Home > Ho Hum > en_me yg memang lumayan interviews – linda si miamanis

en_me yg memang lumayan interviews – linda si miamanis

Ini bukan tag.

Seperti yg dijanjikan, setiap hari jumaat me akan buat satu entri istimewa untuk kengkawan yg best-best itu. Me akan temubual (diatas kerusi hitam diatas) rakan blogger yg jauh dan dekat, yg selalu singgah-singgah, jenguk-jenguk dan komen-komen blog  ‘memang lumayan’ me yg ini.

Untuk episod kedua ini, tanpa membuang masa, kita tengok siapa yg kena. Tak lain dan tak bukan ialah puan linda manis pemilik blog ‘semuanya manisss…‘ yg itu. Ya, blogger surirumah yg tanpa segan silu memberikan tip-tip berguna pada malam-malam jumaat. Kekadang me sendiri yg malu membacanya. Biarkan. Biarkan.

Jom kawan-kawan, kita layan.

1. Blog ‘Semuanya Manisss…’ itu manis yg macamana?
Semanis senyuman semua pembaca yang saya hormati . muaaah !

2. Pernah tak cerita pengalaman tak manis dalam blog sebelum ini?
Sekali sahaja . Itupun sbb tertekan dgn beberapa blogger (lelaki) yang toooot ..

3. Bila Puan Linda dilahirkan? Haribulan, bulan, dan tahun, please.
26 November 70an ( now, saya berumur 30an )

4. Kita semua tahu tentang kebaikan memblog. Tapi Puan Linda rasa ada tak keburukan memblog?
Disebalik kebaikkan tentu ada keburukkan . Itu Proses biasa dlm kehidupan .

5. Blog Puan Linda ada juga iklan nuffnang. Puan Linda rasa berbaloi tak letak iklan dalam blog?
Berbaloi juga…

6. Kalau Puan Linda ada duit dua puluh empat juta hinggit, apa yg Puan Linda rasa akan lakukan?
Har har har … ketawa serupa orang kahya !

7. Puan Linda sekarang menjadi surirumah sepenuh masa. Pernah terfikir nak bekerja dipejabat?
Tidak ! . well, bukan senang tau nak jadi ‘suri’ . Dalam rumah sendiri pulak tuh ..

8. Puan Linda sekarang sudah tinggal di Pantai Timur. Ada perkataan orang Pantai Timur yg Puan Linda tak faham sampai sekarang?
Semuanya faham . Saya cepat belajar menerima situasi tertentu .

9. Pernah terfikir untuk menulis buku?
Yup ! sedang lakukan sekarang . (Koleksi peribadi)

10. Puan Linda rasa bila Lebuhraya Pantai Timur dari Kuantan ke Kuala Terengganu akan siap dibina?
No idea ( ehh..ada ke ? )

11. Percayakah yg penyu boleh menangis?
Yup ! .. saya pernah nampak airmatanya mengalir deras. Then kami menanggis bersama . Situasi itu cukup mengharukan ..serius .. huhuuu

12. Penyanyi dan pelakon yg tidak popular itu yg didapati bersalah meminum arak yg telah dijatuhkan hukuman sebatan rotan dan dibebaskan membuat kerja-kerja amal. Puan Linda tahu tak?
Tak tahu , sebab dia tak popular . Lagipun, saya tak minat nak ambil tahu …

13. Harga minyak dah naik seposen. Harga gula dah naik dua poh lima sen. Puan Linda rasa blog ‘miamanis’ akan menjadi ‘miakurangmanis’ kah?
Hahaha … sesuka hati jek nak tanya soklan nie … Tidak akan berkurangan , malahan bertambah selagi ada senyuman dari anda semua …

14. Masa Puan Linda besekolah dulu pakai baju kurung kah atau free hair kah?
Berbaju kurung dan tudung

15. Kalau Puan Linda jumpa Salim (bekas penyanyi Iklim), Puan Linda nak cakap apa dengan dia?
Suruh dia bertanggungjawab terhadap anak2nya bersama isteri pertama !

