Home > architectural > simple mathematics: part II

simple mathematics: part II

oval condo

The Oval is nestled within the KLCC area, exactly at Jalan Desa Kudalari, which is between Jalan Binjai and Lorong Kuda (a view from PNB Tower)

Arahan: soalan dibawah berpandukan pada gambarajah diatas.

Sekiranya sebidang tanah yg jaraknya hanyalah sepelaung dari klcc dan bernilai RM1,300 sekaki persegi. Berapakah harga sebuah kondominium yg baru siap dibina (3 bilik tidur, 3 bilik air, 1 bilik bedak; 1 dewan hidup, 1 dewan makan, 1 dewan famili; 1 dapur, 1 tempat mencuci pakaian, 1 ruang pelbagai guna, 1 bilik stor, dan 1 ruang legar) yg keluasannya adalah 3,750 kaki persegi?

Tett – masa pun dah tamat.  Jawapannya adalah 4.875 juta hinggit duit malaysia ya kengkawan.

[+ The Oval, KLCC ]

Alahai.

Categories: architectural
  1. August 5, 2010 at 12:13 pm

    ape lg. sambau arr satu. haha

    • August 5, 2010 at 1:23 pm

      ko nak duduk siteww ker.. kahh

  2. August 5, 2010 at 12:14 pm

    mahal tahap dewa, dewa-dewa jer mampu beli

    • August 5, 2010 at 1:22 pm

      dewa dewa yg beruwang sajer.. uhuhu

  3. mokcik azwa
    August 5, 2010 at 12:25 pm

    jawapannya adalah….tetttt….

    aisey baru nak fikir, tak sempat nak jawab dah abis masa….huhuhu

    • August 5, 2010 at 1:22 pm

      xyah susah2 nak pk makk.. ahaha

  4. August 5, 2010 at 12:28 pm

    kat sini nk beli tanah lot rm25 sekaki persegi pun tak habis congak lg…inikan pula rm1300..phewww….

    • August 5, 2010 at 1:21 pm

      duit bukan jatuh dari langit kanns..

  5. August 5, 2010 at 12:57 pm

    en_me dah tempah ke satu?

    saya tak selesa duduk sarang merpati ni (tak mampu lagi sebenarnya) hehehe

    • August 5, 2010 at 1:21 pm

      yep.. ader orang lebih selesa dok kat tanah lot banglo ghitewww.. ehehe

  6. August 5, 2010 at 12:57 pm

    Bagusnya kalau dalam peperiksaan ada soalan yang kemudian di bawahnya ada jawapan.🙂

    • August 5, 2010 at 1:20 pm

      hidup sumer orang nak senang.. nak sampai kena suap kanns.. ekeke

  7. August 5, 2010 at 1:02 pm

    ini yang dikata berhantu tu kan ?

    • August 5, 2010 at 1:19 pm

      xtau lar fulakk.. kondo nih baru je siap dibina..

  8. August 5, 2010 at 1:49 pm

    huu..mahal niee lgi2 kat area town

    • August 5, 2010 at 2:00 pm

      mahal gilerr.. uhuhu

  9. vivavogue
    August 5, 2010 at 2:12 pm

    argghhhh…makin susah nak kumpul harta sekaranggg….huhuhhu…

    • August 5, 2010 at 2:17 pm

      kalo ader rejeki insyaAllah aderlar teww.. uhuhu

  10. August 5, 2010 at 2:52 pm

    huhuhu.. silap tengok dalam pun tak mampu, apatah lagi hendak membelinya. huhuhu

    cuma berharap rumah maza yg bersaiz besar tak besar, kecil tak kecil selepar 2 kaki x 7 kaki (panjang) x 6 kaki (dalam) itu dapat memberikan keselesaan sepenuhnya kepada maza sambil2 merenung bintang dan bulan gitew… huhuhu

    • August 5, 2010 at 2:54 pm

      yg itteww masih free of charge.. kanns

  11. August 5, 2010 at 3:02 pm

    mahalnye…duk dlm gua jelah bagus..takyah bayar..free..

    • August 5, 2010 at 3:08 pm

      dok kat batu caves pown kena bayar bro.. ahaks

  12. August 5, 2010 at 3:51 pm

    walla. jutawan

    • August 5, 2010 at 3:54 pm

      dorang lorr.. uhuhu

  13. August 5, 2010 at 4:27 pm

    Maintenance fee pun mahal juga…KLCC area, too many condos, spoilt for choice..mcm nak beli..hehe..tengok saje..

    • August 5, 2010 at 4:35 pm

      belikan untuk me volleee.. ekeke

  14. Q
    August 5, 2010 at 4:28 pm

    kalau mahal mcm ni. sampai ‘habis hidup’ pun tak habis bayar. hahahha

    • August 5, 2010 at 4:36 pm

      tapi dorang leh bayar selepuk perghhh.. uhuhu

  15. August 5, 2010 at 4:49 pm

    hah???? fengsannnnn……..

    • August 5, 2010 at 5:08 pm

      ek eleh.. kalo ko dapat dok kat kondo sebelah pejabat nih mesti sonok kanns .. pengsan katernyerr.. kehh

  16. zue
    August 5, 2010 at 5:09 pm

    usah kan nak dpt..mimpi pun lum tentu masuk dlm tido.

    • August 5, 2010 at 5:09 pm

      maner tau kak zue tetiba dapat doryan runtuh.. ghitewww

  17. August 5, 2010 at 5:52 pm

    tolong book…nk pi kuar dwit kat atm sat, bli kondo…uhuk..

    • August 5, 2010 at 6:52 pm

      akak joyah nk baper unit.. tingkat baper.. ammvoiii

  18. fa
    August 5, 2010 at 6:05 pm

    tapiiii…I suker yg macam rumah merpati tu jer! heheeeee

    • August 5, 2010 at 6:51 pm

      mai larr umahh aii.. takkan umah akak accia jewww.. ahaha

  19. August 5, 2010 at 6:38 pm

    wow!! berjuta tu… apa kata kiter dok pikir… tak kn bayar pun.. tak pun dok mlangut cam en me nengok langit tew…

    • August 5, 2010 at 6:50 pm

      mlangut memang x pakai duit.. uhuhu

  20. August 5, 2010 at 9:01 pm

    Ada ruang pelbagai guna ?
    ai likeee..

    nak belilah
    lagipun last friday
    dpt duit 24 juta ..

    • August 6, 2010 at 6:24 am

      tak abes abes lagik duit tewww.. ekeke

  21. August 7, 2010 at 2:31 pm

    confused !!! kat mana yang dikatakan simple mathematics tu !!! “garu kepala”

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s