Home > Entertainment > nombor wahid

nombor wahid

alleycats 40 hit nombor 1

If I had to pick just one album as my all time favorite I’d have to go with The Alleycats album.

Ini adalah entri pertama me untuk bulan ogos 2010 ini. *Ketawa. Orang lain dah berpuluh-puluh entri kan. Kaanns.

Sejujurnya, sudah lama me tak dengar lagu-lagu dari keset kerana hampir kesemua pita keset-keset dalam kereta sudah rosak. Rosak mungkin disebab selalu meletak kereta dibawah pancaran cahaya matahari yg terik atau terkena kopi panas secara langsung. Atau terkena kencing lipas secara tidak langsung. *Ketawa lagi.

Tapi memainkan lagu-lagu retro dari kumpulan penyanyi alleycats masih layan. Walaupun bunyi suara david arumugam dari keset yg rosak sudah jadi macam bunyi cengkerik.

Alahai.

Categories: Entertainment
  1. August 3, 2010 at 8:52 am

    Fuhh..Alleycat tu… “Sampaikanlah salam..cintaku padanya….Terima kasihhhh”..🙂

    • August 3, 2010 at 8:56 am

      thank you thank you.. ihihi

  2. August 3, 2010 at 8:53 am

    Nostalgia tu dengar lagu2 Alleycat. Teringat masa belajar dulu huhuhu

    • August 3, 2010 at 8:56 am

      retro terbaek tewww.. uhuhu

  3. August 3, 2010 at 11:00 am

    ye..ye…saye minat suare dan rambot mereka…

    • August 3, 2010 at 11:12 am

      minat kanns.. ahaks

  4. August 3, 2010 at 11:28 am

    elok layan sinar.fm…ai polooooooo…hekhek

    • August 3, 2010 at 11:30 am

      tauu takperr.. ihiks

  5. August 3, 2010 at 11:38 am

    First time sampai sini juga! Very nice lah design blog ni! Pakai Mac ke?

    • August 3, 2010 at 11:40 am

      pc jer.. naper? x cayer? ihihi

      thanx bro sudi singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

  6. ain
    August 3, 2010 at 11:44 am

    lagu2 Alleycat ni suami saye mmg tersgt la sukenyee…
    sampai anak2 ckp…tak de lagu lain ke…

    • August 3, 2010 at 11:49 am

      otaii tewww.. ekeke

  7. August 3, 2010 at 12:33 pm

    samalah kita en_me…
    sy pun suka alleycats..pantang dgr.nak nyanyi sama..hehe

    • August 3, 2010 at 1:01 pm

      nyanyi ghitewww.. uhuhu

  8. August 3, 2010 at 1:21 pm

    tukar cd laaa.. baru la takde bunyik2 cengkerik tu sume :p

    • August 3, 2010 at 1:59 pm

      naper x soh tukar dvd.. atau tukar kete baru jakkk.. ahaks ;-P

  9. August 3, 2010 at 1:22 pm

    Malar segar..nostalgia..”Kuala Lumpur, senyumanmu..”

    • August 3, 2010 at 1:58 pm

      segar kanns..😉

  10. August 3, 2010 at 1:47 pm

    wow. peminat no 1

    • August 3, 2010 at 1:58 pm

      fan biasa jerr.. ehehe

  11. August 3, 2010 at 3:00 pm

    dulu² tinggal kaset dlm kereta boleh cair, skrg tak cair lagi… kereta semua sudah tinted, hehe

    • August 3, 2010 at 3:06 pm

      gelap gelita tewww.. bestnyerr

  12. August 3, 2010 at 3:29 pm

    alycat
    lagu memang best layan
    suara serakserak merdu
    mano nak cari suara gitu dah kan?

    • August 3, 2010 at 3:32 pm

      kaanns.. 😉

  13. August 3, 2010 at 3:29 pm

    lagu Alleycats ni kalau tak kena pancaran panas matahari pun, bunyi dia tetap sengau…itu yang best tu !

