Home > Friends > en_me yg memang lumayan interviews – doc si singa garang

en_me yg memang lumayan interviews – doc si singa garang

Ini bukan tag.

Hari ini hari jumaat lagi. Dan setiap hari jumaat me akan buat satu entri istimewa untuk kengkawan yg best-best itu. Me akan temubual (diatas kerusi hitam diatas) rakan blogger yg jauh dan dekat, yg selalu singgah-singgah, jenguk-jenguk dan komen-komen blog ‘memang lumayan’ me yg ini.

Untuk episod yg ketiga ini, me menjemput doc yg vogue dan popular itu untuk duduk di kerusi hitam diatas pula. Doc yg suka memblog. Hari-hari doc akan memblog. Doc juga suka dengan jenis kereta yg laju-laju. Hari hari doc bawa kereta hitamnya laju-laju. *Senyum.

Jom kengkawan, kita layan.

  1. DrSinga’s Blog – Ibu dan Doktor yg garang. Tapi kenapa cerita dalam blog tak nampak garang sangat?
    …..eh…garanggg….. macam ‘good cop, bad cop’.. mesti ada sorang yang garang dalam rumah kannn….
  2. Dr Singa, pernah merawat singa? Atau pernah merawat kucing?…..
    singa..of course tak pernah..kucing ada.. namanya Mawi tetapi betina..tolong dia masa bersalin..akhirnya mati juga  .. baby kucing sangkut dalan perut..sedih.. sob..sob..
  3. Keluarga, anak beranak dan famili tahu tentang blog doc yg fofuler?
    ….. dah tau dah…mereka silent reader je..kadang-kadang ada juga mengomen ..tapi kita buat-buat tak kenal je siapa pengomen tu…
  4. Kita semua tahu tentang kebaikan memblog. Tapi doc rasa ada tak keburukan memblog?
    …..kalau wifi free..atau kompeni bayar line tenet…tak lah menambahkan bil ,mendatangkan keburukan ke poket ,kan… lain keburukan….mencuri (bukan membuang …) masa kita ..
  5. Macam blog me yg itteww, blog doc juga tiada iklan yg bersepah-sepah. Doc pernah terfikir nak buat duit guna blog?
    …..ramai gak tanya…enchek me kenapa tak letak iklan juga ya? (tektik masa belajar…kalau tak tau jawapan dan nak selamat..kita tanya balik yang bertanya tadi dengan satu soalan jugak…)   honestly… saya sikiiiiiit rabun IT .. dan honestly…saya jarang-jarang klik iklan kat blog orang ….honestly… (berapa banyak honestly da)… nampak serabut lah iklan2 tu kat blog saya nanti…honestly…saya menulis bukan kerana nak buat duit…
  6. Kalau doc ada duit dua poh empat juta hinggit, apa yg doc rasa akan lakukan?
    …. kita jawab ala2 Miss World ek…!!?? hehehe…..’for world peace!!’  dan bagi fair lady merah sorang satu kepada pembaca-pembaca blog kita….
  7. Kita orang baca blog doc banyak cerita pasal orang sakit. Doc pernah jatuh sakit tak?
    ….. sakit biasa-biasa, biasalah.. sakit yang luar biasa..Alhamdulillah setakat ini.. tak pernah lagi..
  8. Memang doc bercita-cita nak jadi doktor lagi kecil kah?