16. Puan Linda pernah makan mee goreng campur nasi goreng?
Yup ! jimat 2in1.. haha

17. Pernah tak anak-anak kata Puan Linda ‘tak pandai’?
Tidak pernah .

Tapi, selalunya saya sendiri yang cakap ‘tak pandai’ . pastu suh dorang reramai tanya Ayahanda mereka . ( fuhh..selamat nak jawab soklan cepumas ) ekeke

18. Bunga jenis apa yg Puan Linda suka?
Sejujurnya … Bunga Kenanga .

19. Puan Linda  suka baca majalah jenis apa?
Tidak terhad . Semua jenis bacaan saya baca . Menu wajib setiap hari ..

20. Kalau Puan Linda dengar guruh dilangit, adakah air ditempayan dicurahkan?
Tiada jawaban – Sbb tak pernah buat . Rumah takde tempayan .

Okeh .. dah siap . Jawapan spontan . Tidak melebihi 10 minit … daaaa….

Terimakasih ya puan linda kerana sudi melayan temubual me yg ini. Kesimpulannya, puan linda memang blogger yg sungguh sporting. Walaupun kekadang komen-komennya yg berunsur 18sx yg tidak keterlaluan, tetapi puan linda senantiasa mengambil langkah berjaga-jaga. *Senyum.

Dan siapa pula yg bakal menduduki kerusi hitam diatas pada minggu depan? Me pun tidak tahu uooolss. Kita tungguuuuu.. ;-P

Alahai.

Categories: Ho Hum
  1. July 30, 2010 at 1:51 am

    dasat la. siap ada interview pulak. macam artis la pulak. hehhe

    • July 30, 2010 at 8:35 am

      memang artis ghitewww.. ahaha

  2. July 30, 2010 at 5:55 am

    Salam en_me,

    ni utk LiNda,
    jawapan yang cool !

    • July 30, 2010 at 8:35 am

      cool kanns..

      • July 30, 2010 at 11:19 am

        Reen,
        sejukkkkk…. ekeke

  3. sz
    July 30, 2010 at 6:15 am

    bila la en_me sempat pikirkan soklan2 yg bombastik ni ek? Hihihhh..apapun pn linda tu mmg sporting la🙂

    • July 30, 2010 at 8:36 am

      soklan terjah terjah jerr.. volleee

      • July 30, 2010 at 11:20 am

        Sejujurnya,
        saya pun suka semua soklan ini .

  4. DrSinga
    July 30, 2010 at 7:56 am

    har har har…….
    gelak neves….

    • July 30, 2010 at 8:36 am

      biler lagik doc.. hmmm

  5. July 30, 2010 at 8:40 am

    kita layanzzzz….

    • July 30, 2010 at 8:44 am

      layann jangan sampai terbongkanng.. kahh

  6. July 30, 2010 at 8:50 am

    mmg manis jawapan puan linda semanis snyumannyer…tetibe nk nyanyi lagu kump. elite plak…msti en.me x tau kn…lalalalalala

    • July 30, 2010 at 8:54 am

      manis sokmoo.. ohoho

      • July 30, 2010 at 11:43 am

        muaaaah !

  7. July 30, 2010 at 9:33 am

    kih..kih…soklan en_me xagak2…erm…dak bawah umo leh x g lawat blog pn linda nih??hee…ade ati tu…

    • July 30, 2010 at 9:39 am

      dak bawah umo blom sunat xleh lawat.. ahaha

      • July 30, 2010 at 11:23 am

        ek’eeleh,
        en me nak ‘makan’ sorang ke ?

  8. zareda
    July 30, 2010 at 9:59 am

    memang manis orangnya…🙂

    • July 30, 2010 at 10:14 am

      semanis gula.. ehehe

      • July 30, 2010 at 11:24 am

        Tkasih…
        * menyengeh

  9. July 30, 2010 at 11:19 am

    woooo…ni dah tahap majalah hiburan!!

