Home > Travel > raja masai menghadap raja brunei berkenaan perlawanan sabung ayam

raja masai menghadap raja brunei berkenaan perlawanan sabung ayam

masjid sultan omar ali saifuddien
bandar seri begawan

Semalam (jumaat) me sudah tiba di bandar seri begawan. Berwisatawan dalam negara darussalam untuk pertama kalinya. Bersendirian seperti biasa juga.

Baru saja me hendak mulakan blog semula, ada saja komen yg tidak membina.

Siapa kata me tidak suka letak gambar masjid lagi dalam blog ‘memang lumayan’ ini? Sedih kan.

Tapi tidak mengapa. Di sini me letak dua gambar masjid yg sama. Siang dan malam. Tidak boleh banyak-banyak gambar masjid, nanti ada kawan-kawan lain yg bosan dan mengantuk yg cakap blog ini macam blog ri-ak, cerita pasal masjid dan berlagak macam orang alim saja.

Dan jika esok lusa tulat me tidak dapat buat entri yg baru, bermaksud me dah padam. Cuma harapan me nanti, kawan-kawan sedekahkan saja surah al-fatihah buat me. Boleh kan.

good night brunei

Alahai.

Categories: Travel
  1. November 22, 2009 at 12:10 am

    misteri sungguh lelaki tanpa kepala itu…

  2. November 22, 2009 at 4:06 am

    zino pernah sampai ke masjid tu satu masa dulu.. lama dulu.. hehe..
    en.me teruskan berkarya..

  3. November 22, 2009 at 4:43 am

    Adake komen tak membina? Belasah ajelah..ee bestnye jalan2..

  4. cen
    November 22, 2009 at 7:56 am

    wah…en_me di Brunei..
    smpaikan salam acik kat Pak sedara acik, Ustaz Hj Awang Yahya bin Hj Ibrahim… antara kuarge Mesia di sana.
    Moga en_me ittew dimudahkan urusan sepanjang masa di sana dan selamat juga di perjalanan balik nnt.

  5. November 22, 2009 at 8:01 am

    hej! en_me…slamat berwisatawan…been there…;-)

  6. November 22, 2009 at 8:39 am

    hoh…tade kepala!

  7. November 22, 2009 at 9:25 am

    maaf jika bro terasa.. sekadar meremind semula… coz dulu ade sahaja cerita dari masjid bro bawa…

    jumpa org itu ini dimasjid… jumpa cerita itu ini dimasjid…

    coz xramai yg nampak ape yg bro nampak.. cam saya klu datang masjid pun amik wuduk duduk denagr khubah then sembahyang balik je…

    xde usha sekeliling…siapa yang ada di sana… sekadar melihat org di kiri kanan sahaja…

    maafkan sy ek bro

  8. November 22, 2009 at 9:43 am

    cantiknya masjid tu bila waktu malam..

  9. November 22, 2009 at 9:58 am

    alhamdulillah..
    cantiknya …

  10. fa
    November 22, 2009 at 10:18 am

    nak pergi berperang ke

  11. November 22, 2009 at 11:38 am

    Salam en.me….kenal lagi tak?

  12. November 22, 2009 at 11:57 am

    ada-ada saja pengomen blog nie kannns..

  13. November 22, 2009 at 3:07 pm

    ati2 merantau en me..

  14. November 22, 2009 at 3:42 pm

    Ada jugak org komen mcm tu kat en_me? Saya selalu jugak letak gambar masjid yg saya singgahi. n3 hari ni pun ada gambar masjid.

    Jgn patah semangat. Teruskan memblog.

    psst – en_me ke Brunei melalui Miri ke?

  15. November 22, 2009 at 6:18 pm

    aduhaii….

    masjid pun ada antu tanpa kepala, kan en me kanzz?! heheheh

  16. November 22, 2009 at 6:24 pm

    Dah lama mengidap nak ke brunei, tapi keadaan belum mengizinkan.

    Seronoknya en_me dapat ke sana. Syarelah cerita Brunei lagi yer.

