Home > book > man who wants pretty nurse, must be patient

man who wants pretty nurse, must be patient

(insert diari seorang jururawat)

a strategy to read a novel
‘diari seorang jururawat’ by aminah mokhtar

(insert cover diari seorang jururawat)Perjalananan dengan pemandu berbayar dari puduraya kuala lumpur ke larkin johor bahru selama lima jam adalah pengalaman yg membosankan. Setiap hujung minggu selama sepoh tahun bukanlah suatu jangkamasa yg pendek.

Dan kalau dapat dipenuhi masa sejam dengan membaca buku novel pun berfaedah juga.

Alahai.

Categories: book
  1. October 11, 2009 at 12:11 am

    wah!!baca novel nampaknya… […]
    slmt mlm en_me…

  2. October 11, 2009 at 3:26 am

    diari seorang jururawat..
    emm..

  3. October 11, 2009 at 3:44 am

    stiap ujung mgu nak kene pi jb ker..watpe? urusan kerja?

  4. October 11, 2009 at 4:41 am

    en_me…
    Yang confirm akak bukan jururawat ye… jerawat pun tak ada tau…
    sedikit fakta: gaji bulanan seorang jururawat di saudi ni mencecah juga RM10,000 sebulan. ada sesapa nak tukar profesion???

  5. October 11, 2009 at 6:30 am

    5 jam perjalanan
    masa diisi dgn membaca
    diselang seli ngan tertidur.

    heheee

  6. October 11, 2009 at 8:15 am

    kalau zino sure banyak tidur dari membaca.. hehe

  7. October 11, 2009 at 8:29 am

    daku pn suka membaca dlm perjalanan….tp xleh baca lama2…nti paler jd penin..

  8. October 11, 2009 at 8:30 am

    vahhh..lately u like to talk about pretty girl maaaa..

  9. October 11, 2009 at 9:28 am

    Amvoiiiiii en_me itewwwwwwww…..

    “Man who wants pretty nurse, me be patient…..”….kelas gitewwwww!!!!

    AND I want a handsome and dashing doctor, so I must be A PATIENT…. huahuahua….
    🙂

  10. loq
    October 11, 2009 at 10:02 am

    baca novel ye
    keep it up

  11. October 11, 2009 at 10:15 am

    ckLah pantang masuk bas….mesti tidur..

  12. October 11, 2009 at 10:50 am

    setuju! jururawat di beli pembelajaran dan latihan di sini tetapi menabur bakti di negara orang!

    eh eh.. aku baca isi novel tu🙂

  13. October 11, 2009 at 11:03 am

    Salam…. membaca dalam kenderaan bergerak…..alahai…itulah kelemahan chekdee ….tak yah minum todi……membaca sms semasa dalam kenderaan bergerak pun dah mabuk giler…….

  14. October 11, 2009 at 11:14 am

    wahhhh!! xkn tiap2 hujung minggu kOt??penatlah cemitu!

  15. October 11, 2009 at 12:26 pm

    lagi bosan jika memandu bersendirian betul tak en.me

  16. October 11, 2009 at 2:47 pm

    sudah lama tidak naik bas. Takut perut meragam ketika perjalanan.

  17. naz
    October 11, 2009 at 3:13 pm

    ahaks, suka headline ni, very catchy and double meaning.hahah!

  18. October 11, 2009 at 6:13 pm

    suka baca novel nampaknya huhu..
    bagus3..

  19. October 11, 2009 at 7:47 pm

    saya ada bnyk gak koleksi novel..nk pinjammm~~

  20. October 11, 2009 at 9:16 pm

    Tahniah En Me, antara satu dalam ribuan di Msia – yg minat membaca.

  21. October 12, 2009 at 1:43 am

    elok tu.. teruskan… hehheh

  22. iza
    October 12, 2009 at 8:29 am

    Hujan emas di negeri orang
    Hujan batu di negeri sendiri
    Pergi ler amek emas tu bwk balik sini gittew…kan bang me🙂
    Rajinnya baca novel.

  23. October 12, 2009 at 8:50 am

    bole laa pinjam novel tu eh en_me hehehhe

  24. October 12, 2009 at 9:12 am

    membaca jambatan ilmu.

  25. October 12, 2009 at 9:41 am

    selamat hari isnin en_me…

    ermm alahai …adik saya pon nurse… kate dia ..5 tahun ni kalau x de org pinang….dia nk cabut g saudi…ape nk kate….

  26. ibusinga
    October 12, 2009 at 11:03 am

    sibuk baca novel…tak de gambar best2 lah perjalanan yang ini gitu…

  27. October 12, 2009 at 11:09 am

    baca novel dalam bas nieh mmg best tp yang tak bestnye bila tengkuk sakit dan mula pening keppala…alahaii..

  28. October 12, 2009 at 11:46 am

    belum pernah lagi baca diari jururawat..menarik ka?