    • July 30, 2010 at 11:33 am

      tp bukan majalah komik mangga.. ahaks

  10. July 30, 2010 at 12:17 pm

    pasal saleem iklim pon bole jadi soklan eh. hahaha

    • July 30, 2010 at 2:54 pm

      kann dah vanyakk soklan me tanyer ko laswik.. ahaha

  11. July 30, 2010 at 1:12 pm

    urtv… 5 minit bersama en-me

  12. zali hazali
    July 30, 2010 at 2:17 pm

    Haha..memang terbaek la program ini dilakukan setiap jumaat…

    cayalah en me…

    • July 30, 2010 at 2:52 pm

      citer yg baek baek jer.. voleee

  13. July 30, 2010 at 3:09 pm

    heheh (gelak confident) saya mesti x kena sebab baru ja start baca blog ni

    • July 30, 2010 at 3:11 pm

      me kenakan orang katernyerr.. uhuhu

  14. July 30, 2010 at 5:05 pm

    setuju bukan senang nak jadi suri

    • July 30, 2010 at 7:04 pm

      bibik! angkatt jemurann.. ekeke

      • July 30, 2010 at 10:06 pm

        Kak Rose, give me 5 !

  15. noorlara
    July 30, 2010 at 10:38 pm

    tak bayar ke puan Linda ke hahaha

    • July 31, 2010 at 6:07 am

      nak kena bayar ke.. ahaha

      • July 31, 2010 at 12:35 pm

        Kira cincai jek lah !

  16. July 30, 2010 at 10:45 pm

    wah, dh ada segmen interview plk….:)
    suka dgn soklan2 terjah en me ni….heheh…

    • July 31, 2010 at 6:08 am

      yep.. soklan terjah2 ghitewww.. ehehe

  17. July 30, 2010 at 11:49 pm

    knp asyik interview kaum hawa shj??? kaum adam xde ker??? hehehe..

    • July 31, 2010 at 6:08 am

      jeles lar tewww.. ahaha

  18. July 31, 2010 at 2:36 am

    salam

    ermmm.. seronok baca temubual ini. Bukan senang nak temubual ngan linda maniss tu…

    jelesnya.. hehe. gurau je..

    • July 31, 2010 at 6:09 am

      memang payah uooolss.. siap kena interview balik.. ekeke

      • July 31, 2010 at 12:36 pm

        sambil bercekak pinggang ! haha

  19. July 31, 2010 at 2:47 am

    salam saudara..
    Linda memang best!
    jangan salah lak
    blog dia best..
    satu lagi hubby
    dia nama zul
    he he..la la la

    • July 31, 2010 at 6:11 am

      bertuah zul laki dia kanns.. ihihi

  20. azmie
    July 31, 2010 at 7:02 am

    LiNda memang hebat !
    Kenal lama dah.
    sama belajar di U .
    Masters in Account.
    cantik, manis, sopan santun..hormat orang tua .
    memang menjadi igauan
    malangnya saya bukan pilihan dia .

    • July 31, 2010 at 8:07 am

      igauann kannns.. uhuhu

      • July 31, 2010 at 12:51 pm

        Dr azmie,
        ingatkan xnak balik mesia
        cari yang lain jek !

  21. July 31, 2010 at 7:11 am

    saya suka soalan no. 10 tu sebab nak juga tahu bila LPT tu akan nak siap. senang nak gi kenyir mancing. boleh tak en_me minta puan linda buat sikit siasatan ?

    • July 31, 2010 at 4:09 pm

      tanyerlar sendirik. me dh banyak tanyer soklan tewww.. vollleee

  22. July 31, 2010 at 10:13 am

    Assalamualaikum,
    Keh tabik ke aok, blog aok memang best,
    keh suka entry ginih, teruskan sahabat…

    • July 31, 2010 at 11:07 am

      waalaikumsalam aok..
      kalo best bgtau kawan2 aok.. kalo x best bgtau tuan blog oke.. aok klise ghitewww..

  23. July 31, 2010 at 12:39 pm

    sudah lama akak tk singgah di blog yg lumayan ini.

    • July 31, 2010 at 4:08 pm

      akak gi maner.. ahaks

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s