Home > Food > atas biskut ada gula, atas gula ader aper uooolsss

atas biskut ada gula, atas gula ader aper uooolsss

an evening tea break
ingres longhouse, nyabor

Kalau berjalan-jalan ke rumah saudara mara belah mQ di rumah panjang yg lain. Tidak perlu mengharapkan makanan yg lazat-lazat.

Biskut yg ada gula pasir bertaburan diatasnya pun sudah memadai. Ditambah dengan air teh kosong yg panas. Menjadikan petang yg ceria juga.

Begitu juga kalau menziarah blog kawan-kawan. Kalau tidak dapat memberi komen yg panjang lebar. Setakat memberi salam pun memadai juga.

Janganlah sekadar jadi pembaca senyap. Kalau me tidak kemaskini blog barang sehari, janganlah gedik-gedik menyalak tanya ‘bila nak update, bila nak update, blog pak malau bila nak update‘ berhari-hari pula. Menyampah kan.

Alahai.

Categories: Food
  1. December 20, 2009 at 12:57 am

    janganlah menaip perkataan menyalak tu me…

    menyalak hanya haiwan sahaja.

    org bertanya tanda ambil berat!
    tanda sokongan. tanda datang menziarah hari2 walau tuannya tidak ada.

    kawan2 suka membaca tulisan me. walau ringkas. kawan2 suka bertandang.
    tanya tanda suka.

    menyalak tidak sesuai!!

    amat tidak sesuai.

    yup…

    ………


    ..
    .

    • December 20, 2009 at 1:23 am

      yep betul.. tok binatang n silent reader yg menyalak saja.. n me think u r not one of them..

  2. December 20, 2009 at 1:14 am

    ops..

    • December 20, 2009 at 1:25 am

      selamat pagi cikgu.. ehehe

  3. December 20, 2009 at 1:35 am

    Tengah lapar ni…Tengok biskut tu pun rasa menyelerakan =)

    • December 20, 2009 at 7:06 am

      jomm makann biskutt.. ekeke

  4. December 20, 2009 at 6:06 am

    Marahke en me? Musim2 cuti ramai org tak baca blog kot..saya je yg baca masa subuh2 hari. Biskut tu..ada byk kenangan kecik2 dulu..sekarang pun abe saya suka cari bsikut tu walaupun biskut kejap ada kejap takde berlambak..

    • December 20, 2009 at 7:07 am

      manerr aderr mare.. hmmm

  5. December 20, 2009 at 8:13 am

    Salam en_me…….

    Sedap jika makan biskut bersama teh panas atau kopi hitam panas. Best dan terangkat gituuuuuu!!!!

    **Akak dah terbiasa dgn penulisan en_me. Dah tak kisah apa yg en_me tulis….bahasa cinta atau bahasa “gengster”.
    😉 Take care ye.

    • December 20, 2009 at 8:20 am

      gengsterr katernyerr.. aiyoo

  6. December 20, 2009 at 8:23 am

    biskut gula mkn mcm tu je pun sedap wooo~

    • December 20, 2009 at 8:41 am

      sodapp kannns.. makan tengah salji turunnns.. ehehe

  7. December 20, 2009 at 8:39 am

    he…23x tue mknenye sume org rindu dgn bro_me he…23x

    pengaruh bro di blog ini sungguh kuat.. tgk pe dah jadi kan teman??? xpasal2 tertibe mengidam biskut gula seperti di atas… tgk cam mendung je kat luar..perkena teh o panas pun sodap

    salam hujung minggu

    • December 20, 2009 at 8:41 am

      oke bro.. salamm jugerr

  8. December 20, 2009 at 9:02 am

    bro… susah2 je.. alang undi same blogger2 di blog teman huhuhu

    • December 20, 2009 at 9:09 am

      ehehe..

  9. December 20, 2009 at 9:08 am

    aku pembaca senyap….. sangat senyap.

    • December 20, 2009 at 9:10 am

      senyap tak menyalakk takperrr.. abang jamm kaanns

  10. December 20, 2009 at 9:14 am

    atas gula ada apa yerk….. semut ke???……. hehehe…..

    tiap kali makan biskut tue, mesti saya buang dulu sume gula yg ada…

    jangan tanya kenapa sbb saya sendiri tak tau apa sebabnya….muahahaaaa…

    • December 20, 2009 at 9:27 am

      naper tak beli biskut tawar yg takdok gulerr jerrr.. hmmm, nak makann ponn susah kanns.. uhuhu

  11. ain
    December 20, 2009 at 9:45 am

    dulu kecik2….suka mkn biskut gula tu!!