    ….. Arwah (sob..sob…) Ayahanda yang sort of, put the idea into my head (cakap Inggeris lah pulak… gediks ah… lepas tu..dah dapat tawaran, kita terima je lah…terus je belajar sampai habis.
  9. Doc mesti dah banyak melawat luar negara (termasuk masa belajar di universiti dulu), negara mana yg paling meninggalkan kesan dihati doc? Kenapa?
    …..kita suka Holland…. bersih..tak banyak kenderaan bermotor…ramai berbasikal..senang dapat kedai makan halal..(dah lupa lah Enchek…dah dekat 15 tahun dah….)
  10. Doc rasa jambatan bengkang bengkok yg menggantikan Tambak Johor patut dibina?
    …..Ya!!!  memang sepatutnya..
  11. Doc rasa Pulau Pisang itu Malaysia yg punya?
    Ya!!  fakta dan sejarah membuktikan,,,
  12. Sejak kebelakangan ini kejadian tanah runtuh, tsunami, gempa bumi menjadi-jadi. Bukan saja di Bukit Antarabangsa tapi diseluruh dunia. Doc rasa dunia nak kiamat?
    …..sebahagian tanda-tanda Nya..
  13. Harga minyak dah naik seposen. Harga gula dah naik dua poh lima sen. Give me your two cents.
    …..’pubilc transport’ …’less people with diabetes…’
  14. Doc pernah jadi pengawas sekolah dulu. Tapi doc pernah main bola jaring?
    …..(Enchek masih ingat ya entry pengawas tu… :)… kita tidaklah tinggi sangat…jadi..kita main bola jaring sebagai C , kadang-kadang WA…zaman sekolah rendah la….
  15. Doc suka baca buku. Jenis buku yg macamana doc selalu baca? (psst: buku ‘sibongkok’ dah abes baca ke?)
    …..cuma akhir-akhir ni sahaja ada masa sikit nak baca buku….maklumlah sibuk….balik lambat..anak ramai.. buku apa ya….sekarang ni ‘musim’ Faizal Tehrani dan ‘musim’ buku tentang fotografi… (nak terrer ambik gambar macam Enchek konon-kononnya….tapi..kamera Enchek top of the range…kita punya…kocik je….) kita suka tengok gambar-gambar yang Enchek ambik la….Enchek tau tak…Enchek lah pendorong kita memblog dan minat mengambil gambar tau….
  16. Cerita wayang (movie) yg terakhir doc tonton (walaupun tak habis)?
    *ketawa* ……Karate Kid… sebab tak habis tonton… baca sini..http://ibusinga.wordpress.com/2010/07/06/jackie/
  17. Dulu-dulu doc pernah ‘tuang’ puasa tak? Maksud me, curi-curi minum air paip kah?
    …..ibu kita kata…Allah nampak…jadi kita tak pernah tuang puasa..baik kan kita…🙂
  18. Kalau lepas merawat pesakit, doc akan tulis ubat-ubat yg patut nurse (pembantu klinik) sediakan. Doc selalu yakin tak yg nurse dapat baca tulisan doc?
    …..pssst….kadang-kadang..sendiri pun tak boleh baca tulisan sendiri tau!! tapi sekarang semua entry dan preskripsi dikey in terus dalam laptop…terus sampai farmasi..jadi…’saya yakin betul apa yang saya tulis…, dan saya kunci jawapan saya ini…..’
  19. Apa yg buat doc gembira?
    …..bila orang sekeliling kita gembira…
  20. Kalau doc jumpa Tun Dr Mahathir secara bersemuka, apa yg doc akan cakap?
    ….sah….mesti speechless..

