Home > myself > when i was 12 – the tag

when i was 12 – the tag

(insert identity card of mine)

my first identity card (with picture)

Me bukan kena tag.

Me sudah lama hendak buat entri pasal kad pengenalan lama me itu. Semalam masa mencari ilham, me terjumpa entri tag dari akak liyana nazmin.

Peraturan:-
sila bayangkan anda sedang membuat buku biodata/biografi rakan anda semasa anda berumur 12 tahun. lalu jawab soalan2 di bawah ini oke. mudah kan? jadi sila la jawab.

Sebenarnya me keliru dgn peraturan itu. Bukan kah disuruhnya membuat biodata/biografi rakan anda. Tetapi kenapa harus diri sendiri menjawabnya. Gasaklah kan. Me layan saja.

Nama – bermaksud ‘hamba kepada Yg Maha Kaya’, tetapi pakcik polis itu yg membuat surat beranak dulu sudah tersalah eja nampaknya

Nama Panggilan – ikut nama melayu dlm kad pengenalan, tiada nama timang-timangan

Tarikh lahir – sehari selepas kapalterbang mas terhempas di tanjung kupang

Tempat lahir – rumah berek pekerja ladang kelapa sawit, kulai young

Status – kanak-kanak

Hobi – main bolasepak, mandi sungai

Makanan kegemaran – masakan bonda lorr

Minuman kegemaran – air teh tarik yg ayahnda selalu buat

Cita- cita – menjadi doktor.. boleh?

Pengalaman buruk – hampir lemas di air terjun itu, kebetulan ada seorang brader cina menarik me keluar dari situ. Kalau tidak, mungkin tidak wujud blog ‘memang lumayan’ ini. Wallahualam.

Pengalaman manis – mendapat kad pengenalan agaknya (manalah me ingat)

Perkara yang disukai – menonton cerita-cerita televisyen hitam putih seperti combat, six million dollar man, dll

Perkara yang tak disukai – bila bonda suruh buat itu dan ini semasa menonton televisyen lorr

Kawan yang diminati – kawan-kawan sepermainan saja

Adakah anda berpuas hati dengan apa yang anda ada? – hmmm, tentunya tidak sebab bukan keluarga berada

Harapan – harapan pada masa itu adalah untuk menjadi pelajar yang berjaya juga

Saya mahu tag – tiada siapa. Kali terakhir me sudah tag 66 orang kawan-kawan blogger [+ why i tag ], jadi kali ini me mahu berehat. Tetapi jika ada kawan-kawan yg teruja hendak menjawab tag ini amatlah me alu-alukan. Tetapi jangan sekadar ‘menjual tangkai cangkul sekah’ ya kawan-kawan. Ataupun ‘menjual petai hampa’. Tak baik tau.

Nota: hari ini deepavali. Hari isnin me tetap kerja seperti biasa. InsyaAllah.

Pasca nota: Esok (Ahad), aTi sudah tempah masa me hendak belanja rakan-rakan sekolahnya makan sushi.ย  aTi sudah genap 17 tahun kelmarin (hari khamis).

Alahai.

Categories: myself
  1. October 17, 2009 at 1:34 am

    ada lagi simpan kad pengenalan lama en_me tu..? sy dulu mntak nk smpan yg lama tp org pendaftran tu xbg dia potong terus dia simpan.. mmm…

  2. October 17, 2009 at 1:46 am

    ahaks.. teringat lak lerr KP lama maza.. huhuhu

    sungguh derr berubah wajah dolu2 dgn skrg kanzz…….. hehehhee

  3. October 17, 2009 at 2:05 am

    pehhh…. masa umur 12th, dpt kad pengenalan… bangganyeee… rasa macam nak pinang anak dara org je…. hehehe

  4. October 17, 2009 at 2:30 am

    umur doblas tahun dah dapat ic?
    wahh,tak pernah lak tengok ibu ngan ayah nye ic lame2 ni..
    tapi penah tengok surat beranak ayah.hahahahaha,BURUK sangat2.
    siap dah koyak selotep2 lagi.nama salah eja potong,tulis balik,macam kertas karangan masa sekolah.kihkih..

    papepun en_me,sape sangka,budak umur doblas tahun ni,dah jadi somebody dah skang ni.๐Ÿ™‚

  5. October 17, 2009 at 2:39 am

    ingat gi masa tu…kat kg. datuk keramat..punyalah jauh nak menapak ke tempat pendaftaran tu… adalah sejam jln kaki.