    • December 20, 2009 at 9:48 am

      me ponnn..

  12. December 20, 2009 at 10:12 am

    salam me..

    salam maal hijrah…

    emmm biskut tu sedab di cicah dgn air kopi pekat panas2 huhuhu

    • December 20, 2009 at 11:28 am

      salam maal hijrah jugert..

  13. December 20, 2009 at 10:47 am

    sedap biskut tu terkenang dulu-dulu

    • December 20, 2009 at 11:28 am

      sedapp jerr..

  14. cen
    December 20, 2009 at 12:15 pm

    acik jarang makan biskut. tpi suka makan jemput2….dengan gula, sedap juga… tpi pun acik tk suka gula… gula membahaya..

    kata worang..
    kurangkan manis dalam pemakanan
    tambahkan manis dalam senyuman..

    tak gittew en_me.??

    • December 20, 2009 at 12:20 pm

      kalo takleh senyumm nak tambahh aperr uoolsss..

  15. December 20, 2009 at 2:40 pm

    salam,
    i dah baca…
    sekian

    • December 20, 2009 at 2:49 pm

      thank u..

  16. December 20, 2009 at 3:31 pm

    marah ngan silent reader ke.. yup! saya sokong dgn 1st commenter, menyalak is not suitable.. saya bari 1st time masuk sini, tetiba macam terasa gak ngan word tu…

    ini cuma teguran, maaf ye..by the way.. keep on blogging =)

    • December 20, 2009 at 3:53 pm

      saper makan cili, dierlarr raser pedasss.. hmm

      thanx jugerr singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

  17. December 20, 2009 at 3:46 pm

    yg manis2 gitew aje en_me!

    awas kencing manis & kancing gigi gitew …

    • December 20, 2009 at 3:51 pm

      oke bro..

  18. December 20, 2009 at 3:47 pm

    biskut ‘mayat’ pon sedap juge cicah ngan air teh..hehe

    • December 20, 2009 at 3:51 pm

      kaanns ..

  19. December 20, 2009 at 5:59 pm

    pada blog yang tak pernah ada lalat, pasti mereka terasa dengan perkataan MENYALAK tu. yonna selalu guna kat silent reader yang suka menhentam kita secara senyap.

    just bagi masa pada yg baru untuk mengenail incik dgn lebih dalam😀 ehe

    • December 20, 2009 at 6:02 pm

      u r cool yonna ittewww.. ehehe

  20. December 20, 2009 at 9:24 pm

    saya ‘silent reader’ en-me. maafkan saya encik tidak suka

    • December 20, 2009 at 9:35 pm

      kalo tidak ‘menyalak’ tidak mengapa..

  21. December 20, 2009 at 10:06 pm

    halu..😉

    • December 20, 2009 at 10:08 pm

      hai hai hai..

  22. December 20, 2009 at 10:29 pm

    salam en_me itewwww~~
    lame tak dtg sini..hehe

    • December 20, 2009 at 10:34 pm

      salam abg omar teww.. xper, saperlarr me yg inih kaaans

  23. DrSinga
    December 21, 2009 at 11:54 am

    hari ini tidak silent..
    salam en_me…
    biskut kepala lutut pun sedap cecah teh panas…

    • December 21, 2009 at 12:13 pm

      arini dah buku baru entri baru doc.. ohoho

  24. December 21, 2009 at 9:16 pm

    biskut hup seng xde gule pun besttt hehe

    • December 22, 2009 at 2:54 am

      sodapp kannns.. ekeke

  25. December 23, 2009 at 2:30 am

    wa.. sudah lama sy tidak mkn sikut itu..teringat zaman kekanak..cicah sikut kering gula tepi tingkap rumah atuk… mintak skit boley??

    • December 23, 2009 at 6:59 am

      mai larr sinih.. ihihi

  26. December 23, 2009 at 12:50 pm

    Salam en_me,

    Biskut kegemaran waktu belajar… tak pernah putus bekalan… la nie dah lama tak makan… hehehe

    • December 23, 2009 at 1:03 pm

      okelar teww..

  27. December 24, 2009 at 4:38 pm

    atas gula ada semut…betul tak???

    • December 24, 2009 at 5:41 pm

      vah vah vah.. fandaiinyerr ayahh aimann teww.. ahakss

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s