Home > Friends > en_me yg memang lumayan interviews – masy si kotak hujan

en_me yg memang lumayan interviews – masy si kotak hujan

Ini bukan tag.

Mulai hari ini, setiap hari jumaat me akan buat satu entri istimewa untuk kengkawan yg best-best itu. Me akan temubual rakan blogger yg jauh dan dekat, yg selalu singgah-singgah, jenguk-jenguk dan komen-komen blog me yg ‘memang lumayan’ yg ini.

Tanpa membuang masa, untuk hari Jumaat yg mulia ini, kita tengok siapa yg kena. Tidak lain dan tidak bukan ialah cik Masy yg punya blog ‘Rhapsody Hujan Siang‘ lah pula. Blogger yg baik tapi nakal tapi baik tapi nakal macam tu lah sampai mati, katanya. Jom kawan-kawan, kita layan.

1. Dulu ‘Kotak Hujan’, sekarang ‘Hujan Siang’. Apa cerita?
– takde ape, saje je.

2. Masy memang nama betul kan?
yup. singkatan daripada Masyita

3. Adik beradik sepupu sepapat cik Masy mungkin membaca blog cik Masy yg popular ini. Adakah cik Masy baca blog mereka juga?
populer ke?? huhuh. tak baca sbb tak tau blog diorg. eh diorg ade blog ke?

4. Kita semua tahu tentang kebaikan memblog. Tapi cik Masy rasa ada tak keburukan memblog?
ada.

5. Isnin, Rabu dan Jumaat saja cik Masy buat entri baru. Memang piawaian blog cik Masy begitu kah?
takde. isnin sbb baru masuk keje. rabu org dah tunggu2 entry baru, jumaat utk stok ujung minggu. hehe

6. cik Masy berasal dari Melaka kan? Tahu masak asam pedas melaka yg popular itu?
ye tau

7. cik Masy pernah pergi umrah baru-baru ini kan? Ada bawa balik gambar kolam air zam-zam di sana?
telaga zam-zam sudah ditutup utk org ramai

8. Pernah bergambar dengan ular sawa?
mcm tak

9. Me baru tahu yg Shah Alam tiada panggung wayang. Rasa-rasanya mat rempit ada tak?
ada

10. Apakah nama stesen komuter sebelum dan selepas stesen KTM Shah Alam?
Batu Tiga – Shah Alam – Padang Jawa

11. Bagaimana cik Masy memandu kereta dilebuhraya? Selalunya didepan atau dibelakang lori?
ape kelas dok kat laluan lori. hehe

12. Kalau cik Masy jumpa Fahrin Ahmad secara bersemuka, apa yg cik Masy akan cakap?
dah pernah jumpe, cakap nak amek gambar je. hehe

13. Cerita seram yg cik Masy tonton di panggung wayang atau di kaca tv di rumah?
dua-dua pun bole

14. Emak cik Masy cikgu, bapak cik Masy cikgu juga. Kenapa cik Masy tak nak jadi cikgu?
x suke

15. Negeri di Malaysia yg cik Masy tak pernah lawati?
sabah

16. Pantun yg cik Masy suka dengar?
xde yg spesifik

17. Harga minyak dah naik lima sen. Pernah terfikir tak kenapa tak naik sampai lima hinggit?
tak. cuma terpikir kenapa naik 5 sen? kenapa tak turun? :p

18. Kalau nampak bulan macam tersenyum, rasa-rasanya cik Masy akan tangkap gambar dan tunjuk dalam blog tak?
mcm la kamera sy power sgt bole amek gambar bulan senyum. huhu

19. Pernah tak makan di restoran kepunyaan Linda Onn?
tak

20. Kalau diberi peluang, rasanya cik Masy nak belajar bahasa asing yg mana? Kenapa?
korea. saje je. hohehohe

Sebenarnya semalam (khamis), me ada pelawa tiga orang blogger untuk ditemubual dikerusi hitam diatas. Sorang terus duduk bersila atas kerusi dan menjawabnya (terimakasih cik Masy😉 ). Sorang teragak-agak mahu duduk (sambil mulut pot pet pot pet dan mencekak pinggang macamlah me yg ini yg ditemubualnya). Dan sorang lagi hilang tanpa berita.

Dan siapa pula yg bakal menduduki kerusi hitam diatas pada minggu depan? Me pun tidak tahu uooolss. Kita tungguuuuu.. ;-P

Alahai.

Categories: Friends
  1. July 23, 2010 at 5:27 am

    siap ada sesi temuramah (temuduga?) lagi ru.. ada hadiah tak?🙂

    • July 23, 2010 at 2:25 pm

      xde hadiah.. volleee

  2. July 23, 2010 at 7:33 am

    kalau salah jawab ada kena denda tak?
    ekekekek~😛

    • July 23, 2010 at 2:28 pm

      xder denda.. suker suki jerr..