    Gambar dah la itam putih, besar lak tu..pastu malu nak tunjuk kat kengkawan sebab mata ala-ala terbeliak …terperanjat kat flash kot…hehehee..pulak tu dengan rambut belah tengah….sivik betul..

  6. October 17, 2009 at 2:48 am

    ooo orang Kulai !

  7. Solehah
    October 17, 2009 at 3:38 am

    cerita waktu 12 thn seronok..zaman kanak2 ribena katakan..

  8. October 17, 2009 at 6:56 am

    waa simpan lg ic lame..[…]

  9. ibusinga
    October 17, 2009 at 8:23 am

    mana rambutnya…?

  10. October 17, 2009 at 8:25 am

    Salam en me….

    IC dolu2 tuuuu….. stail mawi tu….๐Ÿ™‚

  11. October 17, 2009 at 8:44 am

    en_me….

    Masa kecik ko lagi ensem ke atau masa besar cenggini ko lebih ensem?
    Cuba ko khabor kat Akak ni haaaaaaa…..
    ๐Ÿ™‚

  12. October 17, 2009 at 8:49 am

    kiut sgt en me ni heheh.. teringat cerita lama2..

  13. October 17, 2009 at 9:05 am

    Cita2 nak jadi doktor? Kalau tak pasal kapalterbang MAS terhempas kat Gelang Patah tu mungkin me nak jadi pilot agaknya.

    psst – saya minta halal tag me yg sblm ni. Tak sempat buat (dibaca tak rajin nak buat) huhuhu.

  14. October 17, 2009 at 9:33 am

    seram juga ada pengalaman buruk itu
    kalau tidak, takdela blog me ini kan?

    harap2nye me berjaya la skrg ni
    dlm hidup

    walau tak dpt jadi doktor
    masih berjaya juge kan?
    ๐Ÿ˜‰

  15. October 17, 2009 at 9:49 am

    whoah…klasiknyee

  16. yus
    October 17, 2009 at 11:29 am

    wow ada lg ke kad pengenalan tu..dh lm sgt tu..igt2 lupa dh psl kad pengenalan tu

    terima kasih krn memperingati kembali sejarah๐Ÿ™‚

  17. October 17, 2009 at 12:09 pm

    wah..

    trademark upin ipin ini..en me kena mintak royalti dgn diorg ni..sebab diorg jdkan me sebagai ‘idea;..

    hoho

  18. October 17, 2009 at 12:50 pm

    klasik ic tu.. hehe boleh je jadi doktor..
    oit lemas, penah sekali lemas gelap je dalam tu
    last2 terasa ada orang ankat menakutkan gak lah.

  19. October 17, 2009 at 1:25 pm

    Dahi jendul tewwwwwww….cerah masa depan gitewwww…

  20. October 17, 2009 at 1:31 pm

    salah eja? makcik kita salah nama terus, hihi

  21. October 17, 2009 at 2:20 pm

    amboi~

    En me ada anak dara dah~

  22. October 17, 2009 at 5:20 pm

    comei la en me…:D
    tapi muka nakal tu ada..

  23. October 17, 2009 at 6:16 pm

    wooo mcm itu rupanya kad pengenalan dulu2 ye
    mcm mana en me dr nak jadi doc jd engineer plak? lari jauh wooo~ hehe

    p/s: nak tempura pls!!

  24. October 17, 2009 at 10:06 pm

    salute r en_me..
    aku punya ic dulu pun ntah ke mane…
    hehe

  25. October 17, 2009 at 10:16 pm

    haha kad pengenalan plastik yang besar giler tak muat nak masuk wallet
    ended up berlipat tepi tu kan
    sungguh nostalgik la, saya punya orang jpn x bagi simpan pun.
    hehe๐Ÿ™‚

  26. October 17, 2009 at 10:26 pm

    Sesekali terimbas kenangan silam, terusik juga jiwa. Rugi sesiapa yang tak simpan kad pengenalan lama mereka.

  27. October 17, 2009 at 10:56 pm

    Wahh..nostalgia nii..kenangan mengusik jiwa.

  28. October 17, 2009 at 11:02 pm

    Cik Cookie xsempat IC mcm nih.Maknaynya Cik Cookie masih muda.hehehe..

  29. October 18, 2009 at 12:52 am

    xpernah merasa dpt ic ni…tahun bila ek start stop ada ic ni?

  30. October 18, 2009 at 4:46 pm

    teringat ic biru … nyesal tak amik gambarnya ..kalau tak bleh tgk cam ic me iteww

    umo doblas … dah pandai tak tulis surat cinta mcm nabil๐Ÿ™‚

  31. nawarzara
    October 27, 2009 at 11:42 am

    samala..[…]

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s