Home > architectural > bukit antarabangsa

bukit antarabangsa

athenaeum peak

Bukit Antarabangsa (Malay: International Hill) is dubbed the Beverly Hills of Malaysia because many famous Malaysian celebrities and artistes live here. (A view from Villa Sri UKay)

Sudah lama me hendak terjah ke kondominium bukit antarabangsa yg terkenal itu. Memang nampak jelas diatas bukit dari mana-mana arah bandaraya. Nampak macam kosong, terbengkalai, ngeri lagi menyeramkan.

Semalam petang pulang dari pejabat dalam hujan renyai-renyai, sampai juga me ke pintu pengawal kondominium. Merempit dengan skuter seorang diri macam biasa. Memang terletak di penghujung bukit antarabangsa yg nyaman tapi gayat rasanya. Pemandangan bandaraya yg semedang mata memandang. Me ambil gambar saja. Nampaknya masih ramai orang yg tinggal di dalamnya. Biarkan. Biarkan.

landslide building

The disastrous landslide of a hill side in 1993 which caused the 12-story Highland Tower to collapse, the 1999 landslide and the 6 December 2008 landslide indicate that this area has a high risk potential for landslide. (+ wikipedia)

Baru me tahu nama kondominium yg sebenarnya ialah puncak athenaeum. Nama yg cantik walaupun susah nak disebut. Terletak di hujung jalan wangsa lima.

Alahai.

Categories: architectural
  1. July 9, 2010 at 2:03 pm

    memang seronok gi Bkt Antarabangsa mcm di English countryside…like the ambience…harga runtuh for condominiums..

  2. July 9, 2010 at 3:10 pm

    tengok pun takuuuuuutss

  3. July 9, 2010 at 4:05 pm

    salam en_me,

    tempat tu byk hantu…

  4. July 9, 2010 at 4:35 pm

    pergi sekali naik kat atas tuu naik motor..naik semput motor kapcai dibuatnyer..rasanya skrg hantu lg ramai yg duduk drp manusia termasuklah Mak Lampir..hehe..

  5. July 9, 2010 at 4:43 pm

    harga runtuh selepas tanah runtuh dulu alahai:)

  6. July 9, 2010 at 5:24 pm

    alahai tingginya..

    takk takkot ko..kecut oerut

  7. July 9, 2010 at 8:04 pm

    wah..photo outing ke en.me??? tak ajak pun..umah kawe dkt je dgn tmpt ni.. he..he..he..

  8. DrSinga
    July 9, 2010 at 9:56 pm

    jangan ada entiti yang ikut balik atas motor ya…

  9. July 9, 2010 at 10:20 pm

    Salam en_me itewwwwwwww…….

    Seram la…..
    🙂

  10. July 10, 2010 at 5:22 am

    phewww…dengar/baca nama tempat je pun dah ngeri teringat kejadian yg meragut byk nyawa tu … huhuhuhu

  11. July 10, 2010 at 2:39 pm

    Fuh, terror arr skuter en me ,
    boleh naik Bukit Antarabangsa tuhhhh …. kihkihkih

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s