Home > photography > pinky things I snapped today

pinky things I snapped today

a pink house and a pair of abandoned lady’s pink sandal in kampung makam, mersing

Siang tadi (sabtu) me sudah tiba di mersing. Tujuan utama adalah mencari keropok ikan yg popular dijual di pantai mersing.

Me sebenarnya tertarik dengan ‘kampung makam’ yg diberi nama. Bukan di kota tinggi, tetapi di jalan endau ke mersing. Jadi me singgah dan bertanya pakcik di warung itu. Ada dua soalan. Yg pertama berkenaan uniknya nama kampung makam, adakah ianya makam diraja?

“sebenarnya hanya satu kubur sharipah, keturunan sheikh dari terengganu, bukan kerabat diraja ponnn..”

kata pakcik itu.

Soalan kedua, berkenaan warung mee bandung yg popular setelah me menggoogle sebelum ke situ. Pakcik itu tiba-tiba ketawa terbahak-bahak.

“warung dah tutup, tokeh dia dah balik muoor, dah pencen..”

i am sorry i cannot find any information about this lonely grave (nothing to do with sharifah aini and her ‘seri mersing’)
jalan sheikh hassan, mersing

Alahai.

Categories: photography
  1. November 29, 2009 at 3:07 am

    rumah pink tu rumah pakcik yg enme bertanya tu ke? hehe

    • November 29, 2009 at 6:37 am

      nope, takdok kena mengena lorr..

  2. November 29, 2009 at 9:22 am

    xdpt la me mkn mee

    • November 29, 2009 at 9:35 am

      mee maggie oke perghh.. ekeke

  3. November 29, 2009 at 10:22 am

    cantik rumah tu..

    • November 29, 2009 at 10:52 am

      chantekk kannns.. ehehe

  4. November 29, 2009 at 10:47 am

    rumah pink tu sgt cute bila dia maen dgn diff tone warna…
    i likeeee……..

    • November 29, 2009 at 10:54 am

      diff tones ghiteww..

  5. November 29, 2009 at 10:50 am

    cantek ah umah tu..slipar tu juge… =)

    • November 29, 2009 at 10:56 am

      sliparr tbuangg tewww.. uhuhu

  6. November 29, 2009 at 10:54 am

    siapa ye sharifah manik tu..

    • November 29, 2009 at 10:57 am

      tak dapek me nak menolong..

  7. November 29, 2009 at 11:42 am

    betul,comel sgt rumah pink tu😉

    • November 29, 2009 at 12:07 pm

      betull kanns.. ehehe

  8. November 29, 2009 at 12:06 pm

    cantik nya umah tu!

    • November 29, 2009 at 12:11 pm

      dalamnyer muger chantekk.. hmmm

  9. November 29, 2009 at 12:40 pm

    lagi pink. pink lagi ^.^

    • November 29, 2009 at 1:10 pm

      lagi lagi pink.. ihihi

  10. November 29, 2009 at 1:16 pm

    cantik rumah tu..mesti tuan rumah tu suka warna pink!

    • November 29, 2009 at 2:27 pm

      tuan umah blog ni ponn sukerr.. volleee ghitewww

  11. November 29, 2009 at 2:35 pm

    bestnye klu umah cikpingu kaler pink 2… cute sgt…
    hehehe..

    • November 29, 2009 at 2:45 pm

      pingu pinky pink ghitewww.. ikiki

  12. cen
    November 29, 2009 at 3:52 pm

    sib bek acik tk kijer lagi kat opis yg bewarna pink kat PD dulu..klu tk, misti gambo dia dpt masuk kat blog en_me ..🙂
    Salam ceria hari minggu…

    • November 29, 2009 at 4:23 pm

      barang lamer jgn dikenang nooo.. aiyoo

  13. November 29, 2009 at 4:33 pm

    hoho..pink. pink..

    • November 29, 2009 at 4:40 pm

      pink lorr..

  14. November 29, 2009 at 5:20 pm

    rumah pink..slipar pink..signboard pon pink…
    nak nyanyi sikit..

    “berbaju merah jambu berkain songket biru…

    • November 29, 2009 at 6:10 pm

      vah vah vah.. nyanyi ghitewww

  15. November 29, 2009 at 5:45 pm

    pinky..! cantiiikkk, bahkan sandal yang sudah rusak itu pun cantik..!!!

    • November 29, 2009 at 6:11 pm

      kiren kanns bundo ittewww.. ehehe

  16. November 29, 2009 at 9:08 pm

    Semuanya pinky…..
    Ai like pinky things.
    Muahahahaha….cuma jamu yg Akak makan je tak pinky.😉

    • November 29, 2009 at 9:32 pm

      jamu separa pinky ader kanns.. ekeke

  17. November 29, 2009 at 9:11 pm

    salam eid..teringat pink panther..ehehe

    • November 29, 2009 at 9:35 pm

      salam aidiladha jugerr .. ehehe

  18. December 1, 2009 at 12:03 pm

    keturunan dari trg? patut lah dulu masa buat jejak kasih, ramai sedara mara ada kat mersing.. dorang berdagang naik perahu kan.. singgah kat pekan, nenasi n mersing… tapi saya bukan keturunan sheikh itu.. huhuhu

    • December 1, 2009 at 12:35 pm

      tengok ic ko jap.. ehehe

  19. December 8, 2009 at 4:04 pm

    ::: entry pink yg menarik bro [huhu] lawa laa gambar atas tuhh..
    ::: byk gak ‘benda’ pink kat dunia ni, ada yg boleh dirakam, ada
    ::: yg tak boleh [hehe].. tertanya2 juga sapa sharifah manik tuh?
    ::: warung mee bandung maksud bro tuh, mee bandung hj.wahid
    ::: ke? atau ada byk nama yg sama, mcm nama kg.makam gak?
    ::: [p/s]: saya penah lalu dpn kg.makam mersing jeerr..

    • December 8, 2009 at 4:09 pm

      mee bandung hj wahid? ko bio betoiii.. bukanke ‘mee rebus hj wahid’ yg femes tewww.. uhuhu

      gambo atas sumer teww memang kat ‘kg makam mersing’ lorrr.. very derrr

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s