  17. November 22, 2009 at 6:39 pm

    cantik! sangat~~๐Ÿ˜‰

  18. seri
    November 22, 2009 at 7:33 pm

    salam,

    En Me, saya belum sampai Brunei lagi… Cantik view Masjid pada waktu malam… alahai…..

  19. November 22, 2009 at 9:08 pm

    salam en me…

    selamat berwisatawan… semoga Allah melindungi perjalanan en me…

    cantik gambar2 tu…๐Ÿ™‚

  20. November 22, 2009 at 9:35 pm

    nice pics…

    lama tak jumpa….harap kau sihat2 selalu…:-)

  21. nur
    November 22, 2009 at 10:10 pm

    en me, nape gmba takde kpale..hehehe

  22. November 22, 2009 at 10:42 pm

    bro, apa maen potong2 kepala ni bro. gambar atas pun nampak lebih pada tayang perut daripada mesjid kat belakang kha kha sorry bro.

    Entryku kali ini

    Sahabat dicari bukan seteru
    Tindakan jangan terburu-buru
    Pulang dengan semangat baru
    Terima kasih kepada guru

  23. November 23, 2009 at 2:39 am

    lawa!!
    doakan aku sampai ke situ jua…

  24. November 23, 2009 at 9:43 am

    al-fatihah

  25. ibusinga
    November 23, 2009 at 11:53 am

    hantu takde kepala..๐Ÿ™‚

  26. November 23, 2009 at 12:32 pm

    komen tak membina… gasak depa lah bang me.
    lawa gambar masjid tu, cuma sedikit seram bila ada orang tanpa kepala kat situ๐Ÿ˜€

  27. Mokcik Azwa
    November 23, 2009 at 2:37 pm

    gambar menarik dari dua sisi pandangan siang dan malam…yg malam tu siap ada pulak gambor orang tak berkepala…seriau mokcik…

    take care en_me…

  28. November 23, 2009 at 3:05 pm

    tolong tolong ade antuuuuuuuuuuuuuuuuuu

  29. November 23, 2009 at 3:54 pm

    en_me, start tahun 2010 ni tunjuklah wajah tu. Azam baru ghitewww…

  30. November 23, 2009 at 4:18 pm

    nice pics..

  31. November 23, 2009 at 4:47 pm

    salam rindu en_me..
    ermm..bukan rindu pada orgnya..rindu gambar-gambar dlm blog ni..tak kisahlah en_me nak letak gambar apa pun..

  32. November 23, 2009 at 5:21 pm

    sedehnya wasiat en_me itewww… jangan berjauh hati, aku ada disini…

  33. November 24, 2009 at 8:33 am

    badan aje di Brunei……kan en me…..kepala tu mesti pi jengah rumah jap…kihkih.

  34. November 24, 2009 at 4:49 pm

    pernah sampai brunei di airport saja.. itu pun dalam kapalterbang.. tak boleh turun..

    jalan-jalan cari apa tu en_me?

  35. November 24, 2009 at 5:13 pm

    org yang mengata en_me biarkan, penat dia berenti lah tak gitewww

  36. November 24, 2009 at 9:40 pm

    en_me…….

    Sedih la ko cakap mcm ni…….uwaaaaaa!!!!
    Kenapa ni en_me??

    Errkkkk,gambar jejaka idaman Malaya tu takde kepala la. Takutttt….

  37. November 27, 2009 at 9:50 pm

    kabarey…
    ayyuh lungo kok adhuh meneh iki:-)
    selamat eidul adha Yo

  38. December 4, 2009 at 3:01 pm

    ish.. scary gak yea malam duk kat area tu. nanti bergambar, kapla hilang sudaa๐Ÿ˜›

  39. December 8, 2009 at 3:53 pm

    ::: amboii jauhnyer cuti2.. sampai ke brunei niih.. cantik tul
    ::: gambar masjid tuhh.. saya rasa bro lagi misteri dari saya!
    ::: [hehehe] teringat cerita sleeping hollow.. alahai..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s