Home > Famili > can you roll your tongue, my dear?

can you roll your tongue, my dear?

lidah

Surprisingly he can roll his tongue like his big brother (and his mother).

Semalam petang (sabtu), me sudah terjah ke lapangan terbang senai. Bangunan baru yg nampak canggih sudah siap dibina. Pelawat pun sudah boleh meletak kereta di bawah bangunan. Masjid jamek di depan bulatan sebelum tiba ke lapangan terbang pun sudah siap dibina dan boleh digunakan oleh orangramai.

Tapi me tak sangka, buah cempedak dah jadi nangka. Semasa di restoran lavender bistro & cake disana, me baru perasan yg Yaasir (3) itu sudah boleh menggulungkan lidahnya. Sama seperti aQi (12) yg boleh buat belon dari gula-gula getah dengan menggunakan lidah saja. Tapi me belum uji test dan periksa lagi, kalau-kalau Yaasir atau aQi boleh gerak-gerakkan cuping telinga. Atau mereka boleh mengeluarkan kuku wolverine. *Ketawa.

Alahai.

Categories: Famili
  1. zareda
    August 8, 2010 at 2:46 pm

    saya tak boleh gulung lidah tapi cik ika boleh tapi saya boleh bersiul tapi cik ika hanya keluar fuh fuh aje.. hahahaha

    • August 8, 2010 at 5:03 pm

      jap lagik fandailarr cik ika bersiul tewww.. ekeke

  2. August 8, 2010 at 5:33 pm

    ermm..
    saya pun boleh!
    sentiasa .

    • August 8, 2010 at 6:08 pm

      ofcoz u can do anythg and everythg w ur tongue.. ;-p

  3. August 8, 2010 at 6:02 pm

    boo hoo. i can’t!!!!

    • August 8, 2010 at 6:12 pm

      me too.. uhuhu

  4. August 8, 2010 at 7:31 pm

    sila periksa dari semasa ke semasa tentang bab boleh gerak telinga & kuku wolverine tu ya, kehkehkeh

  5. DrSinga
    August 8, 2010 at 7:34 pm

    satu kebolehan yang di’genetically determined’ itu….
    dah check myQ?
    (of coz dah….:) )
    kannnn……

    • August 8, 2010 at 8:04 pm

      ammvoii doc tewww.. fandainyerrr .. ahaha

      • DrSinga
        August 8, 2010 at 11:36 pm

        oohhhh….
        tidak ku perasan ada ‘his mother’ dibawah gambar itu…..
        very derrr….🙂

      • August 9, 2010 at 12:09 am

        sabor jer larr.. ahaha

  6. kengkawan saper nih
    August 8, 2010 at 7:53 pm

    waaaa hebat… saya x boleh la

    • August 8, 2010 at 8:05 pm

      x sumer orang volleee.. uhuhu

  7. August 8, 2010 at 9:05 pm

    hehe.. sapa boleh, geng!

    • August 8, 2010 at 9:21 pm

      tak geng ghitewww.. uhuhu

  8. zarah
    August 8, 2010 at 9:10 pm

    salam ramadhan en me!
    =)

    • August 8, 2010 at 9:21 pm

      salam ramadan juger za itteww..

  9. August 8, 2010 at 9:55 pm

    aku pun tak bloeh gak… anak-anak ngan bini boleh…

    • August 8, 2010 at 10:26 pm

      sumer anak2 kerr.. baper orang anak? hmmm..

  10. August 8, 2010 at 9:57 pm

    kita dgn anak lelaki boleh gulung lidah sejak azali, anak pompuan yg kecik tak leh, yg sulung nnti kita call kt sgamat, ayah dia..tunggu dia balik keja jap lg.
    Apsal ek, ada kemungkinan boleh kuarkan api cam naga ker..? ngeri..teww
    Selamat berposa..

    • August 8, 2010 at 10:25 pm

      ahaha.. selama ni x check dgn ayah dorang kerr..😉

  11. Q
    August 8, 2010 at 11:58 pm

    check skali sudah tumbuh kepak ke blum. huhuhuh

    • August 9, 2010 at 12:10 am

      dorang xnak tunjukk uoolsss.. kahh

  12. August 9, 2010 at 12:19 am

    saya tak leh gulung lidah.
    tapi bersiul boleh

    • August 9, 2010 at 1:56 am

      ader orang xleh bersiul ker.. ekeke

  13. August 9, 2010 at 12:42 am

    yg dlm pic tu yassir ke? so cute!!!

    • August 9, 2010 at 1:55 am

      yep, cute sbb kecik lagikk ghiteeww..

  14. DrSam
    August 9, 2010 at 1:18 am

    bukan semua orang boleh gulung lidah tu…dalam bisnes ramai plak yang gulung tikar.

    • August 9, 2010 at 1:54 am

      gulung tikar teww peribahasa lar doc, bukann perilaku.. ehehe

  15. August 9, 2010 at 1:30 am

    salam en_me;

    saya boleh angkat kening sebelah aje.

    anak2 suka sangat tengok !

