Home > photography > bukan jaguh kampung

bukan jaguh kampung

three fighting cocks or ‘manuk sabung’ [+ zoom out ]
sedi long house, roban

Tahniah buat pasukan bolasepak negara yg mengakhiri kemarau dua poh tahun pingat emas dengan penuh bergaya selepas membenam keegoan Vietnam menerusi kemenangan tipis 1-0 pada perlawanan akhir acara bola sepak lelaki Sukan SEA, semalam.

Tahniah sekali lagi. Majulah sukan untuk negara.

Dan ini adalah entri pertama me ditahun baru hijrah 1431. Salam maal hijrah untuk kawan-kawan semua. Semoga Allah memberkati kita dengan iman yang kukuh, rezeki yg berkat, akhlak yg terpuji, kesabaran yg tinggi dan kasih sayang dari semua makhluk disekeliling kita. Dan semoga negara akan tetap aman damai sentosa sejahtera senantiasa. Amin.

Alahai.

Categories: photography
  1. December 18, 2009 at 8:14 am

    Akak berbangga dgn kemenangan pasukan M`sia yg telah berjaya menaikkan nama M`sia dan mempertahankan maruah pasukan bolasepak tanah air kita even kemenangan itu tipis 1-0. Namun pasukan kita tetap pulang dgn emas sbg hadiah utk tanah air kita. Bukan mudah nak capai kemenangan seperti ni. 20 tahun….kini M`sia bangkit semula dgn pencapaian yg sgt baik.

    ;)Ptg semlm Akak cepat2 tutup premis bisnes pd jam 6 ptg sbb nak tgk football match M`sia vs Vietnam ni la. Huhuhuhu…..

    • December 18, 2009 at 8:23 am

      hingatkan tutup awal nk gi Laos ghitewww.. uhuhu

      • December 18, 2009 at 8:44 am

        Laos? Idak le,en_me…..
        kalau pegi Laos, kene ajak en_me gituuuuuu. Boleh la en_me belanje Akak makan best2 di sana.

        Hhihihi….

      • December 18, 2009 at 8:55 am

        banjer no hall uoolsss.. ahaks

  2. December 18, 2009 at 8:15 am

    Salam Maal Hijrah, en_me.
    😉

    • December 18, 2009 at 8:24 am

      salam maal hijrah jugerr akak zyma tewww..

  3. December 18, 2009 at 8:43 am

    Salam maal hijrah. Semoga tuan juga sihat dan terus berblogging.

    • December 18, 2009 at 8:52 am

      salam maal hijrah jugerr pokli itteww..

  4. December 18, 2009 at 9:20 am

    Kata dah blog terakhir..bikin saspens je..Saya suka ayam ni..apa yg kamu shoot yg saya tak suka ye..semua cantik

    • December 18, 2009 at 9:23 am

      veryy derr manjerr larr akak nih.. kan me bilang ‘blog terakhir tahun lepas’.. arini dah tahun baru islam larr fulakks, buku baru volleee ghitewww

  5. December 18, 2009 at 9:21 am

    Kata dah blog terakhir..bikin saspens je..Saya suka ayam ni..apa yg kamu shoot yg saya tak suka ye..semua cantik!

    • December 18, 2009 at 9:24 am

      vah vah vah.. tak suker tapi chantekk jerr.. thanxxx akak liza teww

  6. faeeza
    December 18, 2009 at 10:51 am

    ALLAH nk bg rejeki je 2 en_me…goli viet injured den tersadung den tersepak bola msk gol sdr..hehe. salam maal hijrah ;)!

    • December 18, 2009 at 10:52 am

      salam maal hijrah jugerr

  7. December 18, 2009 at 12:05 pm

    Malaysia boleh..terbukti sekali lagi walaupun dah entah berapaaaaaaaa lamanya akhirnya kita merangkul jaguh sekali lagi🙂

    • December 18, 2009 at 12:09 pm

      dua poh taunn jerr.. ehehe, thanx bro singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

  8. December 18, 2009 at 12:23 pm

    ahaks..
    maza semalam merempit sampai kat rumah terus tercongok depan tv.. huhuhu
    kira puas hati tengok msia vs vite kong.. huhuu

    tapi yg tak puas hati tu, boleh terlupa ke masjid, .. tu bermakna lupa gak ler baca doa awal dan akhir tahun.. aderikkkkk

    alahaiiii..teruk betul, kanzz.. huhuhu

    • December 18, 2009 at 12:39 pm

      tak dapek me nak menolonggg.. uhuhu

  9. December 18, 2009 at 12:53 pm

    Goooooaaaaal! Yeeeehaa!

    • December 18, 2009 at 12:58 pm

      aper yg goll tewww.. ahaha

  10. ain
    December 18, 2009 at 1:08 pm

    salam maal hijrah. x minat bola, so tak tau pun ada bola semlm.hehehe

    • December 18, 2009 at 1:14 pm

      akak minatt aperr.. ghitewww

  11. December 18, 2009 at 4:11 pm

    Salam en_me….

    Salam maal Hijrah… semoga tahun nie hidup kita lebih diberkati olehNya…

    Semalam balik awal nak tgk bola, tp tak tgk waktu malaysia dpt goll… ahalai..

    • December 18, 2009 at 4:36 pm

      ko tengok aper sebenornyerr.. ikiki

  12. December 18, 2009 at 4:13 pm

    En_me…salam maal hijrah…

    Tahniah buat pasukan Malaysia

    • December 18, 2009 at 4:38 pm

      salam jugerr akak anie tewww..

  13. December 18, 2009 at 6:37 pm

    salam maal hijrah. semoga tahun ini kita menjadi lebih baik berbanding tahun sebelumnya. Insya-Allah.

    • December 18, 2009 at 7:02 pm

      salam jugerr abg shazmi tewww.. insyaAllah

  14. December 18, 2009 at 7:46 pm

    salam maal hijrah..
    tgk ke hari tu??dgr citer bnyak pluang terhidang..

    • December 18, 2009 at 7:55 pm

      dengar kt radio era jerrr.. ehehe

  15. December 18, 2009 at 9:52 pm

    Salam Maal Hijrah Incek Me..

    Alhamdulillah.. rezeki Malaysia tu.. (^__^)

    • December 19, 2009 at 5:44 am

      rejeki kannns.. ehehe

  16. December 18, 2009 at 10:43 pm

    salam Maal Hijrah buat en me sekeluarga……..

    • December 19, 2009 at 5:45 am

      salam jugerr akak baayah ittewww..

  17. December 18, 2009 at 11:26 pm

    salam Maal Hijrah… aku lama dah tak ikutperkembangan bolasepak Malaysia ni (merajuk) tapi sukan sea ni buat aku semangat balik… melaysia memang boleh

    • December 19, 2009 at 5:59 am

      harap harap tak menang setakat nih sajerr.. volleee kaanns

  18. December 19, 2009 at 12:41 pm

    Salam en_me,

    Waktu gol tu dah magrib lo…

    • December 19, 2009 at 1:09 pm

      maser magrib teww, me tak tengok bola ponnn.. ehehe

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s