Home > Kereta > wanita malaysia RAMAI tak puas: part II

wanita malaysia RAMAI tak puas: part II

test drive crv

aQi (12) is standing beside the compact recreational vehicle after the test-driving (Yong Ming Honda Motors, Skudai)

Cikcity me tujuh tahun usianya sudah. Sebenarnya tiada masalah besar dengan cikcity. Tapi mQ (my Queen) siang malam membebel soh tukar cikcity. Dah tak best, katanya. *Ammvoiii. Lagipun mQ yg bawa cikcity hari-hari pergi kerja. Biarkan. Biarkan.

Tapi hendak dijadikan cerita, sejak minggu lepas, enjin cikcity sudah mengeluarkan bunyi yg merisaukan menyeramkan. Bila bawa cikcity sampai simpang berhenti nak jalan mesti bunyi macam hantu syaitan. Kalau berhenti nak jalan mesti bunyi mengilai. Begitulah adanya. Tiadalah cikcity tidak berbunyi mengilai bila berjalan kecuali selalu mengeluarkan bunyi mengilai juga. Jadi kelmarin (Jumaat) me hantar cikcity ke pusat servis dekat plaza angsana itu. Terlanjur disitu, mQ sudah teruja nak ujipandu honda CRV. Tak puas hati, mQ ujipandu honda accord 2.4 yg mewah juga. Tapi tidaklah mQ hendak mengujipandu honda city model terbaru (yg bersaiz ciput sama seperti cikcity yg sedang mengilai itu) pula.

Keputusannya mQ pilih dan ‘buku’kan crv. Bukan sebab accord tak mancongkam. Tapi me kan sudah ada cikputih yg jgn disangka buruk itu.  Rasa macam membazir saja, katanya.

Harap-harap sebelum raya dapat memandu CRV pulang.

Ooops, hampir terlupa. Kos menghilangkan bunyi mengilai cikcity tadi kurang lebih lima hatus hinggit. *Adoiii.

Cerita lain. Ini adalah entri me yg ke tiga puluh untuk bulan ini. *Senyum. Dan ini juga adalah entri terakhir me. *Senyum lagi.

Alahai.

Categories: Kereta
  1. June 30, 2010 at 12:14 pm

    aduhaii.. en.me,

    biarlah en.me berpindah kereta yg baru itu, tapi blog yg satu ini tok sah ler pindah lagi…

    penat mengejar sehhh…

    • June 30, 2010 at 12:21 pm

      penat kanns.. ihihi

  2. June 30, 2010 at 3:57 pm

    kte luar ngra mmg mahal..mugkin sb tu kos nak baikpuih makan kos yg tinggi

    • June 30, 2010 at 4:02 pm

      ghitewww lorr..

  3. June 30, 2010 at 9:52 pm

    Salam en_me itewwwwww…….

    Amvoiiiiiii CRV gitewwwwww !!! Kuasa kuda gak tewwwwww…..
    🙂

    • June 30, 2010 at 10:51 pm

      salamm zyma jugerr..

  4. June 30, 2010 at 10:30 pm

    hanya memacu megah buatan nasional

    bila nak pakai cikcity jugak..hehe

    • June 30, 2010 at 10:52 pm

      biler lagik cekgu tewww.. uhuhu

  5. DrSinga
    July 1, 2010 at 5:46 am

    terakhir untuk June!!!!😛

    • July 1, 2010 at 6:54 am

      ek elehh doc ittewww..

      • DrSinga
        July 1, 2010 at 7:20 am

        dah terbiasa..
        kanssss…..

  6. July 1, 2010 at 8:18 am

    “Bila bawa cikcity sampai simpang berhenti nak jalan mesti bunyi macam hantu syaitan.”

    bole bawak jumpe uncle seekers kete en me ni. hahahahhha

  7. July 1, 2010 at 8:19 am

    aik mana komen tadi?