    • August 9, 2010 at 1:52 am

      wahh akak dah macam ziana zain uoolss.. mesti ramping kaans

  16. August 9, 2010 at 1:31 am

    cuba sentuh siku ke telinga. hehehehehe

    • August 9, 2010 at 1:50 am

      abang jam bolehh ker.. ahaha

  17. August 9, 2010 at 8:27 am

    yeahh sy boleh~

    dulu ade mber yg bukan takat bole gulungkan lidah, siap bole kecikkan ujung lidah dia. demm… camne tah dia buat.. ajaibbb

    • August 9, 2010 at 8:37 am

      kalo me tengok mesti pengsann.. ahaks

  18. August 9, 2010 at 8:52 am

    jgn tergigit lidah…sudah..

    • August 9, 2010 at 8:54 am

      buat teww x pakey gigi larr makk.. ekeke

  19. August 9, 2010 at 9:19 am

    check sekali mata..takut2 boleh kuar laser ke apa ke? he..he..he..

    • August 9, 2010 at 9:25 am

      ahaha keroll.. slow la hang.. ituari me kan dah citer yg mater me and mater mQ me dah kena laser uoolss.. kahh

      • August 9, 2010 at 11:50 am

        dok yg tu..ini kuar leser ala2 cyclop tu… he..he..he..

      • August 9, 2010 at 11:57 am

        taulah ko merujuk pada citer X-Men the movie kannns.. me gurau2 jerr.. uhuhu

  20. mokcik azwa
    August 9, 2010 at 9:47 am

    Mokcik geng Yaasir kalau cenggitu. Anak2 pulak some can, some cant…yang boleh mesti geraamm jer tengok kalau siblings dia buat hehehe..

    • August 9, 2010 at 9:55 am

      geramm kanns.. tau xperr.. ekeke

      • mokcik azwa
        August 10, 2010 at 8:30 am

        *yg tak boleh* huhu..silap typo hehehe

      • August 10, 2010 at 8:32 am

        no worry mokcik itteww.. tersasul kekadang kami fahamm .. ihihi

  21. fa
    August 9, 2010 at 10:59 am

    i boleh kenyit mata dua2 belah sekali gus!!

    • August 9, 2010 at 11:01 am

      ganass tewww.. ahaha

  22. August 9, 2010 at 12:47 pm

    en me..salam ramadhan..ikut sape tu ye..

    • August 9, 2010 at 1:25 pm

      ikut mak dia.. vollleee

      salamm jugerr

  23. August 9, 2010 at 1:07 pm

    ~Kalu tergigit lidah rasanya….huhu sakit…

    • August 9, 2010 at 1:27 pm

      ofcoz saket kanns.. uhuhu

  24. August 9, 2010 at 3:22 pm

    gulong lidah xpndai…gulong tikor pndai ler..

    • August 9, 2010 at 3:41 pm

      kat umah ader tikor ker makk? ehehe..

  25. August 9, 2010 at 4:13 pm

    wahhh airport senai sudah berubah wajah ye…terujaaa nk tgk tp ntah bila ek…

    • August 9, 2010 at 4:20 pm

      yg dalammnyer samer, cuma luarannyer ditambah dengan banyaknyer kedai-kedai jualann.. gi lar terjahh.. ahaks

  26. zue
    August 9, 2010 at 4:52 pm

    jln raya nya yg x siap2…jemmm.

    • August 9, 2010 at 5:04 pm

      ahaha.. jalanraya yg sedang dibina kat bandar senai kanns..

  27. August 9, 2010 at 4:52 pm

    saya juga boleh gulungkan lidah..

    • August 9, 2010 at 5:04 pm

      hebat tewww.. uhuhu

  28. August 9, 2010 at 9:31 pm

    Alahaiiii, comel sungguh si Yassir.

    Aku tak pandai gulung lidah……..jilat guna lidah aku mmg pandai gitu!! Ahakkssss….
    🙂

    • August 10, 2010 at 6:18 am

      cuba akak jilat lidah sendirik.. volleee

  29. August 10, 2010 at 12:58 am

    wakakak… tersembur air kat dalam cawan mengenangkan menggerakkan telinga dan keluarkan kuku serigala itew.. hehehe

    • August 10, 2010 at 6:18 am

      siannyerr abang maza tewww.. uhuhu

  30. August 10, 2010 at 2:57 am

    en me, sebenarnya tak tahu pun ada org yg boleh gulung lidah ngan x boleh. ida mmg boleh gulung lidah. bila bc entri en me semalam, esoknya ida tanya suami, rupanya suami pun x leh gulung lidah.. hahaha.. baru tahu!!!

    • August 10, 2010 at 6:16 am

      tau xperr..😉

  31. August 10, 2010 at 5:39 am

    sampai la ne tk pndai gulung lidah

    • August 10, 2010 at 6:14 am

      x sumer orang leh gulung lidah oke.. ehehe

  32. August 10, 2010 at 9:40 am

    saya boleh..hehe.jap nak ty,en_me tak le gulung lidah ke?napa ckp yassir le gulung lidah sama cam abg n mamanye je

    • August 10, 2010 at 9:42 am

      ahaha..kalo me leh me x terkezott uoolsss..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s