Home > photography > asyik dc jerrrr

asyik dc jerrrr

(insert blue sky at klcc today)

really nice weather today [+ zoom out ]
jalan yap kwan seng, facing klcc twin towers (maxis building on the far left)

Sudah lama me hendak naiktaraf penggunaan talian internet digi gprs me. Walaupun perlahan, tapi boleh lagi diterima. Tetapi kekadang hendak komen blog kawan-kawan di blogspot pun berjanggut atas bawah juga menunggu. Kadang-kadang ‘dc’, bermaksud terputus begitu saja.

Minggu lepas me sudah berura-ura hendak melanggan talian jalur lebar celcom.

Tapi sungguh tidak me sangka ~ buah cempedak dah jadi nangka. Pagi tadi ada panggilan telefon dari maxis. Suara perempuan india tempatan menawarkan modem jalur lebar sebab me pelanggan iphone berkontrak gitu. Tiada bayaran tambahan dan tiada kontrak baru mesti dilanggani. Me pun setuju.

Dipendekkan cerita, me sudah ke bangunan maxis disebelah klcc itu. Dan bawa pulang modem tersebut. Sekarang me sedang memandu uji.

Gambar diatas me ambil semalam semasa me pulang dari bangunan maxis itu. Berjalan kaki seorang diri macam biasa juga. Me perasan ada sebaris jaluran asap awan dari kapalterbang yg melimpasi menara klcc nun jauh diatas sana. Sangat menarik dan cantik sebab berlatarbelakangkan langit yg biru. Kebetulan me bawa kamera digital ixus me yg itu.

Alahai.

Categories: photography
  1. October 7, 2009 at 12:18 am

    cantik photo itu…
    clear dan sharp..๐Ÿ™‚
    oh..now tgh test drive?
    bagus?..tapi kalau duk tgh KL, guna line apa pun bagus ye tak??

    patut ghiteww lorr..

  2. sis_nita
    October 7, 2009 at 12:22 am

    memalam camni line bodben celcom baru okehh..

    sib baik me tak beli lagikk celcom bodben ittewww..

  3. October 7, 2009 at 1:03 am

    have camera will travel hehe

    ahaha.. blogger tegar tewww..

  4. October 7, 2009 at 1:33 am

    dah ada org baru yek.. sedang di uji pandu.. hati2 takit eksiden..๐Ÿ˜›

    ahaha.. tengah terai atas bawah depan bakang.. volleeee

  5. October 7, 2009 at 2:13 am

    Ingatkan kereta sahaja yang dipandu uji …

    orang pon leh dipandu uji.. ghitewwwww

  6. October 7, 2009 at 7:15 am

    ekeke..

    Berjanggut nak tunggu !

    atas bawah tewww.. agaga

  7. ain
    October 7, 2009 at 7:50 am

    cantiknyaaa….akak mmg suka tengok langit pulak tu!!!!!

    langit cerah ghiteww..

  8. October 7, 2009 at 7:52 am

    cantik pic tu
    anyway,
    kalau sudah diuji maxis itu
    warwarkan disini..

    dulu pernah juga guna bb maxis
    tapi sgtlah hampeh…
    tak tahu skrg๐Ÿ˜‰

    tunggu jewww..

  9. fadzilah
    October 7, 2009 at 8:03 am

    cantik gambar tu…kemana2 bawa camera ye..
    tidor pun bawak camera jugak ke??? hahahha

    kamera ciput jer.. kann me ader citer dulu..

  10. October 7, 2009 at 8:29 am

    cantik la gambo tu..wahhhh wanie pn mcm b’angan2 cam nk jd potogrhr..hahhahha…ermmm extly pkai brodbnd celcome n maxis pn cm siput gak sbb abg2 wanie pkai clcome n kwn wanie pkai maxis…pkai stremex laju sbb kt umh pkai sremex…hehe

    sonoknyerr sremex tewww..

  11. October 7, 2009 at 8:32 am

    Birunya langit.

    sejukk kannss..

  12. October 7, 2009 at 8:36 am

    cantiknya gambar tu. biru!
    macam mana maxis broadband en_me? okay tak?

    so far oke, kat ofis kat umah.. cume blomm test kat istana hinggap lagikkk.. ihiks

  13. October 7, 2009 at 8:42 am

    eh..en en_me, saya ternampak ofice saya dlm gambar itu…isk2..saya nak ke maxis juga hujung minggu ni..untuk terminate broadband yang dah setahun saya guna..saya cuma mencari servis yang setimpal dengan harga..

    kalo ofis akak ada dlm gambar tu, naper nak gi maxis yg kat sebelah jewww fulakk hujung minggu nih? konpius me uoolsss..

