Home > historical place > rebonding

rebonding

pos office

can we buy stamps without going to the pos office? (Pos Malaysia Pontian)

Bukan rebonding, tapi rebranding. Gasaklah kan.

Sebenarnya me sudah tahu minggu lepas (1 haribulan Julai 2010). Masa me beli setem kenang-kenangan keluaran terbaru di pejabat pos ampang park. Setem definitif-taraf baru, katanya.

Harga setem sudah dinaikkan dari tiga posen menjadi enam posen. 100 % kata doktor garang yg itu.

Dan jumaat lepas, masa me ke bandar pontian atas urusan seri paduka baginda, logo pejabat pos pun sudah tukar jadi baru. Dari seekor burung (kanan) sudah jadi tiga ekor burung (kiri). [+pos malaysia ]

Alahai.

Categories: historical place
  1. July 11, 2010 at 12:42 am

    ENAM PULOH SEN!

    aderkkk…

    jadinya segala surat yg berlakri akan dikenakan stem 60 senlah ya en me..

    dua hari lepas maza ada pergi ke pejabat pos.. kata jururawat yg lawa2 lagi jelitawan di kaunter itu, stem utk poskad juga sudah naik…Dari 20 sen ke 30 sen..

    jadi pun bikin formula utk tahu % kenaikan itu (30-20/20)100= 50%

    perkhh, kenaikan 50% tu!
    Agaknya inilah bahana kenaikan gaji posman (terutama bhagian org atasannya)..huhuhu

    bila ditanya lagi, katanya kenaikan itu wajar sejajar dgn kemajuan negara! Alahai kanzzz..

    (psst: tahun ini rasanya semakin berkuranganlah kad-kad raya yg hendak dihantarkan ke teman2 itewu) huhuhu

  2. July 11, 2010 at 1:09 am

    lebih banyak guna email

  3. July 11, 2010 at 2:17 am

    sbb naik harga la kot burung2 pun bertambah ekeke~

  4. DrSinga
    July 11, 2010 at 7:22 am

    rebonding rambut 3 jam tau!

  5. July 11, 2010 at 8:28 am

    Salam en_me……..

    Ni yg malas nak hantar surat cintan kat en_me nihhhhhhhh…….setem naik harga la pulak. Haishhhhhhh…………RM0.60 kira mahal woooooooo.

    DocSinga……

    Rebonding utk rambut pendek & nipis mmg dlm tempoh 3 jam je, TAPI jika rambut panjang & tebal serta kusut ala2 mee-Maggi-cepat-dimasak-sedap-dimakan tu mcm rambut cik Ponti m`ambik masa antara 5 – 6 hours woooooooo. Betul. Serius.
    🙂

  6. July 11, 2010 at 8:59 am

    mahalnya setem itteeeeewwwww

    bayar mahal² kadang² tak sampai²

  7. July 11, 2010 at 10:00 am

    posmen kat kwsn rumah saya selalu hantar surat silap rumah. lepas gaji naik ni agaknya x silap lg dahla…kan? eh silap, kannss?

  8. July 11, 2010 at 11:20 am

    olorrr .. garangnya doktor !
    sibbaik dia tak cucuk en me …

  9. July 11, 2010 at 5:06 pm

    dulu2 rajin jugak ziarah pejabat pos pontian gantikan tugas messenger masa cuti..x sangka dah tersergah indah sekarang..

  10. July 11, 2010 at 10:14 pm

    mahalnya setem..uihh..emel je la gtu.hehe

  11. July 11, 2010 at 11:00 pm

    skang ni setem dah naik hargalah…

  12. July 14, 2010 at 10:00 pm

    mr en_ me ni duduk area johor bahru plentong ke?…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s