Home > property > kepala dah haus

kepala dah haus

from bridgestone to turanza to goodyear’s assurance
hawk tyres, taman rinting

Setelah sekian lama menangguhkan aktiviti menukar tayar kereta belakang yg bunganya sudah semakin menipis. Maka pada pagi sabtu yg lepas, me sudah tukar dengan yg baru. Jenama berlainan tapi saiz tetap yg sama – 195/65r15. Lima hatus hinggit (plus plus) siap ‘mengimbangi’ dan ‘menjajari’.

Lepas ini bolehlah me beradu domba dengan ‘adnan sempit‘ atau men’drift’ dengan anak datuk vvip yg brutal tapi ayu itu.

Tapi sebelum itu, sebaik keluar dari kedai tayar, me sudah pandu uji tayar yg baru ke hujung semenanjung sebelah timur. Sehatus kilometer ke teluk ramunia, sungai rengit sudah.

the fallen place even more rememberred (tempat jatuh lagikan dikenang kanns – ehehe)
teluk ramunia fabrication yard, a view from kampung changi [+ bigger image ]

Alahai.

Categories: property
  1. January 19, 2010 at 12:13 pm

    Tyre no flower,bro….

    • January 19, 2010 at 1:24 pm

      zoll, ko ni kanns, tak sempat me nak edit edit.. ahaha

      • January 19, 2010 at 2:16 pm

        ahaks…time free, bro…baca apa yang patut..dan tak patut…

      • January 19, 2010 at 2:40 pm

        zoll, blog ko x update update ponn..

  2. January 19, 2010 at 12:33 pm

    ..kena ganti segera utk keselamatan.

    selamat merempit.
    hehehe.

    • January 19, 2010 at 1:25 pm

      dah ganti ponn akak pearl teww.. ihiks

  3. DrSinga
    January 19, 2010 at 12:52 pm

    mengimbangi=balancing
    menjajari??
    hi en_me…
    tak dapat first hari ini…😦

    • January 19, 2010 at 1:26 pm

      =alignment lorr

      doc nak first nak watperr.. ekeke, thank u thank u

  4. January 19, 2010 at 1:29 pm

    wahhh, tukar tayar baru, feel drive pun mesti baru kans…

    hati2 drive en_me iteww….

    • January 19, 2010 at 1:44 pm

      kiter jer hati hati, orng lenns tak hati hati ghitewww.. uhuhu, thanx mama tewww

  5. January 19, 2010 at 1:36 pm

    en_me tukar tayar baru dkt kedai client AA rupernyer..bln posa lepas AA pn tukar dkt tmn rinting jugok (belakang kedai mee rebus yg popular tieww)..

    p/s: tu gambar kat ramunia fabricator ker???

    • January 19, 2010 at 1:45 pm

      nanti senang kiter lepak lepakks kat kedai tayar ooops kat kedai mee rebus teww.. ahaks

  6. January 19, 2010 at 1:37 pm

    aku fobia bawa kereta yang dah bunga tayarnya dah nipis

    • January 19, 2010 at 1:45 pm

      bahaya tewww..

  7. January 19, 2010 at 1:52 pm

    “Jenama berlainan tapi saiz yang sama .. ”

    ooo.. takleh guna saiz buldozer erk ??

    • January 19, 2010 at 1:56 pm

      kena amik lesen buldozer larr fulakks.. kowserr uu

  8. January 19, 2010 at 1:53 pm

    jauhnye pandu uji tayar tue en mee..
    hehe..

    • January 19, 2010 at 1:57 pm

      satu mesia jerr.. ehehe

      thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih.. ihiks

  9. January 19, 2010 at 1:55 pm

    pandu hati2. masih kena patuhi had laju yg dibenarkan, meskipun guna tayar baru. ingatlah org2 tersayang

    • January 19, 2010 at 1:57 pm

      iye mama tewww.. me pahammm

  10. January 19, 2010 at 1:59 pm

    maaf…saya mmg tak reti pasal tayar…semuanya serah kt encik dreba…hikhik

    • January 19, 2010 at 2:01 pm

      ahaha.. untungnyerr ader dreba ghitewww..

