Home > On the job > laptop yang bertenaga dahsyat

laptop yang bertenaga dahsyat

my new dell precision m4500

it is a monster of a mobile workstation

Akhirnya laptop syarikat untuk projek perlombongan brisbane baru me terima. Bertahun-tahun me tunggu. Laptop jenis dell, model precision m4500.

Sebenarnya agak aneh dengan kehadiran M4500 yang hanya berlayar 15.6 inci ini masuk ke dalam keluarga workstation yang biasanya memiliki monitor sebesar 17 inci. Namun Dell beralasan bahwa laptop ini diperuntukan bagi eksekutif muda dengan mobilitas tinggi tapi ingin memiliki laptop yang bertenaga dashyat.

Maka tidak heran jika Anda akan menemukan laptop ini dengan prosesor CoreTM i5/i7 Extreme Edition yang cukup mulus untuk menjalankan aplikasi paling canggih saat ini. Ketika Anda membutuhkan editing foto atau video dengan akurasi tinggi, M4500 telah menyiapkan kartu grafis NVIDIA Quadro FX1800M atau FX880M dengan kapasitas 1GB yang mampu menampilkan detil tekstur yang sulit dilihat oleh kartu grafis biasa.

Sumber dari klik-kanan.

Walaupun laptop jenis terbaik dari ladang, tapi rekabentuk kotak empat segi hitam yang kuno lagi tidak ergonomik. Tapi me tak kisah, sebab barang gratis. Gasaklah kan. Jangan hilang sudah.

Sempat lagi mamat IT itu pesan,

enchek me jangan install pirate software oke..

Alahai.

Categories: On the job
  1. June 5, 2010 at 1:19 am

    Takde projek lombong.
    so, guna laptop biase jek..

    • June 5, 2010 at 6:59 am

      oranglen pakey desktop jakkk.. ahaks

  2. June 5, 2010 at 4:45 am

    masih guna laptop yg dah berusia 5 tahun…
    sungguh pun tua, tp masih berjasa…

    • June 5, 2010 at 7:00 am

      yep.. selagi hayat dikandung bodi ghitewww.. uhuhu

  3. DrSinga
    June 5, 2010 at 8:45 am

    moga lagi tekun berkerja wahai ‘eksekutif muda dengan mobilitas tinggi ‘

    • June 5, 2010 at 11:03 am

      insyaAllah mak singa itteww..

  4. June 5, 2010 at 9:52 am

    Kawe tok reti doh guno windows… macintosh sudah bermaharajalela di rumah ini! Huhuhuhhuhu

    • June 5, 2010 at 12:53 pm

      ahaha apple itteww me dah serikk uoolss..

  5. June 5, 2010 at 10:54 am

    bg free satu bleh??

    • June 5, 2010 at 1:15 pm

      ko kan malass.. ko nak watpe?

  6. June 5, 2010 at 3:23 pm

    bestnyer dapat laptop baru… ammi pakai pc umah je.. hahah… tu pun zaman prasejarah punya…

    • June 5, 2010 at 6:45 pm

      laptop baru tanggungjwb baru lohh.. ohoho

  7. June 5, 2010 at 10:08 pm

    wah!…

    salam en_me.. heheheh

    • June 5, 2010 at 10:09 pm

      salam jugerr..

  8. June 5, 2010 at 10:11 pm

    salam en_me..

    tahniah dari maza.. hehehhehe..

    • June 5, 2010 at 10:34 pm

      ahaha.. thank u

  9. June 5, 2010 at 10:32 pm

    harap2 harganya tak berapa dahsyat…

    • June 5, 2010 at 10:34 pm

      gasakla kanns.. vukann me kene bayorr.. ehehe

      • June 5, 2010 at 10:47 pm

        dapat terus tak?
        huii.. best betolll

      • June 6, 2010 at 7:02 am

        xlah best maner.. sebab semua pirate software yang best2 xleh nak install ghiteww.. uhuhu

  10. June 6, 2010 at 2:17 pm

    kat screen tu mcm ada operation topkill gitu eh hehe🙂

    • June 6, 2010 at 2:28 pm

      wall screen jewww.. ehehe

  11. June 12, 2010 at 6:49 pm

    ehe. siap kena pesan tu.😛 no pirated software hokkayh.

    • June 12, 2010 at 9:21 pm

      hakmilik syarikat ghiteww.. uhuhu

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s