Home > property > macOS – a piece of junk

macOS – a piece of junk

still reliable piece of junk

Sejak me terima modem jalur lebar dari maxis (secara percuma), me jarang-jarang sekali guna telefon bimbit nokia n81 yg ada digi gprs untuk melayari internet.

Tapi kadang-kadang, penerimaan data internet dari modem maxis itu amat mengecewakan. Terpaksa juga me guna nokia buruk (yg sudah pecah skrinnya) itu. Boleh juga me jenguk-jenguk, singgah-singgah, komen-komen blog kawan-kawan yg best-best itu kan.

Sebagai nota sampingan, laptop apple powerbook me telah lama padam. Ya, ‘perempuan cantik yg tidak pandai memasak’ itu telah lama menghembuskan nafas terakhirnya.

Alahai.

Categories: property
  1. aMy
    December 24, 2009 at 1:06 am

    yap2,kekadang maxis tuh betul2 menguji kesabaran.sampai rasa nak tanam je modme tuh kat blakang rumah =___=

    • December 24, 2009 at 1:29 am

      tanam jerr.. ekeke

  2. December 24, 2009 at 1:10 am

    hehe..taknak POTONG ke??kui3..

    • December 24, 2009 at 1:30 am

      ittewwlarr bro.. tapi kaum kerabatt nak pakeyy larr fulakkks.. uhuhu

  3. December 24, 2009 at 1:41 am

    Lama atau buruk tak berarti tak boleh berfungsi. Adakalanya berguna juga. Cute lagi telefon en-me tu.

    • December 24, 2009 at 1:44 am

      yep, masih cute lagikks.. waloponn dah sumbing saner sinih.. ihiks

  4. December 24, 2009 at 7:04 am

    Saya masih setia dgn Streamyx, tak retilah pakai internet dari fon..org tua2lah katakan. So far okay je internet kat Ipoh ni. Pekan org tua2lah katakan. Apple tu pompuan ke apa? he he

    Baru aje terdedah dgn bluetooth..tu pun tak berani nak beli sendiri nanti amoi tu fed-up layan makcik ni semua tak faham..kena tunggu abe tolonglah.

    Cepat sangat teknologi sekarang.

    • December 24, 2009 at 7:28 am

      ipoh malii.. ihihi

  5. December 24, 2009 at 7:25 am

    Tak pe…Selagi boleh guna, guna je…Nampak tak teruk sangat skrin yang pecah tu =)

    • December 24, 2009 at 7:29 am

      memang leh gunerr.. ehehe

  6. December 24, 2009 at 8:24 am

    pakai IPHONE tak mau kaa encik me??

    • December 24, 2009 at 8:34 am

      ahaha good question..

      kalo takdok IPHONE camane leh dapat FREE maxis broadband modem kanns..
      lgpun IPHONE xleh nak buat modem kat PC noo .. ghiteww lorrr

  7. December 24, 2009 at 9:03 am

    Hihihihi…..”perempuan cantik yg tak pandai memasak” telah lama padam!!

    Ahaksssss….lepas ni mesti ramai perempuan cantik kene pandai masak supaya lambat “padam”. Hahahaha….

    😉

    • December 24, 2009 at 9:06 am

      ayat baekkk punyerrr.. ekeke

      • December 24, 2009 at 9:22 am

        en_me….

        Akak suka cara penulisan en_me. Frankly speaking from my heart. U have ur own style…..anyway,the massage u try to deliver is positive !!

        Keep it up!!!
        😉

      • December 24, 2009 at 9:25 am

        massage kakk.. jangan tak massage..

        thanx akak zyma tewww walopun tau tulisan me macam gangsterr kannns.. ekeke

  8. December 24, 2009 at 9:07 am

    ganti aje ‘perempuan yang tak pandai masak’ iteww dengan chef ternama….

    hari-hari boleh makan sedap lorrrr….ehehe…

    handphone en_me tu sama ngan ‘kekasih hati’ hati saya yg dulu…….

    huhuhu…… tetiba terbit rasa rindu…

    • December 24, 2009 at 9:08 am

      barang lamer jangannng dikenangg uoolss.. ahaks

      • December 24, 2009 at 9:34 am

        nasib baik saya jual kat ofismate jer….

        rasa rindu saya jeling2 jugaaa…

        tapi saya tetap puas hati sbb saya tengok dia jaga dengan baik mcm saya jaga ‘kekasih hati’ saya dolu-dolu…..

