Home > Friends > 李珏慧 wants to be friends with you

李珏慧 wants to be friends with you

friends

The only reason they came here is because we got streamyx line. Thanks to aBo for capturing the picture.

Sejak kebelakangan ini ada rakan-rakan sekolah cina aQi (12) dan aBo yg datang rumah semata-mata nak pakai talian streamyx. Kalau tidak, mereka akan lepak di restoran mcdonalds nun jauh disana.

aBo (9) pun sudah pandai melayan wajahbuku. Sejak itu me dapat juga rakan-rakan mereka yg nak jadi kawan wajahbuku me. Ada setengah me layan, seperti amoi dibawah:

李珏慧 wants to be friends with you

Yg kelakarnya, me pun tak tahu baca tulisan mandarin itu. Bila me tambah dalam kawan wajahbuku me, tetiba ada status tulisan cina pula.

今天,下午6点多 我在我朋友家附近和朋友一起聊天时有位 ice-cream的人叫我 ice-cream我朋友都有 除了我没 他就 送我一个,当我那时他就趁机非 礼我 死色狼 好 哦~

yg diterjemahkan (oleh enchek google) sebagai:

Today at 6:00 untuk waktu yang lama aku berada di rumah teman saya mengobrol dengan teman-teman dekat dan menjual es krim dengan bit orang mengatakan kepada saya untuk membeli es krim teman-teman saya telah membeli selain mengatakan bahwa saya tidak membeli dia untuk mengirim saya satu, ketika saya Aku mengambil kesempatan serangan tidak senonoh ketika ia meninggal satyr begitu sedih Oh ~

Pascanota: Me minta maaf ya kengkawan sebab guna terjemahan dari enchek google yg semberono itu. Ini adalah terjemahan yg sebenar dari aQi:

Hari ini, pukul 6 petang saya dan kawan saya berbual. Tiba-tiba, ada orang jual ais krim datang. Kawan saya pergi beli ais-krim kecuali saya. Orang ais-krim bagi saya ais-krim percuma. [Tiba-tiba, dia meraba saya. Jahat betul~]

Alahai.

Categories: Friends
  1. July 25, 2010 at 12:27 pm

    bunyinya macam bahasa student saya. hmm.

    • July 25, 2010 at 1:06 pm

      cikgu rupenyerr.. ehehe

  2. July 25, 2010 at 4:43 pm

    dah diterjemah pun, sepatah haram Bapak x faham..hahah…

    mungkin dia makan aiskrim, kawan dia nak kot, terpaksa dia beli baru…betul ker..hahah…

    • July 25, 2010 at 5:12 pm

      betullar tewww bapakk.. ahaks

  3. July 25, 2010 at 5:27 pm

    enchek google terjemahkan dlm bahasa endon jawa ke?hehe..

    • July 25, 2010 at 8:50 pm

      bahsa indon tp bukan jawa.. volleee

  4. sz
    July 25, 2010 at 6:53 pm

    paham tang aiskrim je pastu apa ntah…macam2 budak2 ni…

    • July 25, 2010 at 8:52 pm

      aiskrim jerrr.. ehehe

  5. July 25, 2010 at 6:59 pm

    dah terjemah pun saya x faham … hehe :p

    • July 25, 2010 at 8:53 pm

      ahaha.. nnti me terjemah betul2 oke

  6. Fa
    July 25, 2010 at 7:41 pm

    adoii…fening I baca!

    • July 25, 2010 at 8:54 pm

      siannyerr.. ader muntah2 takk.. ikiki

  7. July 25, 2010 at 11:10 pm

    kita kan 1 Malaysia..kena tahu semua bahasa…

    • July 26, 2010 at 6:38 am

      tak wajib tahu bro sbb bahasa kebangsaan kan bahasa melayu jerr.. uhuhu

  8. July 25, 2010 at 11:39 pm

    den tk paham
    cmno ni ekau..