    • July 1, 2010 at 8:43 am

      wordpress teknikal problem lorr.. sori oke

  8. July 1, 2010 at 8:27 am

    ekeke.. gelak tak henggat ..
    tq kerana menceria pagi saya !

  9. July 1, 2010 at 8:28 am

    ekeke… gelak tak henggat .
    tq kerana menceriakan pagi saya !

    • July 1, 2010 at 8:38 am

      sampai dua kali .. teknikal problems .. uhuhu

  10. bard
    July 1, 2010 at 10:10 am

    Bro.. den ingatkan citer pasal gambir swk ke… kacip mak timah ke…ghupernya pasal ‘kuda baru’..tahniah ler jugak !!

    • July 1, 2010 at 10:23 am

      kesiteww larr fulakk.. ahaha

  11. July 1, 2010 at 3:11 pm

    Alahai.

    Selamat berkereta baru lagi enme..😉

    Lepas nie ada yginsaf6 ke?😀

    • July 1, 2010 at 3:28 pm

      ohoho.. mungkin tidakk.. ;-P

      • July 3, 2010 at 11:44 pm

        … T.T

      • July 3, 2010 at 11:53 pm

        ahaha.. kitak jangan berolah😉

  12. July 1, 2010 at 8:46 pm

    phewww…bertuahnya mQ….

    • July 2, 2010 at 8:06 am

      saperlar x sayang bini.. tp ader kanns.. ahaha

  13. July 1, 2010 at 10:17 pm

    entry terakhir?
    nak gi mne pulak?

    • July 2, 2010 at 8:01 am

      nak gi maner2 jerr.. voleee kanns

  14. July 1, 2010 at 10:47 pm

    pilihan yang bijak, bijak…bila nak tumpangkan Ayah Aiman round2 satu Seri Alam..

    • July 2, 2010 at 8:02 am

      tumpang naik basikal buruk sudirman jerr.. ahaha

  15. July 1, 2010 at 11:12 pm

    macam-macam ek

    • July 2, 2010 at 8:00 am

      macam astro jerr.. ;-P

  16. July 1, 2010 at 11:46 pm

    salam en me….
    Takziah buat en me sekeluarga atas kepulangan arwah bonda en me
    ke rahmatullah…..moga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan
    disisi org2 yg beriman…amin…

    • July 2, 2010 at 7:58 am

      salam n thanx mama kimi ittewww..

  17. July 2, 2010 at 12:29 am

    wah berdesssuuppp ni..

    • July 2, 2010 at 7:58 am

      biar cepat asal selamatt.. ikiki

      • July 2, 2010 at 9:21 am

        sorilah en_me.
        saya buat blog list lain tapi tercecer blog ni & beberapa yg lain..
        malam tadi baru perasan kalau tak mesti jengokk.. .

      • July 2, 2010 at 9:46 am

        xper akak rin.. kalo asal BLOG yg baik dicampakk ke laut menjadi pulau.. ekeke

  18. July 2, 2010 at 9:41 am

    nk pegi mne??
    xboleh pegi suke hati xbgtau..

    • July 2, 2010 at 9:45 am

      ammvoiii ghitewww.. uhuhu

  19. July 2, 2010 at 10:48 am

    berkat sugguh mulut mem..

    • July 2, 2010 at 11:26 am

      maseh x puas lagik larr tewww..

  20. Fa
    July 2, 2010 at 11:55 am

    hish! nak pindah lagi ke?

    • July 2, 2010 at 11:59 am

      nyamfahh kanns.. ekeke

  21. July 2, 2010 at 1:03 pm

    salam en_me….

    senyum…entry terakhir untk bulan june kan? ek eleh….