    • August 3, 2010 at 3:32 pm

      sengau yg best doc kanns.. ihiks

  14. August 3, 2010 at 4:00 pm

    sekuntum mawar merah..sebuah puisi..lagu favretkuu!

    • August 3, 2010 at 4:05 pm

      ammvoiii akak tewww.. ehehe

  15. August 3, 2010 at 4:47 pm

    Boleh buat teringat time dulu-dulu ni =)

    • August 3, 2010 at 5:08 pm

      teringat aper teww bro.. ihiks

  16. August 3, 2010 at 4:56 pm

    salam kenal…baru berkesempatan berkunjung ke blog ni…walaupun tuan punta blog dah drop komen kt blog saya
    alleycats…huhu masih berbisa lagu2nya…paling saya suka-senyumlah kuala lumpur,senandung perantau..dan byk lg la…tak jemu di dengar..

  17. August 3, 2010 at 5:10 pm

    lagu lagu evergreen kannns..

    thanx juger singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih.. ihihi

  18. August 3, 2010 at 5:53 pm

    Lagu SUARA KEKASIH membawaku ke masa lalu yang penuh syahdu

    • August 3, 2010 at 6:23 pm

      syahdu kanns.. uhuhu

  19. August 3, 2010 at 7:17 pm

    Salam, seperti pernah ku kenal..lama tak jumpa.. di mana..dan bila..(cam lagu DJ Dave lak..)
    Kita suami isteri mmg minat giler dengar lagu Alleycats ni..ntah ek, nostalgia sesangat…evergreen gitu..

    • August 3, 2010 at 7:24 pm

      kenal me kahh.. hmmm (bahaya nih).. ihihi

  20. August 3, 2010 at 7:36 pm

    Alahai.

    Rambut David & Loga memang menawan tapi Loga dah pergi dulu…

    “andainya aku pergi dulu sebelum mu….” memang bez lagu tu..

    • August 3, 2010 at 7:48 pm

      bez kanns..

  21. August 3, 2010 at 8:11 pm

    maza pernah punyai kaset lagu yg itew…

    sampai skrg pun masih layannnn… hehehhe

    • August 3, 2010 at 8:17 pm

      ader bunyik cengkerik takk..

      • August 4, 2010 at 11:49 pm

        UWAKKKK!!!!

        sekarang benda itu bukan sahaja bunyi cengkerik, malah sudah kena potong hampir sejengkal tali tape nya.. semuanya gara2 si kecil montel baby itu menarik keluar.. aduhaiiiiiii…..

      • August 5, 2010 at 3:00 am

        jangan maza potong tangan sikecil montel baby itteww sudah.. ahaha

  22. August 3, 2010 at 10:25 pm

    ehh..ada bunga kenanga ! lalala

    soo sweet !

    • August 4, 2010 at 2:20 am

      ek eleh akak tewww.. ahaha

  23. Q
    August 4, 2010 at 12:48 am

    lagenda…lagunya tetap hijau walau dah lame. lirik. itulah beza lagu lame dgn lagu baru.

    • August 4, 2010 at 2:21 am

      live legend kaanns.. uhuhu

  24. August 4, 2010 at 8:40 am

    Zaman tuh ( 80an) kakak saya putus cinta,
    asiklah lagu layang2 terputus tali ..
    nanggis tepi radio..besar gedabak .
    kelakar pulak, tapi kesian member !

    • August 4, 2010 at 8:45 am

      siann kanns.. ekeke

  25. August 4, 2010 at 2:30 pm

    Rasanya saya muda sikit banding en_me
    sebab saya lebih minat kat Wings banding Alleycats….he he he.

    • August 4, 2010 at 2:31 pm

      yep.. tapi muda sikit dari Datuk K.. me baru 40 series.. alala

  26. August 7, 2010 at 2:41 pm

    layan … !!!

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s