      • December 24, 2009 at 9:41 am

        ahaha.. tak dapek me nak menolonggg..

  9. DrSinga
    December 24, 2009 at 9:11 am

    tiada rotan…
    akar pun voleh…

    • December 24, 2009 at 9:15 am

      volleee ghitewww doc kanns.. ihiks

  10. December 24, 2009 at 9:13 am

    kena beli baru tu en.me

    • December 24, 2009 at 9:16 am

      bukan pasal barang baru ker barang lamer ker.. line broadband jer yg buat halls.. uhuhu

  11. December 24, 2009 at 9:58 am

    ada gaks en_me itewww. maksu ada desk ngan public phone jer. ternet jauh sekali…uwaaaa

    • December 24, 2009 at 10:05 am

      abes blog maksu tewww saperr yg buatt?kowwserr uu

  12. December 24, 2009 at 10:27 am

    en_me;
    ckp pasal hp ni..
    nak tya en_me lar.. hp mana yg up2date eh?
    ingatkan nak tukar baru..
    sya ni jenis 2 tahun sekali baru tukar hp..hehehe.
    nak cari sendiri..bukan xboley..byak sangat skang ni
    pastu sumer salesrep kata sumer model bagus..
    kalau buleh ..boley tenet, cmera 5-10mgpxl-xyah bwk cmera.. slim..
    rega mampu RM800-RM1.5K.

    hehe..byklah soklannya kalau en_me tak keberatan..
    note: hbby pon cam saya gak tp dia lagi lama..Motorola V3 dia tu dah buruk & masuk air pon dia pakai lagi..jji boley guna, kata dia.

    • December 24, 2009 at 10:33 am

      salam akak rin tewww..
      me rasa IPHONE is the best sekang kat market.. yg lainn teww copycats jerrr.. tapi camera IPHONE cume 2 megapixel jer, n rega > RM2500.. uhuhu

      mungkin kawan2 len leh tolongg erk..

  13. December 24, 2009 at 10:52 am

    beli perempuan baru la en me hehe

    • December 24, 2009 at 11:43 am

      erk elehh..

  14. fa wildchild
    December 24, 2009 at 11:52 am

    aiseh.. tak best ke snow leopard? baru je ingatkan nak install kat pc ni ha..

    • December 24, 2009 at 12:19 pm

      jangan cakap me tak bilangg nooo..

  15. December 24, 2009 at 11:58 am

    laptop tu leh buat alas mangkok maggi.

    • December 24, 2009 at 12:19 pm

      ke laptop tewww wat penutop mangkok maggi.. wakakak

  16. sebaliktabir
    December 24, 2009 at 12:08 pm

    alah en_me ni….macam tak biasa pulak…biasanye yang percuma tu memang macam-macam masalah dia…. heeeee….

    • December 24, 2009 at 12:21 pm

      memanglar me dapat free (sebab me dah beli IPHONE maxis teww).. tapi camaner orang yg dahh beli yg bayar bhatus-hatus hinggit tewww.. aperr citerr.. hmmm

  17. December 24, 2009 at 1:17 pm

    maxis broadband?
    payah nak dapat umts
    rasa nak campak dlm tasik

    • December 24, 2009 at 1:43 pm

      champakk jerrr..

  18. December 24, 2009 at 3:49 pm

    salam ….
    wes suwi orak melebu keney
    kabarey ley

    • December 24, 2009 at 4:19 pm

      haku kabare apik.. salamm jugakk

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s