    • July 2, 2010 at 1:59 pm

      senyumm jerr.. alala

  22. July 2, 2010 at 4:20 pm

    fuh..mencongkam gak tu CRV..naisssss

    • July 2, 2010 at 4:40 pm

      ahaks.. naiss kanns

  23. July 2, 2010 at 4:32 pm

    laaa…terakhir lagi….😦

    • July 2, 2010 at 4:41 pm

      blog bukanla hkmilik kekalls ghitewww

  24. July 2, 2010 at 11:11 pm

    salam singgah..
    beli jerk kte yg baru..hehee

  25. July 3, 2010 at 4:31 am

    […] sorry beb.. Sejak kebelakangan ni tak dapat ziarah korang pasal ade problem komputer lah.. ni dah kembali normal cam biasa ye

    nombor plat cik city tu cantik plat johor 9999.. wow tentu mahalkan

    • July 3, 2010 at 7:18 am

      itteww bukan cikcity lorr.. ittewwla CRV yg ditestdrive.. verry derr

  26. July 3, 2010 at 11:37 am

    salam en_me..takziah wat en-me sefamili di atas pemergian arwah bonda en-me…
    .
    cantik no.testdrive tu…kite punye 9191…not crv ok!heeee

    • July 3, 2010 at 11:54 am

      salam n thanx..

      9191 pun cun perghhh.. ehehe

  27. July 3, 2010 at 11:59 am

    Entry terakhir? Why?
    Nice car. hehe

    • July 3, 2010 at 12:04 pm

      kete baru memangla nice ghitewww..

  28. July 4, 2010 at 4:45 am

    xlame lg anak en me plak nak demand kereta
    voley?😛

    • July 4, 2010 at 6:44 am

      saperlar x sayang anak..

      tapi ader kannns.. uhuhu

  29. July 4, 2010 at 8:25 am

    Ada card khas ,
    Moga ada kesudian dihati en me untuk mengambilnya ..

    ( ayat skema …) haha

    • July 4, 2010 at 8:47 am

      ek eleh itteww bukan card khas.. xdepun tulis namer me kat sitewww.. uhuhu

      • July 4, 2010 at 9:25 am

        Tulis dalam hati !

  30. July 4, 2010 at 8:45 am

    kenapa pulak entri yang terakhir ? nak jadi calon wakil rakyat ke ? ia lah, kenalah siap2 dari sekarang kerana plihanraya boleh diadakan pada bila2 masa.

    • July 4, 2010 at 8:49 am

      nak gak dapat title Datuk.. ihihi

  31. penjejakmaya
    July 4, 2010 at 8:53 am

    salam,

    kete kalau nk jual tk boleh cite depan dia nanti merajuk hehe..

    • July 4, 2010 at 10:13 am

      salamm jugerr..

  32. July 4, 2010 at 9:40 am

    Terima kasih ziarah di blog saya..:)

    • July 4, 2010 at 10:14 am

      same same.. ehehe

  33. July 4, 2010 at 10:25 am

    Tak terbeli tuan. Pakai encik nissan aje.

    • July 4, 2010 at 10:36 am

      vollee sajerrr.. ihiks

  34. July 4, 2010 at 10:55 am

    terima kasih sudi singgah blog saya. baru ja nk baca blog ni tp katanya nk pindah pulak.

    • July 4, 2010 at 10:59 am

      same same jugakk.. ahaks

  35. July 4, 2010 at 4:16 pm

    Salam. Ramainya peminat. Nak tumpang glamour sekaki

    • July 4, 2010 at 5:58 pm

      kawan biar beribu.. vollee kaans

  36. July 4, 2010 at 6:02 pm

    “dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu” .. tapi tetap lumayan kanns… nak bermusafir kat mana laks kali nie…

    • July 4, 2010 at 6:52 pm

      lumayan jerr.. ihihi

  37. July 4, 2010 at 8:40 pm

    salam en_me !

    wah kembali berblog
    mana hilang? HHEE

    • July 4, 2010 at 8:47 pm

      salam juger bro.. ko jer yg x mai sinih ..

      • July 5, 2010 at 8:12 pm

        Mana saya tahu en_me aktif semula
        dulu buka kata nak stop
        =)
        Heheh en_me ada FB?