  14. October 7, 2009 at 8:53 am

    Wah~
    Bahagianya en me~
    Best2~
    Ku guna Wi-Fi saja di rumah~

    wifi lagi lajuuu tewww ..

  15. October 7, 2009 at 8:56 am

    so, akhirnya me guna celcom atau maxis.
    yang mana lebih bagus ek?

    ramai kater celcom better, tapi bergantung pada tempat keadaan jugerr..

  16. October 7, 2009 at 9:13 am

    cantek cantek i like..๐Ÿ™‚

    thanx cek masy yg vogue tewww..

  17. October 7, 2009 at 9:42 am

    Salam,
    Terima kasih menjengah blog chekdee …ini lawatan balas ….ukhussss….cam manalah janggut atas bawah leh tumbuh cepat….kui..kui

    volleee..

  18. October 7, 2009 at 9:46 am

    Thank tewwwww dari Wak kerna ucapan besday advance tewwww….

    podo pod wakk.. ehehe

  19. October 7, 2009 at 9:50 am

    owh… dah ada broadband yer… best best!!

    tengah testing nih bahh.. ihihi

  20. October 7, 2009 at 9:50 am

    damainya awan nan biru itewww kans kans..

    ehehe..

  21. cpj
    October 7, 2009 at 10:21 am

    mancing syok tuh!…hehe…


    mancing jerrr..

  22. Tie
    October 7, 2009 at 10:24 am

    Wah……. dapat percuma gitu !

    part of the package tewww.. tapi gasaklarr kannns.. uhuhu

  23. October 7, 2009 at 10:35 am

    saya kat opis wireless laju tahap nk terbang!
    kat rumah pakai ‘strimix’ yg sedang2 gitu..
    memang lumayan!

    bestnyerrr..

  24. October 7, 2009 at 10:46 am

    salam bro,,
    thanks mlawat blog gua,,hoho

    err,,tu dslr ke cam digital kompak je??hoho,,
    cun gambo tuh,,hoho

    kan me dah tulis tuh ~ ixus digital cam jer.. aper barang bawak kamera dslr besar gedabak..

  25. October 7, 2009 at 11:31 am

    aduss cantiknya …

    kena terima hakikat duk dkat ujung kg..
    streamyx jer la…
    apa barang pon cvrage xde.. huhuhu…
    celcom,maxis,pi wimax..lagi jauhh…

    jauh tapi ikhlas tewww.. ahaks

  26. October 7, 2009 at 11:52 am

    kat umah tu guna EzNet jek hehe…

    patotlarr tenet jerrr.. ekeke

  27. October 7, 2009 at 12:03 pm

    waahhh….best2~

  28. October 7, 2009 at 12:56 pm

    wah, mencongkam gitew! huhuhu

    bolehlah chatting kat mana2 kanzz dgn modem baru itew.. hehehhe

    volleee ghitewww..

  29. October 7, 2009 at 2:27 pm

    DC?? ingatkan Direct Current ka pabenda td..hehehe..gmbar cun la..gune maxis punye laju x eh?

    dc = disconnect ghiteww..
    maxis broadband xlah laju manerr.. volleee larr

  30. October 7, 2009 at 2:53 pm

    nape org duk condemn broadband celcom skang ek??

    mesti ader yg lagi bestt..

  31. October 7, 2009 at 2:55 pm

    wow….sangat menarik photo en.me.

    thank u..

  32. ibusinga
    October 7, 2009 at 5:17 pm

    ramai yang dah puji cantik gambar itu..
    tak kira..kita pun nak puji jugak…๐Ÿ™‚

    itu baru pakai kamera digital ciput jerrr.. ekeke

  33. October 8, 2009 at 7:04 pm

    Bband celcom is the best…
    tpi modem aku misplaced skg…
    mane yea…???

    modem hilang ganti yg baru lerr cekgu.. uhuhu

  34. October 10, 2009 at 3:29 am

    cantik woo gambar tu

    ehem.. pinjam tenet sikit~ ekekeke

    thanx cek dila tewww..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s