  11. January 19, 2010 at 2:48 pm

    huhuhuuu….en_me ……. sg. rengit itew sudah hampir smpi ke kg kita……

    • January 19, 2010 at 2:59 pm

      kampung katner? uhuhu..

  12. January 19, 2010 at 3:20 pm

    akhirnya….dapat gak menjelajah kat sini..
    setelah sekian lama menyibukkan diri….🙂
    apa khabar en me….

    • January 19, 2010 at 3:25 pm

      alhamdulillah, me oke jerr..

  13. January 19, 2010 at 3:41 pm

    terpaksalah maksu mengenepi, sbb maksu tumpang oghang naik moto kapchai ajer….😉

    • January 19, 2010 at 3:50 pm

      kapchai ponn leh rempit perghhh..

  14. Masy
    January 19, 2010 at 3:58 pm

    sampai ke sane test drivenye fuh2

    • January 19, 2010 at 4:00 pm

      terbabasss jerr.. ekeke

  15. January 19, 2010 at 4:08 pm

    aiyok…tayar kereta saya pon da botak jugak.mintak sponsor dr en.me.

    • January 19, 2010 at 4:24 pm

      aper barangggg.. ahaha

  16. January 19, 2010 at 4:18 pm

    bau wangi tak bunga warna hitam ni?

    • January 19, 2010 at 4:25 pm

      semerbakk ghitewww..

  17. January 19, 2010 at 4:35 pm

    wahhh teluk ramunia dekat2 dengan teluk sepat..

    kat teluk sepat ada soto power kat tepi sungai itew aje..

    sambil2 minum petang, boleh menikmati pemandangan indah gitew. hehhee

    • January 19, 2010 at 4:38 pm

      teluk sepat johor lama tewww.. uhuhu

  18. January 19, 2010 at 5:09 pm

    maklumlah keta german gitu…

    • January 19, 2010 at 5:21 pm

      maner ader kakk rin teww..

  19. January 19, 2010 at 5:25 pm

    en-me..walau pun tayar dah berbunga bunga..kelajuan biar sama..jangan tambah kelajuan..ingatlah orang yang tersayang

    • January 19, 2010 at 5:26 pm

      btol btol makk.. me test tayar jer, vukann kelajuann.. ahaks

  20. January 19, 2010 at 5:32 pm

    moleks sgt teww. kans nnti en_me nk berangkat naik belon ke miri…

    • January 19, 2010 at 5:36 pm

      ahaha.. aper kener mengener tayar dgn belon tewww..

  21. January 19, 2010 at 5:32 pm

    Kita juga guna tayar goodyear, semoga baik sepanjang tahun..

    Sport rims tak tukar baru??

    • January 19, 2010 at 5:36 pm

      aper klise pakey sport rim.. ahaks

  22. January 19, 2010 at 5:55 pm

    wah sampai sungai rengit ka???? heheheh jauh tu🙂

    salam kenal..

    • January 19, 2010 at 5:59 pm

      dalam mesia jugerr.. ehehe

      salamm n thanx jugerr singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih.. ihiks

  23. ain
    January 19, 2010 at 6:09 pm

    tiba2 jd rindu ngan TR..kat situ le jumpa cik abe.hehehe

    • January 19, 2010 at 6:12 pm

      ahaha.. baper kali mau cakap akak ain tewww..

      tapi memang lorr, tempat jatuh lagi dikenangg kanns.. ahaha

  24. January 19, 2010 at 6:50 pm

    mari berdrift same2

    • January 19, 2010 at 8:40 pm

      iyolarr tewww..

  25. January 19, 2010 at 7:03 pm

    tengok gambar yg kedua tu teringat masa jaga projek kat teluk ramunia tu.

    • January 19, 2010 at 8:42 pm

      kenangann lalu menusukk pipi yb tewww.. ihiks

  26. January 19, 2010 at 9:14 pm

    Salam.

    En_me…thanks singgah blog.

    hihihi

    • January 19, 2010 at 9:34 pm

      samer samer ghitewww..