      • July 5, 2010 at 8:24 pm

        barang lamer jangan dikenang uoolsss.. uhuhu

        me dh tutup FB..

  38. DrSinga
    July 5, 2010 at 5:34 am

    alamak…..
    betul ke????
    lama tak update nih…..alaa…….

    • July 5, 2010 at 7:06 am

      releksla doc.. alala

  39. Maryam
    July 5, 2010 at 6:22 am

    alahai… lama betul tak menjejaki en_me ni…😀

    • July 5, 2010 at 7:07 am

      lamer giler kaaans.. ihiks

  40. July 5, 2010 at 10:14 am

    Cikcity nak ditukar baru itulah sbb dia mengilai. Ada org kata kereta ni mcm tahu2 aje kalau tuan dia dah tak sayang hehehe

    • July 5, 2010 at 10:43 am

      saperlar tak sayang keter.. tp ader kanns.. ahaha

  41. July 5, 2010 at 11:52 am

    alahai. baru je tertengok – tengok blog baru en_me, rupanya sudah entri terakhir ya..

    Tangki

    • July 5, 2010 at 12:03 pm

      ek eleh fa.. blog ko pown dh bertawon2 x update.. ahaha

  42. July 5, 2010 at 11:54 am

    en me pindah umah ke…..ni yg betol2 ke….kalo gitu i folooowwwwwww…..heheheeh

    amik honda fred la en me….hehehehe ….

    • July 5, 2010 at 12:02 pm

      me dh tengok honda FRED, tp toyota UNSER massih mancongkam ghitewww.. uhuhu

  43. July 5, 2010 at 1:57 pm

    hihihi, layanzz, nasib baiklah saya ni bukannya wanita sangat, oops!

    • July 5, 2010 at 2:03 pm

      awww.. kowserr makkk

  44. July 5, 2010 at 1:57 pm

    salam ziarah.ambil kancil en.me.kwang kwang

    • July 5, 2010 at 2:05 pm

      yep, dulu me pown pernah pakey kancil gak.. kalo jalann jauh leh terkuncil telor sehhh.. ekeke

  45. July 5, 2010 at 2:35 pm

    terima kasih sudi jenguk blog saya…sangat menarik entry blog anda..

    • July 5, 2010 at 2:41 pm

      thank u thank u.. uhuhu

  46. July 5, 2010 at 3:23 pm

    kereta raya lah ni..he..he..he… (lama tak komen)

    • July 5, 2010 at 3:29 pm

      tetiba semangat nak komen.. aper hall kerol? ahaks

  47. July 5, 2010 at 4:54 pm

    me,

    CRV mmg best … tak rugi kalau guna … sgt berbaloi😉

    • July 5, 2010 at 5:09 pm

      bro, ader kete baru yg sgt x berbaloi di guna kahh.. ihihi

  48. July 5, 2010 at 4:58 pm

    wahh.. kereta baru punya cerita,
    sampai 100 komen…
    he..he..he..

    • July 5, 2010 at 5:11 pm

      iteww citer kete baru.. blom me citer kete lamer.. ekeke

  49. July 5, 2010 at 10:55 pm

    jgn terbeli kte sorong dah lee…

    bila nak update nie..huhu..

    • July 6, 2010 at 2:31 pm

      dah update lorrr..
      biler ko nak komen.. alala

  50. July 5, 2010 at 11:14 pm

    HAHA ! mana laa saya tahu🙂
    nak cntact en_me kat sini jela yer ?

    • July 6, 2010 at 2:33 pm

      volleee jerr..

  51. ain
    July 6, 2010 at 2:17 pm

    kalau wife en. me mintak kete, saya nak mintak helikopter….

    volley???

    hahaha….

    • July 6, 2010 at 2:22 pm

      voleee jerr. baklah RM250 hibu hinggit buat bayar bank loan.. ekeke

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s