  29. October 12, 2009 at 12:38 pm

    best kah buku ni?

  30. October 12, 2009 at 12:54 pm

    lelaki juru rawat membaca novel

  31. October 12, 2009 at 1:21 pm

    salam senin kembali hehehe
    rajin ye membaca
    Bagus tu…hehehe
    membaca jambatan ilmu

  32. October 12, 2009 at 3:03 pm

    maknanya dah banyak le novel yg en me khatam ni..

    Entryku kali ini

    Bahu membahu bantu membantu
    Kerja berpakat rumpun bak serai
    Syawal disambut semangat bersatu
    Ni’mat disyukuri kegembiraan dirai

  33. October 12, 2009 at 3:20 pm

    kajian yg telah dibuat,
    penduduk malaysia hanya membaca 2 helai muka surat setahun.

    ya ke?

  34. October 12, 2009 at 3:58 pm

    rajin baca diari ek bro…
    diari jururawat pulak tue he…23x

    p/s- tertibe terase cam dah lame xbace novel…asik baca blog je

  35. October 12, 2009 at 4:45 pm

    masalah… membaca bikin kepala saya pening lately.. why why..??

  36. October 12, 2009 at 5:13 pm

    fuyohh..layan novel beb..adess aku x suka membaca huhu

  37. October 12, 2009 at 5:24 pm

    en_me pun giler novel jugak ye

  38. October 12, 2009 at 5:29 pm

    kalau sy kengkadang xleh baca time travel
    psl rasa nak muntah haha

    tido la bes~

  39. October 12, 2009 at 6:58 pm

    diari seorang jururawat?ada tips ker cara2 nak flirt ngan diorang?whoahahah

  40. October 12, 2009 at 8:22 pm

    patient perempuan pula, bila pi klinik/ sepital, duk pikir mintak-mintak la doktornya ensem…hahahhah…terusss baik demam..volleee??

  41. October 12, 2009 at 8:30 pm

    man who wants pretty nurse, must be patient :)p

    doctors with short tempered always loose their patients ;)p

  42. October 12, 2009 at 9:43 pm

    Nampak cam best novel tu =)

  43. October 13, 2009 at 8:12 am

    takut pegi puduraya.. rasanya macam masuk rumah hantu funfair gitu.. macam2 makhluk ada..

  44. fzi
    October 13, 2009 at 9:51 am

    Salam en me,
    Akak tak leh baca buku dalam keta…tengok majalah pun dah rasa nak termun***
    Sebab tu heran bila orang lain boleh habiskan novel on the way nak gi mana2…contoh paling dekat yang suka baca novel dalam keta, anak akak no.3 🙂

  45. October 13, 2009 at 10:31 am

    Beza gajinya besor mana tak lari ke Saudi misi2 dari sini. Sama ler dgn anak2 muda kat kampung mokcik..dorang gemar ke Brunei jadik pemandu lori..sebab gajinya banyak. Dah cukup duit dorang balik kampung beli van untuk dijadikan mini bus kat kampung pulak hehehe.

  46. October 13, 2009 at 11:02 am

    Cik Cookie keja ngn MOH nurse jadi mmg btl ramai nurse suka ke sana sebab blh buat duit.Keja 2tahun dah blh beli bangalow.

  47. October 13, 2009 at 1:44 pm

    klu bleh berblog 5 jam tu kan best
    hehe

  48. October 13, 2009 at 3:23 pm

    aku tak penah masuk sepital… lembut ke jemari misi tu eiii

  49. October 13, 2009 at 4:52 pm

    10 tahun berulang yek bro.. fuhh jangka masa yang lama gak tu bro🙂 apapun saya doakan semoga bro berjaya dalam apa jua bidang dan berbahagia bersama keluarga tersayang..

  50. October 13, 2009 at 5:56 pm

    maksu tak dapat jadik jururawat, kena rejek… kalau tak, besar kemungkinan maksu dah keja kat sinun kot… ngorat tokey hotel… oops!

  51. ez
    October 13, 2009 at 6:09 pm

    xpe en me..byk membaca byk lg pengetahuan..heheh

  52. October 13, 2009 at 9:29 pm

    Yang penting nurse tuh comel eheheeh.

  53. October 13, 2009 at 11:20 pm

    HOHOHO
    en me nk jd jururawat plak?

  54. October 14, 2009 at 2:34 am

    membaca budaya kita! hehe

  55. October 15, 2009 at 12:13 am

    huhu..mana nak dapat novel tu ek?

  56. October 17, 2009 at 10:37 pm

    naik bus ke en_me
    takkan takde wifi dalam bus
    sekarang kan semua online adjer. hehe🙂

  57. November 13, 2009 at 11:09 am

    Mari membaca. Huhu.

    Emm… gadis2 yg cantik2, tolong jadi nurse. hehehe.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s