Terimakasih doc yg garang itu kerana sudi meluangkan masa duduk dikerusi hitam dan menjawab kesemua soalan-soalan dari me yg ini. Kesimpulannya, doc memang sorang yg ceria, jambu, sporting lagi bijaksana juga. Walaupun sibuk dengan tugas harian, tapi doc masih sempat melayan blog. *Senyum lagi.

Dan siapa pula yg bakal menduduki kerusi hitam diatas pada minggu depan? Me pun tidak tahu uooolss. Kita tungguuuuu.. ;-P

Pascanota: interview ini telah menghiburkan hati doc zouldahan yg sedang berdukalara. [+ link ]

Alahai.

Categories: Friends
  1. August 6, 2010 at 2:35 am

    Kalau lepas merawat pesakit, doc akan tulis ubat-ubat yg patut nurse (pembantu klinik) sediakan. Doc selalu yakin tak yg nurse dapat baca tulisan doc?

    eeeemmm rasanya tulisan aku kalahkan doktor… jenis cakar ayam…betul tu kangkadang aku sendiri tak paham apa yang aku tulis tu…. ehhhh kalau sebut tentang posa tu… aku agak malu lah… aku ade banyak tuang posa dedulu tapi masa kecik lah… sekarang ni malu lah kat budak kecik… jadi posa aku penuh lah sesejak kebelakangan taun ni

    ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Kami DAtang Ziarah Blog Anda
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    • August 6, 2010 at 6:26 am

      posa kena ikhlas bro.. bukan setakat malu kat budak kecik.. uhuhu

  2. DrSinga
    August 6, 2010 at 6:41 am

    selamat pagi en_me!!!
    *sengih-sengih malu*

    • August 6, 2010 at 7:18 am

      thanx doc to be my special guest this week..😉

  3. August 6, 2010 at 8:04 am

    Salam en_me…..

    Fuhhhhh, mcm i/view keje la pulak.

    Aku mmg suka m`baca blog DrSinga sbb blog dia la yg PALING SIMPLE & SANTAI. Namun ada GOOD INFO to learn via her blog.

    Aku pernah bgtau kat DrSinga yg aku kasi 9 stars out of 10 stars. She smiled, I think.

    She`s brilliant & kinda honest person to share some knowledges with us.

    Thanks, en_me, for some good info about DrSinga (ko korek habis-habisan ye ttg DrSinga ye, en_me.)
    🙂

    • August 6, 2010 at 8:14 am

      dear zyma de vogue jugerr.. tau xper.. ehehe

  4. August 6, 2010 at 8:18 am

    en_me,

    saya baca dengan penuh kusyuk..

    • August 6, 2010 at 8:24 am

      terimakaseh lar sudi baca interview me dgn doc yg fofuler tewww.. ehehe

  5. August 6, 2010 at 8:35 am

    fuh.. soklan sume mencabar minda… sibbaik minda seorang doc yg dicabar🙂 hehe

    • August 6, 2010 at 8:48 am

      mencabar sangatla kanns.. ahaks

  6. fa
    August 6, 2010 at 8:36 am

    i say man, kenapa tak tanya, kenapa pilih crocs??

    • August 6, 2010 at 8:47 am

      itteww korang fulakla yg tanyerr.. volleee

  7. August 6, 2010 at 8:37 am

    Macam terbayang-bayang en_me dan Pn. Dr sedang terangguk-angguk bersoal jawab dalam sesi temuramah ni..🙂

    • August 6, 2010 at 8:47 am

      bayangkan jerrr.. ehehe

  8. August 6, 2010 at 8:39 am

    no5 – kah kah kah iyolah tu… iklan viagra semalam sapa yang letak? kah kah kah…

    • August 6, 2010 at 8:46 am

      ammvoiii mak tewww.. maner ader.. ahaha

    • DrSinga
      August 6, 2010 at 8:53 am

      wehhhhhhh…..
      saya tak letak!!!!
      ntah mana datang google adds tu!!!
      helpp….
      gua tak mauuuu….

      • August 6, 2010 at 8:55 am

        oopss.. did me missed something kat blog doc kahh..

      • DrSinga
        August 6, 2010 at 11:29 am

        apparently…ada google adds now…saya tak letak..ntah dari mana ntah..and..adds nya ntah hapa-hapa..(semalam lah…)
        (‘panjangkan’ …viagra…’lamakan’…) hisyyyy…….
        bila saya log out baru perasan ada….

  9. August 6, 2010 at 8:45 am

    hehehe….
    mmg xrugi i’view itu drsinga….
    very the ceria orgnya kan😀

    • August 6, 2010 at 8:51 am

      ceria dan vogue ghitewww.. ekeke

  10. August 6, 2010 at 8:48 am

    yg berjubah hitam tu ke dr.singa??🙂

    • August 6, 2010 at 8:48 am

      ko tak baca entri dia kerr.. ahaha
      yg bersandal crocs tewwla doc.. ahaha

  11. August 6, 2010 at 9:24 am

    en_me ade skandal ngna doc singa ke??hee…serkap…

    • August 6, 2010 at 9:29 am

      ko nih kanns.. kalo interbiu sikit skandal, kalo skandal skit interbiu..
      ammvoiii x sayang mulutnyerr.. ;-P

      • August 6, 2010 at 10:04 am

        kui..kui…aiyok…takot…

    • DrSinga
      August 6, 2010 at 10:52 am

      amboiiiii Joyahhhhhh….
      speku kemain!!!!

