Home > Kereta > cikputih dah jadi BMW

cikputih dah jadi BMW

cikputih

Diagnosing ESP warning alert (yesterday at Millenium Merz Workshop, Jalan Ulu Klang)

Semalam tarikh akhir cukai jalan skuter me. Bila nak perbaharui di kaunter jpj maju junction tidak boleh lah pula. Kata kakak kerani, ada tiga saman yg dah kena senarai hitamkan. Jadi me berlari-lari ke balai polis trafik jalan hs lee (jalan bandar). Tunggu giliran sehatus orang untuk buat semakan saman.

Dipendekkan cerita, bila semak saman ikut nombor kad pengenalan me, cikputih mendahului senarai yg berjela-jela panjang. Kesemuanya saman bontot. Tapi me bayar yg kena senarai hitam saja. Saman yg lain kena tunggu.

Cerita pasal cikputih pula. Minggu lepas cikputih sudah meragam. Ada keluarkan amaran ESP – ‘electrical stability program‘ yg tidak menentu. Sekejap ada sekejap takda. Kalau ada amaran, mesti cikputih jadi lembik tak bermaya. Bahaya kalau ada lori hantu dibelakang, boleh kena sondol percuma saja.

Me sudah hantar di klinik pakar jalan ulu klang. Tukar pengesan yawrate yg seciput pun behibu-hibu hinggit harganya.

Memang benar orang berkata, BMW itu Banyak Makan Wang. Sampai mQ jegil-jegilkan biji mata (yg sudah dilasik dua kali) bilang,

tukar jer CAMRY baru.. (Ammvoiii)

Alahai.

Categories: Kereta
  1. July 16, 2010 at 8:24 am

    nak tumpang boleh?🙂

  2. July 16, 2010 at 8:29 am

    sian cik putih sakit…

  3. DrSinga
    July 16, 2010 at 8:40 am

    amboiiii…….
    raya puasa bercrv
    raya haji bercamri….

  4. July 16, 2010 at 8:48 am

    cik putih ni kena carikan cik hitam tu..

  5. July 16, 2010 at 9:04 am

    tukar tukar tukar. hahahaha

  6. July 16, 2010 at 10:00 am

    ikut je “nasihat” mQ tu…
    auwww

  7. Matsomherbs
    July 16, 2010 at 11:48 am

    Banyaknyer kreta dia!

  8. July 16, 2010 at 12:01 pm

    kalau dah sakit kena tkr la tu..

  9. July 16, 2010 at 1:29 pm

    kalau nak berBMW, amiklah 5series en_me…

    huiyoo… nak tumpang seronok jer..

  10. July 16, 2010 at 1:57 pm

    huhu…kereta biru sy tu pon..ade 3 saman yg xberbayar lagi…huhu

  11. July 16, 2010 at 2:19 pm

    we want cammry..we want camry.. (ayat bg pehak en_me nyer mQ)

  12. July 16, 2010 at 4:52 pm

    camry.. i like but but…

  13. July 16, 2010 at 7:27 pm

    Salam en_me……

    Alaaaaaaa….kesian kat Cik Putih.

    Camry baru pun cantik gak.
    🙂

  14. July 16, 2010 at 11:40 pm

    wahhh lawa2 nya pic di blog ni…..
    kagum kagum…

  15. July 17, 2010 at 7:29 am

    hikksss tukar baru pun bes~
    lg bes klo tak tukar tp amik cik itam plak buat kwn cikputih~ eke~

  16. July 17, 2010 at 2:17 pm

    beli ambulans la en me. kompem tak sangkut kat jem. huu~

  17. July 17, 2010 at 3:34 pm

    ..bab saman yang tak lalu.. hari tu cek.. ada beberapa juga..

  18. July 17, 2010 at 4:07 pm

    amvoi nak tukar Camry ye🙂

  19. July 17, 2010 at 11:40 pm

    bawak vespa sudah….

  20. LiNda
    July 18, 2010 at 12:58 pm

    Dah berlari2 pun masih kena tunggu giliran sehatus orang.
    kalau camtuh, baik jalan-jalan saja kanns..

  21. July 18, 2010 at 2:36 pm

    benda lama gitew lah.. sudah mahu jadi benda lusuh..huhuhu

    errr adakah ini bermakna e.me akan beralih arah ke BMW gitw?

    hehehe

  22. July 18, 2010 at 2:40 pm

    amvoii..angkat je camry sebijik..yg lama kekalkan..
    ade sentimental value gitu..huhuhuhu

  23. July 18, 2010 at 3:07 pm

    besar periuk besarlah keraknya.
    besar kereta besarlah repairnya.😀

  24. ain
    July 18, 2010 at 4:18 pm

    cik putih dah kasi signal tue….

    carikan teman ganti dirinya…

  25. vivavogue
    July 19, 2010 at 8:40 am

    kalu saman montots itew manyak sgt en.me…blh terai p melawat bukit aman…..rm7k blh diskaun byr 10% sajerrr..

  26. July 19, 2010 at 9:49 am

    selagi tak blacklist takyah bayar – attitude yang bagus, jangan kasi dia orang kaya tak tentu pasal – haha (batu api)

  27. July 19, 2010 at 9:52 am

    lanag2 tukar..
    amik baru terus..
    baru puas hati..

  28. July 19, 2010 at 1:33 pm

    jangan lupa suh cik putih makan ubat yer hihihi.. kalau cik putih degil cari jek yg baru kikiki

  29. July 19, 2010 at 3:26 pm

    en_me…

    bertemu kembali…rindu larrr kat en_me…

  30. July 19, 2010 at 6:34 pm

    Dah alang2 pakai cikputih tu takkan nak bawa 110 km/j kan? Mestilah tekan sampai lantai. Kena samanpun puas hati hehehe

    Tak tahulah kuda hitam saya tu ada saman ekor ke tidak sbb daftar nama syarikat.

  31. July 19, 2010 at 6:35 pm

    Camry pun best jugak. Bila lagi nak buat mQ happy? hehehe

  32. ije
    July 19, 2010 at 8:05 pm

    cikputih dah sihat?

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s