Home > Famili > ada mak kisah

ada mak kisah

me and mQ

Location: Northern Arizona University, Flagstaff, Arizona (circa 1989)

Kelmarin (16 Ogos 2010) me terbaca blog abang al-lavendari yg popular itu tentang sudah 30 tahun dia menjadi isteriku! Tahniah untuk abang komensen aka suami mithali itu. Banyak sungguh gambar-gambar retro beliau berdua dulu, kini dan selamanya.

Ooops. Tetiba me teringat yg me dan mQ punya ulangtahun pun jatuh pada hari semalam – 17 Ogos 2010. Apa barang kan?

Petang tadi (rabu) me sudah hantar pesanan ringkas pada mQ.

me: happy our 21st anniversary.. smlm ke?
mQ: ahaaa.. ari ni kot

me: dinda pun lupa ker.. LOL
mQ: sori la kanda.. dinda banyak bende kat kepala nak pikir.. bla bla bla

Sejujurnya kami tidak pernah meraikan ulangtahun perkahwinan kami. Ada me kisah?

Alahai.

Categories: Famili
  1. August 19, 2010 at 12:49 am

    haha.kalau tanya mak abah saya pun, depa tak pernah tau. but all saya remember it’s sometime on august 1981..haha

    anyways, congrats bro!!
    semoga bertambah bahagia hendaknya, each and every day.

    • August 19, 2010 at 3:30 am

      thanx bro..

  2. August 19, 2010 at 1:41 am

    dah 21 tahun rupanya en_me kawin..moga terus kekal selama-lamanya..amin
    p/s: dua-dua rambut paras bahu..hehe..

    • August 19, 2010 at 3:31 am

      thanx bro nadri ittewww..

  3. August 19, 2010 at 2:12 am

    happy anniversarry bro … hope akan bersama selamanya🙂 insyallah

  4. August 19, 2010 at 3:32 am

    thanx bro fareast ittewww..

  5. DrSinga
    August 19, 2010 at 4:54 am

    ~hepi anniersary en_me dan mQ …. 🙂
    .
    .
    dan..
    bak kata Linda….
    ‘tercopong’ mulut tengok itu rambut……🙂

    • August 19, 2010 at 7:09 am

      thanx doc doc.. ihihi

      • August 20, 2010 at 12:45 am

        Tepat Doc,
        tercopong and melopong !

      • August 20, 2010 at 2:51 am

        dialog yg bebetul sebenarnyer camni,

        ‘jangan jangan korang dah bermadu takkks..’ ahaha

  6. August 19, 2010 at 5:58 am

    happy anniversary en_me & mQ !

    semoga bahagia hingga ke anak cucu & juga ke hujung nyawa.😀

    • August 19, 2010 at 7:10 am

      thanx akak rin teww..

  7. August 19, 2010 at 7:32 am

    Selamat hari ulang tahun perkahwinan untuk en_me dan mQ. Kakcik akan ‘menyambut ulang tahun yang tak pernah disambut’ ke 24, Disember nanti.🙂

    • August 19, 2010 at 8:15 am

      thanx kakcik itteww..

  8. Q
    August 19, 2010 at 7:50 am

    happy anniversary en_me & mQ

    rambut yang sangat rock

    […]

    • August 19, 2010 at 8:15 am

      thanx bro q itteww..

  9. August 19, 2010 at 8:14 am

    *ensemnya dia ek?*

    happy anniversary … samalah kita tak pernah selebret

    • August 19, 2010 at 8:16 am

      thanx akak som itteww..

  10. August 19, 2010 at 8:17 am

    selamat hari ulangtahun…semoga bahagaia selalu

    • August 19, 2010 at 8:20 am

      thanx zali itteww..

  11. August 19, 2010 at 8:19 am

    happy ulangtahun bro..
    semoga berbahagia hingga ke akhir hayat, insyaAllah..

    *rambutmu itu menjadi pojaan hatiku… memang idola.. kuikuikuik..

    • August 19, 2010 at 8:22 am

      thanx abg blurr itteww..

  12. August 19, 2010 at 8:23 am

    itu ka mQ? comeeeelll🙂

    epy eniberseri en me n mQ. moga jodoh berpanjangan 21 tahun lg dan lagi dan lagi dan lagi dan lagi dan lagi

    • August 19, 2010 at 8:31 am

      thanx cik masy masy itteww..