  12. k'eja
    August 6, 2010 at 9:27 am

    heheheheh…
    suko baca en3 nih…
    yeehaaa…doc singa memang tak garang macam singa, tp mungkin garang kucing.. ;p

    • August 6, 2010 at 9:29 am

      meoowww.. ahaha

  13. August 6, 2010 at 10:03 am

    vavava… Dr singa
    suka ..

    • August 6, 2010 at 10:11 am

      vahh.. ahaha

  14. August 6, 2010 at 10:40 am

    Lepas interbiu DrSinga, en_me dapat cakaran singa tak?? hekhek..

    • August 6, 2010 at 10:46 am

      dapat cakaran wolverine lagikks.. ihiks

  15. August 6, 2010 at 10:52 am

    Terima kasih kat en_me dan DrSinga kerana menceriakan pagi saya.
    Saya sakit jiwa pagi ini…

    • August 6, 2010 at 10:58 am

      naper sakit jiwa fullakks doc.. uhuhu

  16. mokcik azwa
    August 6, 2010 at 11:05 am

    Mokcik suker…mokcik suker interbiu ini….

    err…baru tau DrSinga tu pompuan hehehe…nampak kasut crocs terus mokcik teruja melawat blog dr…salam kenal doc.

    • August 6, 2010 at 11:16 am

      gi lar terjah blog doc tewww.. ehehe

    • DrSinga
      August 6, 2010 at 11:30 am

      *hulur tangan kanan dan senyummm…*

      • mokcik azwa
        August 6, 2010 at 12:38 pm

        sambut dengan tangan kanan jua dan balas senyum…achoommm…sorry doc…mokcik kena selsema sejak rabu lepas…huhuhu

  17. August 6, 2010 at 12:00 pm

    hhahaha…
    sy ni kan takleh tgk / baca psl kak doc ngan en_me…nnt tetiba early contraction..kuikuikui

    • August 6, 2010 at 5:28 pm

      early contraction takper kann.. jangan terbarai kat tengah highway.. ekeke

  18. August 6, 2010 at 1:22 pm

    emm…salam jumaat

    • August 6, 2010 at 5:27 pm

      salam jugerr..

  19. Nia
    August 6, 2010 at 1:28 pm

    salam ziarah en_me

    suka dengan soalan2 interview tu..telus tuuuu..hehe

    • August 6, 2010 at 5:27 pm

      telus dan ikhlass jerr.. volleee

  20. August 6, 2010 at 1:30 pm

    en.me..betul ke doc yang jawab tu..

    • August 6, 2010 at 2:17 pm

      very derr larr akak erna tewww.. me tipu katernyerr.. uhuhu

    • DrSinga
      August 6, 2010 at 2:32 pm

      tumpang jawab…..🙂
      betul!!!!
      saya jawab…dengan mata kepala mulut saya sendiri..
      .
      en_me..
      (sori……kita gila kuasa jawab kat blog orang….hehehehe…)

  21. August 6, 2010 at 2:27 pm

    hhaaa? sejak bila plaks en_me buat hari jumaat sebagai hari mengetag? ohhhhh…. sy ketinggalan keretapi ek

    • August 6, 2010 at 5:26 pm

      mak nih very der sloww laar..
      cuber mak baca ayat paling atas tewww.. ader me bilang ‘ini bukan tag’? uhuhu

  22. August 6, 2010 at 6:20 pm

    wow. dasat la en_me. makin lama makin dapat sambutan sessi interview ni

    • August 6, 2010 at 8:36 pm

      kawan kawan cyber jakk.. volleee kanns

  23. August 6, 2010 at 7:01 pm

    kira2nya en-me ni mcm wartawan pulak ek..

    ps terharu org femes mcm en_me singgah ke tertak usang hamba..:)

    • August 6, 2010 at 8:36 pm

      me femes katernyerr.. uhuhu

  24. August 6, 2010 at 7:25 pm

    saya pun agreed dgn Dr and Enchek Me..iklan banyak2 ni annoying lah. (dan agak kelakar bila budak2 baru berblog ni excited pasal iklan blog, and siap informed tuan punya blog “nang clicked” or paling kelakar “nanged”. Mcm-macam)
    Saya letak nuffnang sebab nak tau sape pembaca blog saya je, tak harap pun duit daripada situ (lebih-lebih lagi bila nuffnang pernah iklankan arak dulu-dulu).

