Home > Travel > tengkolok jasin

tengkolok jasin

tengkolok jasin

tengkolok dendam berahi, center of jasin town

Sabtu pagi-pagi lagi me sudah terjah ke bandar jasin [+ zoom out]. Jasin adalah antara bandar-bandar melaka yg me belum sampai lagi. Dulu aDm (20) pernah belajar di kolej matrikulasi londang masjid tanah. [+ then & now ] Kini giliran aTi (18) pula sambung belajar di bumi hang tuah.

Untuk ke bandar jasin tidaklah sesukar mana. Kalau dari lebuhraya PLUS, keluar saja di persimpangan jasin. Di simpang kampung lipat kajang (jalan merlimau – jasin), sila belok ke kiri dan akan bertemu kampung sempang kerayong. MRSM jasin memang terletak di tepi jalan besar sempang kerayong ke kampung chin chin. Tetapi IKM terletak ke pendalaman sedikit.

ikm

dont worry my dear, you will survive here

Dan satu-satunya blogger yg me kenal yg berasal dari jasin adalah abang knizam.com. Beliau sekarang sedang memblog dari bumi pakistan yg sedang meletup sana dan meletup sini.

Alahai.

Categories: Travel
  1. June 6, 2010 at 1:03 am

    Sorry aku lambat balas… agak sibuk kebelakangan ni

    Beb aku pernah ke IKM jasin untuk pertandingan kemahiran kat IKM tu besarnya … Tapi aku kalah di medan perjuangan balik pertandingan kemahiran dengan tangan kosong aje…

    • June 6, 2010 at 7:12 am

      besar ker? hmmm, me blom masuk lagi..

  2. June 6, 2010 at 7:44 am

    salam kang…
    nang kene rupaney. tak golek iii kabeh kok urak ono. alhamdulillah blog jeneng iki wes ono balik…..hahhahaha
    ** Ayu blog mu iki

    • June 6, 2010 at 7:47 am

      salamm akak mbakyu itteww..

  3. June 6, 2010 at 9:52 am

    Alamak, bestlah ada blog baru lagi….!

    • June 6, 2010 at 10:15 am

      kalo best bagi tau kawan erk..
      kalo x best bagi tau me.. ehehe thank u thank u

  4. June 6, 2010 at 10:09 am

    Salam en_me
    Ucapan terima kasih kerana sudi tinjau2 dan tinggalkan komen kat my blog. I dah khatam baca blog Memang Lumayan.. dan setiap entry yang I baca I rasa owhh very2 deja vu. Rasa gembira, sayu, geram, nak jerit, nak teriak melolong2 pun ada tapi mana boleh kan? I adalah perempuan Melayu terakhir.. kena jaga tata susila, kena sopan dan santun (I sengaja panjang2kan komen nih. Tak kena bayar apa2 kan?? heheh).

    Anyway .. Kota Tinggi is very dear to my heart (ada gak I tulis serba sket kat my blog tentang kecintaan dgn KTinggi) dan your latest entry boleh buat I fengsan .. mungkin hujung minggu nih bolehlah I bergambar sebelah tengkolok Jasin. Jln chin chin dan tempat2 yg you sebut kat Jasin tuu… aargh .. semuanya very familiar belaka almaklum tempat jatuh lagi dikenang, inikan pulak tempat naik pelamin, heheh.

    • June 6, 2010 at 10:16 am

      deja vu ghitewww.. uhuhu

  5. Fa
    June 6, 2010 at 11:29 am

    tingin nak jalan pegi Jasin laa…

    • June 6, 2010 at 11:34 am

      iyolarr tewww.. uhuhu

  6. June 6, 2010 at 2:22 pm

    hehe saya kalau balik kampung biasanya exit kat ayer keroh. dekat sikit. wahhhh lama la x balik jasin. rindu ngan mee goreng basah din corner. hehe🙂

    • June 6, 2010 at 2:27 pm

      exit ayer keroh kalo ko dari arah kl kanns.. uhuhu

      • June 7, 2010 at 8:27 pm

        Ada sorang lagi blogger tinggal kat Jasin..
        Tapi dia tak popular cam Knizam le…
        Dah le tak popular, tak hensem plak tu… duit pun takde..
        tu pasal org tak kenal dia.. jgn kan orang internet, makcik sebelah umah pun tak suka dia tu…

      • June 7, 2010 at 8:50 pm

        ahaha.. ko janganlah majuk ghitewww

  7. June 8, 2010 at 1:42 pm

    sekali en_me bawak gangs daaa..

    • June 8, 2010 at 2:03 pm

      kaum kerabat jakk.. ahaks

  8. August 5, 2010 at 8:35 am

    ikm ni kat mrsm jasin kan? oh nostalgic🙂

    • August 5, 2010 at 9:17 am

      yes dude.. terperosok kat bakang mrsm jakk.. ahaks

      • August 6, 2010 at 12:10 am

        my mrsm dulu🙂

      • August 6, 2010 at 8:23 am

        yep.. me noticed..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s