  13. August 19, 2010 at 8:38 am

    salam
    selamat ulangtahun untuk anda berdua
    moga kekal bahagia bersama buat selamanya..=)

    • August 19, 2010 at 8:42 am

      thanx cheqna itteww..

  14. August 19, 2010 at 8:43 am

    happy anniversary..moga kekal bahagia ke akhir hayat.. =)

    • August 19, 2010 at 8:49 am

      thanx ashra itteww..

  15. August 19, 2010 at 8:52 am

    Salam ramadhan. Selamat ulangtahun perkahwinan. Kisah ke idak ke.. yang penting bahagia. Semoga Allah memberkati keluarga en_me sentiasa. InsyaAllah.

    • August 19, 2010 at 8:58 am

      thanx bro shazmi itteww.. aminn

  16. August 19, 2010 at 8:52 am

    Happy Anniversary en.me… betul2 gaya retro tu..he..he..he..

    • August 19, 2010 at 8:58 am

      thanx keroll..

      biler lagik kanns.. ahaha

  17. August 19, 2010 at 9:22 am

    hepi eniberseri en_me. wah wah…kompem bawak balik hadiah besarrrr punya kan….?heheh😀

    psstt…jadi model iklan shampoo ke dulu..kihkih!

    • August 19, 2010 at 9:25 am

      thanx cik fid itteww.. ihihi

  18. August 19, 2010 at 9:31 am

    my parents pon xingat…

    bila tanya…. mama akan jawab, “nanti mama cek kt sijil kawin…. er.. kat mana tah?”

    LOL

    • August 19, 2010 at 9:34 am

      puan punye sendirik hingat takk.. alala

  19. August 19, 2010 at 9:33 am

    tahniah en_me & mQ …
    semoga kasih sentiasa berpanjangan hingga ke syurgaaa🙂

    • August 19, 2010 at 9:34 am

      thanx akak sz itteww..

  20. August 19, 2010 at 9:34 am

    kalo daya mesti rai.. kalo tak emo semacam jew.. hihi
    lelaki selalu mudah lupa tarikh penting2 nie

    • August 19, 2010 at 9:41 am

      ko blom kawen kanns.. ihihi

  21. August 19, 2010 at 10:30 am

    Teman & wife ucapkan..
    Selamat hari ulangtahun perkahwinan wat en me & mQ.. smoga ceria & bahagia slalu.. nakal ngan bini blh, jgn nakal dgn lain udah.. hihihi..

    • August 19, 2010 at 10:34 am

      thanx bainz ittewww.. *kamu jangan nakal.. alala

  22. t
    August 19, 2010 at 10:41 am

    tahniah! sudah 21 tahun.. t tahun ni smbt utk kali ke 11! Insya Allah..

    • August 19, 2010 at 11:27 am

      thanx akak wati itteww.. ehehe

  23. Rozita
    August 19, 2010 at 10:49 am

    yang penting korang bahagia hingga ke anak cucu..

    • August 19, 2010 at 11:26 am

      insyaAllah n thanx akak zita itteww.. amin ya robbalalaminn

  24. fa
    August 19, 2010 at 11:13 am

    waah, yg ke 21? Tahniaahh…kita baru yg ke 19.
    pssst **muka tu iras2 ex boypren I kat ITM le** hehe

    • August 19, 2010 at 11:26 am

      thanx cik fa atip ittewww..

  25. August 19, 2010 at 11:19 am

    nostalgik juga rupanya en me kita…

    • August 19, 2010 at 11:24 am

      cool oke.. ehehe

  26. mokcik azwa
    August 19, 2010 at 11:27 am

    alala…Happy anniversary…terlewat..tapi better late than never hehhe

    wah rambut sama panjang hehehe…kelas giteww..

    • August 19, 2010 at 11:30 am

      thanx mokcik ittewww.. ekeke

  27. August 19, 2010 at 12:09 pm

    tawon dpan jom kite smbut anniversary sesame..al-lavendri 16 ogos, en_me 17 ogos, joyah 18 ogos.. bderet da…

    erm…rmbut tu g mane skang??hee…

    • August 19, 2010 at 12:24 pm

      ko punyer smlm? ader mak kisah.. alala

  28. sharinginfoz
    August 19, 2010 at 12:16 pm

    selamat ulang tahun

    • August 19, 2010 at 12:27 pm

      thanx bro nik itteww..