  27. January 19, 2010 at 9:41 pm

    en_me…tajuk..? very der…

    • January 19, 2010 at 9:42 pm

      lucahh kerr.. aiyoo

  28. January 19, 2010 at 9:56 pm

    assalammualaikum

    salam baru nak kenal…
    saya takut gi tukar tayar sorang2…
    sebab, selalu termakan umpan cina tayar tu, tukar itulah, inilah, buat itulah , inilah…

    bab2 tayar ni, kerja orang lelaki je rasanya

    • January 19, 2010 at 10:02 pm

      lelaki yg gagah n macho.. ahahs

      wasalam n thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

  29. abgjas
    January 19, 2010 at 10:37 pm

    Hi En_Me,

    Klu tak baca story kat bawah, abgjas termangu juga nak faham maksud ‘kepala dah haus’…hehe . Maaf lah, blog abgjas tu memang payah nak update skrg ni… bizi manjang.

    Singgah dan komen lah kat blog abgjas tu…tak de words verification! hehehe

    • January 19, 2010 at 10:56 pm

      kena baca story la abgjas.. uhuhu

  30. January 19, 2010 at 11:27 pm

    Salam en_me,

    Naek moto tak payah ‘mengimbangi’ dan ‘menjajari’ lepas tukar tayar.🙂

    • January 20, 2010 at 3:38 am

      sebab teww kalo ujan, basah kuyup jugerr..

  31. January 19, 2010 at 11:46 pm

    wah…nak buat hobi lar plak..!
    Hobi Menukar Tayar…Amacam
    best x idea aku?

    • January 20, 2010 at 3:39 am

      ko nak tukar tayar apa?

  32. January 20, 2010 at 3:25 am

    tukar tayar je..asal x tukar kereta terus wakaka

    • January 20, 2010 at 3:41 am

      lawak kannns..

  33. January 20, 2010 at 7:30 am

    xsuka part2 tukar tayar neh
    byk sgt duet pakai
    baek g shopping~haha

    • January 20, 2010 at 7:49 am

      ada tayar yg nak ditukar kerrr.. ihiks

  34. January 20, 2010 at 8:07 am

    tayar?
    bunga?

    baru?

    amek bunga dpn umh buh dkt tyar yg xda bunga
    ada buleh ka?

    kui3..

    • January 20, 2010 at 8:13 am

      begitulah untuk orang yg berutang, sebelum pokok menjadi bunga, seblom ptptn kuarkan surat saman, sblom along datang menyimbah cat depan pagar rumah, baiklarr korang bayar balik pinjamann ittewww.. ahaks

  35. Mokcik Azwa
    January 20, 2010 at 9:16 am

    kena gi check tayar keta mokcik…haus ker tak haus lagik ekk..

    lima hatus hennget…uhukkss..tapi sesuwai la dengan keta puith itteww kannss…keselamatan diutamakan..

    • January 20, 2010 at 9:20 am

      sesowaii jerr.. ahaks

  36. Mokcik Azwa
    January 20, 2010 at 9:16 am

    puith = putih

  37. January 20, 2010 at 11:27 am

    Salam En.Me…
    Nk share petua dgn En.Me…klu x nk cepat tukar tayat selalu lah buat cross…maksudnye tayar depan ganti ke tayar belakang dan tayar belakang tukar ke depan…insyaALLAH tayar lambat haus…

    • January 20, 2010 at 11:50 am

      ghiteww lorr..

  38. January 20, 2010 at 3:13 pm

    mmg ada kena-mengena. kans kapal trbg (org sarawak kans panggil belon) pakai tayars. uhuks, uhuks, uhuks…

    • January 20, 2010 at 4:26 pm

      fulakkks..

  39. zue
    January 20, 2010 at 3:50 pm

    500 hinggit utk tayar belakang…peh boleh tahan juga arganya.

    me.. “KEPALA dan haus bersamaan dgn tayar haus” ke? Hi3.

    • January 20, 2010 at 4:27 pm

      “kepala” aper tewww.. ammvoiii makk

  40. February 12, 2010 at 12:46 pm

    hanya dapat menembus di entry ini….kerana En Me dah x berbloging lagi….:)
    harap En Mie dan Family sihat2 selalu…..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s