Home > Ho Hum > papan tanda sesat dalam petunjuk

papan tanda sesat dalam petunjuk

jalan rimbun

They put up a new street signs so that the new culprits could hang their money lenders advertisements higher from the ground? (Jalan Rimbun)

Tajuk me tiru dari blog mazaaida yg itu. [+ papan tanda sesat dalam petunjuk ]

Me bukan nak komplen. Sebab sudah ramai orang yg komplen pasal papan penunjuk arah jalan di seluruh negara yg sudah ditampal iklan ahlong bukit beruntung dan seangkatan dengannya. Menyampah kan.

Tapi me musykil lah sedikit. Ditempat kediaman me yg itu, majlis tempatan telah mendirikan papan-papan tanda tunjuk arah jalan yg baru. Lagi tinggi tapi ditempat yg sama dgn papan tanda tunjuk arah jalan yg lama.

Persoalannya, adakah dengan ketinggian itu pihak yg tidak bertanggungjawab tidak akan dapat menampal sticker-sticker iklan dan poster mereka? Bagaimana dengan papan tanda yg lama? Adakah akan dibiarkan menyemak begitu saja?

Alahai.

Categories: Ho Hum
  1. August 4, 2010 at 12:08 pm

    he..he..he… still not solve the problem…🙂

    • August 4, 2010 at 12:13 pm

      kaans.. uhuhu

  2. August 4, 2010 at 1:45 pm

    tu la … kadnag2 mata ni sesak juga tgk sticker2 mcm tu … semak mata … kadang2 sampai menyusah kan org ramai … merata kita boleh nampak sticker2 seumpama ni … haih … susah la mcm ni …

    • August 4, 2010 at 1:50 pm

      ahaha.. hidup susah nak mati pun susah bro..

  3. August 4, 2010 at 2:28 pm

    Rasanya papan2 tanda penunjuk jalan lebih memeningkan daripada memberi panduan terutama kalau kat KL. Dah banyak kali kena…

    • August 4, 2010 at 2:32 pm

      doc kena pakey GPS wak Garmin macam DrSinga yg canggih tewww.. kehh

  4. August 4, 2010 at 2:45 pm

    sebelum tu nak taip..

    wah.. blog dah lain lah.. hehehe..
    lama tak jejak sini..
    pehabaq incek me?

    nak buat camne.. tak de tindakan dari pihak tertentu.. dia orang biarkan aje.. sbab tu makin berleluasa..

    • August 4, 2010 at 2:52 pm

      biarkan biarkan.. uhuhu

  5. August 4, 2010 at 3:34 pm

    tue bukan papan tanda.. tp papan iklan…

    • August 4, 2010 at 3:36 pm

      papan iklan katernyerr.. ekeke

  6. August 4, 2010 at 8:37 pm

    betul la, lagi bertambah papan tanda utk ditampal iklan, hehe

    • August 4, 2010 at 8:42 pm

      dorang lagik bijak kaanss.. uhuhu

  7. August 4, 2010 at 10:12 pm

    haah la papan iklan kekdahnyer ni..😀

    • August 5, 2010 at 3:03 am

      lagik senang nampakk .. uhuhu

  8. August 4, 2010 at 10:32 pm

    Waa..papan tanda penunjuk arah yg tinggi lampai nampak.. cam nak kibar bendera jer..MERDEKA..!!!

    • August 5, 2010 at 3:03 am

      bulan merdeka kanns.. ahaha

  9. August 4, 2010 at 11:06 pm

    rasanya lagi elok dari yang rendah. at least kalau tukang tampal tu rasa malas nak panjat, dia tak tampal. lagipun rasanya diorang tak berjalan2 bawak tangga sepanjang masa. dapat laa kurangkan sikit gejala tampal2 ni… kot. hehehe.

    http://bit.ly/IhsanKK

    • August 5, 2010 at 3:02 am

      kiter tengok saper yg kenaa.. yg tinggi kahh.. yg rendah kahh.. kahh

  10. August 4, 2010 at 11:29 pm

    lor..tinggi tp jadi buruk la plak rupanya..
    sbb mcm papan tanda hiway la plak.keke.tak sesuai la..
    along mesti tampal gak tu.hehe

    • August 5, 2010 at 3:02 am

      ahlong bukan kira aper kanns.. uhuhu

  11. August 4, 2010 at 11:37 pm

    betul2 menyampah kan?
    patutnya tangan yg buat onar itu harus didenda juga.. huhuhu

    • August 5, 2010 at 3:01 am

      denda sumer orang leh bayar kanns.. harus disula juga.. ahaha

  12. August 4, 2010 at 11:59 pm

    kesian pada orang yang kurang tinggi ..
    nak tampal tentu2 tak sampai..

    • August 5, 2010 at 2:59 am

      pakey tangga jerr.. ehehe

  13. August 5, 2010 at 12:01 am

    patutnya, papan tanda yang lama tu patut di cabut. menyemak lak.

    kalau dah tinggi mcm tu pun kena tampal dgn ah long, memang tegar la ah long tu. hahaha

    • August 5, 2010 at 2:59 am

      ahlong yg tegar kanns.. ikiki

  14. August 5, 2010 at 2:08 am

    Sakit tengkuk nak dongak !

    • August 5, 2010 at 2:58 am

      jangan dongak lorr..

  15. August 5, 2010 at 4:09 am

    errr..kena try call la bangLONG tu..senang nak saman tamapal iklan merata tempat :p

  16. August 5, 2010 at 7:11 am

    ade bra ke nk call abglong tewww.. uhuhu

  17. August 5, 2010 at 8:57 am

    signboard penunjuk jalan (betul ker menatang ni Teman sebut??) yg tinggi sbnrnyer dibuat nak elak dr jd mangsa vandalisma spt contengan ‘kreatif’ bdk2 bengong (dak jenis kalo suruh tulis kat buku latihan xmo).. lgpun skrg nie ramai pkai keta tinggi2..

  18. August 5, 2010 at 9:03 am

    ahaha salam abang nora ittewww.. lamer benar me tunggu ko datang komen.. ahaha

  19. mokcik azwa
    August 5, 2010 at 12:19 pm

    Salam en_me..

    Sudah balik dari berjeda?

    Bagus lah buat tinggi2…senang nak nampak. Tapi kalau dah tukang letak iklan tegar itu..tinggi camno pun dia akan panjat jugak huhuh

    welkam bek…

    • August 5, 2010 at 1:23 pm

      kalo nak sehibu daya kanns.. ahaha

  20. August 6, 2010 at 8:53 pm

    slps jln rimbun pasti akan jumpa jln rimba pulaks kan en_me??

    • August 6, 2010 at 8:56 pm

      jalan rimba pown ader papan tanda baru gakk ker..

  21. August 7, 2010 at 2:37 pm

    ada 2 papan tanda yang sama tu bagus ler… pasti tak terlepas pandang !!! keh.keh.kehhh!!

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s