    >_____<

    • July 26, 2010 at 6:39 am

      vahhh.. mek salleh cakap nogori nih.. ihiks

  9. July 26, 2010 at 12:33 am

    […]

    kerja giler pakai alihbahasa jadi sembrono plak…. issshhh… kena gak belajar bahasa mandarin ni… Wa puchi tau… wa pun tak tau lah maksud dia… yang aku paham aiscream aje kat tulisan tu

    • July 26, 2010 at 6:39 am

      kan me dah translate ghitewww.. uhuhu

  10. July 26, 2010 at 3:01 am

    pak cik ais krim yg pervert?
    kena report polis!

    • July 26, 2010 at 6:40 am

      report jerr.. kanns

  11. July 26, 2010 at 8:21 am

    Hmmm… nak tanya boleh? (sambil adjust ceminmata kat idong)..

    Budak2 tu guna laptop, passwordnya disimpan oleh mohor besar orang dewasa ke?
    Sekian, timakasih😉

    • July 26, 2010 at 8:27 am

      orang dewasa ada administration password.. budak2 kecik pakai yg family account jer.. volleee

  12. Tie
    July 26, 2010 at 11:53 am

    Uwaa……

    suruh dia report polis la… nanti dia raba orang lain lak!

    • July 26, 2010 at 12:09 pm

      gatalkan pakcik aiskrim tewww.. uhuhu

  13. July 26, 2010 at 11:57 am

    aiyaakkkkk, terjemahan dan ayat sebenar mmg memeranjatkan!

    • July 26, 2010 at 12:09 pm

      terperanjat kan makk..

  14. July 26, 2010 at 2:06 pm

    sula pakcik eskem!!….
    …..
    ……
    kih..kih…tjemahan gugel xagak2..

    • July 26, 2010 at 2:07 pm

      kiter kasik selak pacik eskem.. ahaha

  15. aby
    July 26, 2010 at 2:36 pm

    salam en_me,
    masih ingt pada nurqairaqistina.blogspot.com
    kami sekeluarga sudah berpindah dr sri lanka ke GZ, China skrg..
    dan sudah bertukar ke http://www.qairaqistina.wordpress.com
    sudi2 lah bertandang ke rumah baru sy nanti….

    • July 26, 2010 at 2:52 pm

      ahaha.. iklan ghupernyerr..

  16. July 26, 2010 at 4:01 pm

    ehh.ehh kesiannya ..
    nak eskrem kena raba .
    bagi free pun tak henggen !

    • July 26, 2010 at 4:07 pm

      jahat betul kanns.. uhuhu

  17. July 26, 2010 at 5:02 pm

    google translate men tembak jew..

    • July 26, 2010 at 5:09 pm

      oke aqi.. thanx (daa gi baca buku ke)

  18. Q
    July 26, 2010 at 7:15 pm

    sexual harassment tu en_me. benda tu tak boleh dibiarkan

  19. July 26, 2010 at 7:38 pm

    如此糟糕,冰淇淋制造商。他应该早在苏拉!

    • July 26, 2010 at 7:46 pm

      abang jam, mu kecek ganu larr fulakkk.. ahaha

  20. July 26, 2010 at 9:36 pm

    es krim gituuuuuuuuu……..ai like it.
    🙂

    • July 26, 2010 at 10:01 pm

      akak sumer like.. ngidamm lar tewww.. ammvoiii

  21. July 26, 2010 at 10:11 pm

    tak paham langsung…yg paham ayat last tu je..hehehhee..kena raba?

    • July 26, 2010 at 10:15 pm

      kena raba dgn pakcik eskrem lohhh..

  22. July 26, 2010 at 10:59 pm

    nasib baik aQi terjemah.
    kalau tidak, ngak paham ako.

    • July 27, 2010 at 5:26 am

      me pownn.. ahaha

  23. July 27, 2010 at 12:40 am

    Sungguh tidak malu pakcik aiskrem tu. Patut diluku kepalanya, dan kemudian report polis. Ish.. geram!

    • July 27, 2010 at 5:26 am

      geram kanns..

  24. July 27, 2010 at 8:40 pm

    adoi..laon pula bunyinya hehehee..baut ku tertawa sndri🙂

    • July 27, 2010 at 9:57 pm

      tertawa sndri xper.. jangan ketawa sorang2.. ekeke

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s