    P/S: Holland cantik, but i prefer Frace yang kotor tapi best itewww. Hehehe

    • August 6, 2010 at 8:35 pm

      xkisahlah bro.. yg penting dorang happy ghitewww..

  25. Wan
    August 6, 2010 at 9:55 pm

    bila nak jemput aku

    • August 7, 2010 at 8:28 am

      kena ikut Q uuoolss.. ehehe

  26. ain
    August 6, 2010 at 11:15 pm

    salam en_me…
    baru bace ni….bz memanjang…
    menarik jugak interview tu….

    • August 7, 2010 at 8:28 am

      bz kanns.. ahaha

  27. August 7, 2010 at 12:51 am

    soklan pemutus seri…
    adakah doc rasa cukup dgn yg 5 itu?
    hehhhhh…………

    • August 7, 2010 at 8:27 am

      5 anak ker? atau income 5 angka jerrr? yg itteww ko kena tanye doc sendirik lohh.. ohoho

  28. August 7, 2010 at 4:57 am

    tertarik jugak nak ke blog doc ni.. sure menarik ni..

    • August 7, 2010 at 8:25 am

      terjah jerrr.. nanti balik sinih oke.. ehehe

  29. August 7, 2010 at 7:31 am

    salam. interview yang sungguh menghiburkan….

    • August 7, 2010 at 8:25 am

      gi larr tengok blog de vogue tewww.. jangan bilang me x cakap uoolss.. pastu nanti balek sinih oke..

  30. August 7, 2010 at 8:35 am

    cool….🙂

  31. August 7, 2010 at 10:49 am

    salam. sekadar ingin berkata…. hai… selamat menanti ramadhan al mubarak.

    • August 7, 2010 at 1:03 pm

      salam menyambut ramadhn juger bro..

  32. August 7, 2010 at 11:39 am

    saya suke baca blog en_me & doc singa walaupun skrg ni saya pemalas gile nak menulis. bukannya apa…tak sempat sokmo…dah turun pangkat jadi kuli. ngeheheh

    • August 7, 2010 at 1:07 pm

      bz kaanns.. ngalahkan doctor semalaysia ghitewww.. uhuhu

      • August 7, 2010 at 1:32 pm

        tuh la…doctor semalaysia pun sempat lagi mengaum bagai. keh keh keh

  33. August 7, 2010 at 2:24 pm

    first time sampai sini melalui blog DrSinga… ermmm!!! NICE !!! Salam kenal !!!

    • August 7, 2010 at 6:02 pm

      salam jugerr.. thx singgah2 jenguk2 komen blog me yg inih..

  34. August 7, 2010 at 3:52 pm

    ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Kami DAtang Ziarah Blog Anda
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    eeemmm aku setuju kalau posa ni niat kena lurus ikhlas… yup aku akan belajar sedikit demi sedikit… banyak lah kesalahan aku masa kecil… dan dewasa ni baru aku sedar… yang kita sudah meningkat dewasa… Thanks bro ingatkan aku ni…

    but aku suka tulisan ko tu… tah banyak kupas isu-isu yang aku sendiri takterfikir dan ianya spontan…

    • August 7, 2010 at 6:05 pm

      no problem bro.. samer2lar kiter ingat mngingati..

      blog ko pown berinformasi jugerr.. keep it up

  35. August 10, 2010 at 4:58 pm

    wah! panas2 juga soalan interview nih! good stuff en_me. i like!!

    • August 10, 2010 at 5:06 pm

      hot kerr.. ammvoiii

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s