe

  23. October 2, 2009 at 3:55 pm

    wow sempat lagi bergambr gitew huhuhuh

  24. October 2, 2009 at 4:21 pm

    bagus2..keselamatan harus diutamakan..

  25. October 2, 2009 at 4:26 pm

    bagus2..keselamatan harus diutamakan…

  26. October 2, 2009 at 5:37 pm

    nak g serbis dslr gak lah wekend nih..lama ke menunggu en_me??

  27. October 2, 2009 at 7:35 pm

    kamera dah okay…baru seronok ambil gambar.

  28. ilazz
    October 2, 2009 at 8:21 pm

    En Me merempit gak ke? ganazzz.. hehe…

  29. October 2, 2009 at 10:35 pm

    Akak dpt imagine en_me menunggang motor di lorong kegemaran kuda putih (abg polis trafik) ni sambil b`siul2 kegembiraan sbb baru lepas makan di open house.

    Huhuhuhu…..Akak baru je balik dari open house. Kembang rasanyer perut ku ini…..mata pun dah berat lain mcm yg tak semcm je nih.
    Ngantuk gitewwwwwww.
    ๐Ÿ™‚

  30. October 2, 2009 at 11:38 pm

    uish..sampai kena letak dlm l0ngkang..pny smgt nk amek gamb0…hu3

  31. October 3, 2009 at 4:47 pm

    dalam longkang?nasib baik tadek orang yg bersih longkang,kang dia ingat rezeki dpt motor,hahaha

    actually,selalu terfikir macam mana en me ambil gambar ye?sebab selalunya gambar bukan still object,dalam keretalah,contohnya.

    tapi paling kagum,dengan gambar yang macam orang bertuah je dapat chance tangkap. (setahun sekalipun belum tentu dapat nk tangkap)–>pic kereta kena saman tu.Teruja gila nak tengok pic akan datang๐Ÿ™‚

  32. October 3, 2009 at 5:04 pm

    selamat hari raya maaf zahir dan batin… lari dari tajuk plak kita hihihi

  33. October 3, 2009 at 5:55 pm

    dulu ada gak merempit from kl ke shah alam
    mmg scary woooo malam2. hehe๐Ÿ™‚

  34. October 3, 2009 at 6:06 pm

    Selamat Hari Raya en_me!!!

  35. October 3, 2009 at 7:10 pm

    jgn banjir lagi, takung air sudaah laa…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s