  3. July 23, 2010 at 7:38 am

    waahh.. en.me sudah jadi macam mazidul.. meninterbiu orang.. he..he..he..

    • July 23, 2010 at 2:28 pm

      saper mazidul? alala..

  4. July 23, 2010 at 7:42 am

    takde adiah ke utk org pertama yg ditemuduga ni? patut kene ade woo hohohooho~

    (terus duduk bersila dan jawab – nmpk sgt tak heran org nk korek2 hal peribadi. hahaha)

    • July 23, 2010 at 2:32 pm

      peribodilah sangat kanns.. ko nak hadiah aper.. uhuhu

  5. July 23, 2010 at 8:11 am

    ooo ni kira “terjah” melodi tv3 giteww:) tapi soalan me ni yang sopan-sopan je kannss.Bagus bagus:)

    • July 23, 2010 at 2:34 pm

      sopan santun ghitewww.. xnak sopan kena panggil azwan ali .. ihiks

  6. July 23, 2010 at 9:10 am

    en_me,

    ceh-ceh-ceh….

    nasib baik bukan soalan panazzz..

    hehe..

    • July 23, 2010 at 2:35 pm

      me bukan panassz uoolss.. me coooll.. ahaha

  7. July 23, 2010 at 11:57 am

    fuh..lepas baca interbiu ko ni baru aku tau masy dh tukar nama blog..ahahaha

    • July 23, 2010 at 2:35 pm

      tukar tajuk jerr.. tau xperr

  8. July 23, 2010 at 12:33 pm

    Sorang teragak-agak mahu duduk (sambil mulut pot pet pot pet dan mencekak pinggang macamlah me yg ini yg ditemubualnya).

    hahaha …

    • July 23, 2010 at 2:35 pm

      ammvoiii akak manis tewww..

  9. July 23, 2010 at 2:05 pm

    wahhhh…
    sudah ada tugasan baru la en_me..
    dulu ada cita2 nak jadik reporter kah?
    (eh sy plak yg interbiu en_me :p)

    • July 23, 2010 at 2:36 pm

      dulu cita2 nak jadik doktor oke.. ihihi

  10. semut api
    July 23, 2010 at 3:09 pm

    apa kesimpulan dr jawapan interv cik masy?

    • July 23, 2010 at 3:10 pm

      kesimpulannya cik masy nih sporting orangnyerr.. x teragak2 nak jawap soklan me walopun kenal dalam blog sajerr.. kanns

  11. bard
    July 23, 2010 at 3:45 pm

    salam… apOkah kaitan soklan Linda pak Wan dongan Fahrin ek?? asal tak MaWi ke?.. BlaCk ker?…ke..ke…hahaaa

    • July 23, 2010 at 4:01 pm

      uluk, tuk pengetahuan ko, cik masy nih peminat fahrin.. jadik memang xde kena mengena dengan mawi atau black.. volleeee

  12. July 23, 2010 at 5:20 pm

    akak tunggu aje ni..

    • July 23, 2010 at 5:31 pm

      akak tunggu aper.. ammvoiii

  13. July 23, 2010 at 5:47 pm

    bila nak interview mamai

    • July 23, 2010 at 5:57 pm

      teruja kaanss.. ehehe

  14. zareda
    July 23, 2010 at 7:25 pm

    wah agak lama tak menyerbu ke sini…. macam macam ada rupanya

    • July 23, 2010 at 7:31 pm

      ahaha.. kakak gi maner..

  15. July 23, 2010 at 10:04 pm

    alahaii..soal siasat rupanya..;D

    • July 23, 2010 at 10:51 pm

      sikit sikit jakk.. ahaks

  16. July 23, 2010 at 11:57 pm

    ahaks…

    best betul membaca soal jawab ini.. hehehhe

    • July 24, 2010 at 12:03 am

      suker suki jerr.. volleee kanns

  17. k'eja
    July 24, 2010 at 9:48 am

    duduk atas kerusi itam, pakai baju hitam, pegang bunga ros hitam…hehehehehehe ;p

    • July 24, 2010 at 10:53 am

      hitamm sokmo.. ahaks

  18. Q
    July 24, 2010 at 4:30 pm

    mahu temuduga kerja sama en_me la. huhuhu

    • July 24, 2010 at 6:57 pm

      kiter kan sudah bekerjasama.. ko komen blog me, dan me komen blog ko.. ghitewww lohh

  19. DrSinga
    July 26, 2010 at 9:55 am

    😉
    adaaaaa……

    • July 26, 2010 at 10:12 am

      oke, no prob me tungguuu nih.. ihiks

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s