Home > exhibition > hari-hari me gali lubang

hari-hari me gali lubang

(insert my job is to make hole)

my job is to “make hole” and it needs teamwork
petrosains, klcc

Sabtu kelmarin me sudah tiba di klcc. Tiba di petrosains sudah jam 9.30 pagi. Ramai sungguh murid-murid sekolah beratur menunggu giliran masuk ke situ.

Sebenarnya ini adalah kali ketiga me masuk ke petrosains. Temankan aQi yg selalu meracau dan mengigau pasal petrosains klcc itu. Me layan saja.

Jam 12.00 tengahari sudah berada di luar. Sebenarnya di restoran chili’s grill & bar yg popular itu. Ramai sungguh orang beratur menunggu giliran masuk ke situ juga. Kena tulis nama untuk tempahan meja pula. Lima belas minit baru boleh masuk.

(insert inside petrosains @ suria klcc)

from left: water flowing decoration, geotime diorama, aQi living in iss, christmas tree

Alahai.

Categories: exhibition
  1. October 19, 2009 at 1:32 am

    gali.. gali.. gali.. lobang..
    gali lobang…
    tutop lobang…

    ehehe.. fandainyerrr abang boolahh teww

  2. October 19, 2009 at 4:44 am

    en_me…
    semoga minggu baru ini membawa semangat kerja yang baru…

    thanx akak norm ittewww..

  3. October 19, 2009 at 6:41 am

    Kalau tak gali,
    takdelah lubang !

    kannns.. ihihi

  4. October 19, 2009 at 7:06 am

    Gali me bukan sebarang gali..
    Sekali gali RM RM RM mari…….

    Entri scheduled ke? Senyap je…

    ahaha cekgu Lah itteww.. me aderlarr.. blom padammm

  5. October 19, 2009 at 8:05 am

    belum pernah masuk pun petrosains ni..
    entah bile la…
    aquaria pun belum…
    huhu

    ala, akak intan senggol2 jer abang tewww.. ahaks

  6. October 19, 2009 at 8:28 am

    uish, ingat en_me da tukar prOfesyen tadi =p

    blom lagikk.. uhuhu

  7. October 19, 2009 at 8:47 am

    dulu, masa belum jadi cikgu, ada juga tawaran kerja menggali lubang di dasar laut. lumayan gajinya, barangkali selumayan blog ini. tetapi memandangkan terpaksa duduk jauh di tengah laut di negara orang; ditambah lagi kata-kata keramat mak aku “kenapa jauh sangat, ko tak kesian kat mami ke?”; lalu aku buangkan sahaja ke laut tawaran itu.

    ahaha.. anak mami tewww..

  8. October 19, 2009 at 8:49 am

    Salam En_me,

    Saya pun belum pernah masauk sana…en me, belanja… he… he…

    kanak kanak adalah percuma.. ehehe

  9. October 19, 2009 at 9:04 am

    gali lubang dan “make hole” tu berbeza … sebab buat apa gali, kalau dah ada lubang … tapi buat lubang lainlah. (ni satu idea bagus untuk buat entri baru ni)

    ehehe.. sepatutnyer ‘drill hole’ ghiteww (blame it on petroscience)..

  10. October 19, 2009 at 9:15 am

    he..23x xnk nyanyi huhhuhu

    nyanyi aper bro.. uhuhu

  11. October 19, 2009 at 9:37 am

    saya blm pernah pergi lagi..menarik ka?boleh bawak anak buah pergi kalo best..

    sesowai wat kanak2 soklah..

  12. October 19, 2009 at 9:41 am

    Cinta si penggali lubang~~

    Lakonan Mantap Nasir Bilal Khan.. kannns

  13. October 19, 2009 at 9:46 am

    Hi Me..
    LOL pown suka jenjalan Petrosains terutama naik ‘kapal’ tu..
    best..

    Happy monday..

    yep, best ghiteww.. n hepi monday akak LOL itteww

  14. October 19, 2009 at 9:52 am

    mana lubang yg digali tu?

    naperr, x cayeerr..

  15. October 19, 2009 at 10:03 am

    Ingatkan ada orang yang kerjanya menggali lubang untuk orang yang dah “padam” kat situ… walaupun upahnya mungkin tak seberapa, kerjanya tersangat penting…

    padam ghitewww.. uhuhu

  16. October 19, 2009 at 10:18 am

    Baik2 gali tu jgn sampai blowout hehehe

    ader experience ker abang yb itteww.. ehehe

    blowout, n. drilling, an uncontrolled flow of reservoir fluids into the wellbore, and sometimes catastrophically to the surface.

  17. October 19, 2009 at 11:57 am

    berapa biji lobang yang me dah gali? wakakakakka

    ammvoiii sukernyerr akak zita tewww..

  18. October 19, 2009 at 12:01 pm

    en_me:

    jgn gali lubang tutup lubang sudah….ye dakk?

    iyolarr tewww.. ahaks

  19. ain
    October 19, 2009 at 1:30 pm

    akak n hubby hutang anak2 ke petrosains lama dah. nak kena 2ggu mail balik 25th dec ni, baru boleh ke petrosains!!

    ehehe, ghiteww..

  20. October 19, 2009 at 3:58 pm

    gali2 lubang pon duit masyukkkk

  21. October 19, 2009 at 7:23 pm

    Salam en_me…

    Alahai… dikatanya saya kanak-kanak… hu.. hu.. hu…

  22. October 24, 2009 at 7:27 am

    aku sekali pon belom smpi petrosains…

  23. October 30, 2009 at 9:51 am

    Salam encik me.
    rajin2 kije😉

  24. November 8, 2009 at 2:14 am

    christmas tree di tengah lautan ek. hehe🙂

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s