Home > Gadget > new aspire

new aspire

if gaming is the primary purpose of the laptop

if gaming is the primary purpose of the laptop

Sudah setahun aDm (20) guna laptop Acer Aspire One yang kecil tapi tak berkuasa tinggi itu.

Itu hari mQ sudah bercadang nak beli laptop baru untuk aTi (18) yang bakal pergi ke kolej mana-mana entah.

Mula-mula me ke kedai acer di jaya jusco tebrau city. Me memang sudah lama berkenan dengan laptop acer ferrari, tapi kedai itu tak menjual versi yg ada kad grafik. Akhirnya berkenan dengan satu model (acer aspire 4741g). Tapi masa nak beli, mamat cina itu bilang microsoft office 2007 yang versi penuh tiada dalam simpanan.

Jadi, me berlari-lari ke danga city mall pula. Baru tahu di situ ada satu lantai menjual peralatan komputer sahaja. Dipendekkan cerita, me beli juga acer aspire 4741g itu dengan sepoh barang2 tambahan percuma. Sambil me beli perisian asli lain spt microsoft office 2007 dan norton anti-virus.

aTi (left) and aDm, rumah panjai sedi (2003)

aTi (left) and aDm, rumah panjai sedi (2003)

Sekadar rekod, di rumah me sekarang ada 4 laptop yang berfungsi penuh: acer aspire 1691wlmi (2005), acer aspire one (2009), acer aspire 4741g (2010), dan sony vaio vgn-cs23g (2009). Juga, bangkai laptop yang sudah kaput: toshiba satellite 2520cds (1998), dan apple powerbook g4 (2004).

.

Kisah lain, hari ini hari gawai 2010. Me cuma nak ucap SELAMAT GAWAI DAYAK mega ngagai semua raban bloggers ti di kelala enggau enda, indu enggau lelaki, biak enggau tuai sereta jauh enggau semak. Gayu guru gerai nyamai.

Alahai.

Categories: Gadget
  1. June 1, 2010 at 1:16 pm

    me, byk2 laptop kt umah tu dah mcm watak mamat terer komputer dlm movie2 hollywood lah. ketak2 sana sini. hihihi

    • June 1, 2010 at 1:36 pm

      vukann me pakeyy sorang uoolss.. ekeke

  2. masycomel
    June 1, 2010 at 1:16 pm

    byknye laptop, meh seketoi. ngehehehehhehe

    • June 1, 2010 at 1:37 pm

      ko nak watpe.. ammvoiii

  3. June 1, 2010 at 1:30 pm

    Selamat kembali. Memeriahkan dunia blog.

    • June 1, 2010 at 1:38 pm

      iyolarr nih.. (sambil jalan sipu2 depan pokli ittewww) ehehe

  4. ain
    June 1, 2010 at 4:36 pm

    welcome back…..

    lamanya tak dengar khabar dari en. me…..

    • June 1, 2010 at 4:59 pm

      ader.. dibakang tabir jerr.. ekeke

      • ain
        June 2, 2010 at 8:36 am

        dah pandai main sorok-sorok balik tabir ya….

        auuuuuucakkkk……….

      • June 2, 2010 at 8:37 am

        auchak jugerr.. ikiki

  5. June 1, 2010 at 5:11 pm

    Aspire yang memberi sumber inspirasi… huhu

    • June 1, 2010 at 5:15 pm

      harap2 camtu lorr.. ohoho

  6. June 1, 2010 at 5:23 pm

    welcome back and miss u soo much !

    • June 1, 2010 at 5:24 pm

      muahahaha.. miss u too

  7. June 1, 2010 at 6:10 pm

    tentu encik me penat berlari-lari ek….😉

    • June 1, 2010 at 6:24 pm

      ahaha.. fenatt jerrr

  8. June 2, 2010 at 8:13 am

    salam en_me..tq singgah my blog..
    aha..pc saya rusak..en_me ada 4 Lappy kan…leh pjm la kalo gitu..
    org johor? sedulur….

    • June 2, 2010 at 8:19 am

      monggo mampir mbakyu.. ehehe

  9. June 4, 2010 at 12:00 pm

    naper tak angkat mbp eh ? hehe

    • June 4, 2010 at 12:04 pm

      ahaha.. ingatkan mbp gapo dier.. mac book pro? bukan me tak pernah beli n pakey.. me dah serik, powerbook pro macam ‘pompuan cantek tak fandai memasak’ ghitewww.. uhuhu

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s