  29. August 19, 2010 at 12:41 pm

    sama bulan, tarikh dan tahun lain
    tahniah…..
    sya pun enpakwe yg sebut masa sahur tadi.. ;p

  30. August 19, 2010 at 12:48 pm

    thanx akak eja itteww..

  31. zareda
    August 19, 2010 at 1:00 pm

    21 tahun yang cukup mengujakan ya en me… semoga berterusan 21 tahun lagi dan lagi dan lagi

    • August 19, 2010 at 1:32 pm

      insyaAllah ibu ika ittewww.. n thanx jugerr

  32. August 19, 2010 at 1:27 pm

    en.me..dua2 lupa tak pe..jangan ada sorang yang ingat..haaaa…jaga2 tu..

    • August 19, 2010 at 1:31 pm

      mak kanns.. ehehe

  33. August 19, 2010 at 1:37 pm

    yg pnting kawen, ahaks, tahniah, 21 tahun

    • August 19, 2010 at 1:38 pm

      thanx mak kanns.. ahaha

  34. August 19, 2010 at 1:41 pm

    happy anniversary!

    moga en me n mQ sentiasa dilimpahi rahmat, kebahagian dunia akhirat ,rezeki melimpah ruah ..

    kalau sebelum ni tak celebrate..apa kata thn ni en me buat …..mesti gempaK!

    • August 19, 2010 at 1:49 pm

      thanx akak ikan emas ittewww.. tahun ni dah lepas, tahun depan akan mendatang.. ihiks

  35. ain
    August 19, 2010 at 2:13 pm

    happy anniversary!!!
    semoga berkekalan sehingga dihujung nyawa…apa yg penting bahagia gitu…

  36. August 19, 2010 at 2:20 pm

    thanx akak ain itteww..

  37. August 19, 2010 at 2:27 pm

    kalau dua2 sekali lupa, xpa, selamaaaat. kalau sorang ingat, sorang lupa, gamaaaat! hepi eniverseri en_me!

    • August 19, 2010 at 2:31 pm

      thanx cikgu dinas ittewww..

  38. August 19, 2010 at 2:33 pm

    salam ramadhan en me..saya respect en me..seorang blogger hebat yg page ranknya mencecah 8 tetapi masih mahu melawat blog kecil saya yang tak seberapa dan komennya seperti langit dgn bumi dr blog en me…trime kasih byk2 krn sudi bertandang..sy hargai..:-)

    • August 19, 2010 at 2:37 pm

      xlah sehebat blogger abg allavendari tewww..

      thanx brader shahrom ittewww..

  39. August 19, 2010 at 2:48 pm

    selamat hari ulang tahun en_me..
    tima kasih lawat blog saya yang penuh dengan merapu meraban tu.. (^___^)

    • August 19, 2010 at 3:01 pm

      thanx cik n4dhi3r4 ittewww.. ehehe

  40. August 19, 2010 at 4:22 pm

    sepek besar takde ke en me..lagi bertambah retro ghittewww!!1

    selamat ulangtahun en me dan mQ itteeeew

    • August 19, 2010 at 4:27 pm

      thanx chekgu naman itteww.. maser ni x pakai spek lagik.. ihiks

  41. nza
    August 19, 2010 at 4:30 pm

    hepi annivasery…semoga kebahgiaan brkekalan…amin….

    • August 19, 2010 at 4:59 pm

      thanx akak norzakiah itteww..

  42. August 19, 2010 at 4:37 pm

    salam en me…
    hepi anivesari….. semoga jodoh berkekalan hingga ke akhir hayat…

    lama linn tak sini tau2 dah tukar rumah baru ha…… maaf yer sepjg mengandung umar takleh lgsung ngadap pc……. ni umr dah besar sikit baru mama dia leh jalan2 balik.. hihihi

    salam ramadhan dari ciklinn & co

    • August 19, 2010 at 4:58 pm

      thanx ciklinn itteww..

  43. August 19, 2010 at 4:38 pm

    […] bro

    • August 19, 2010 at 4:56 pm

      pk yg baek2 jer bro..

      salamm ramadhan oke..

  44. Temuk
    August 19, 2010 at 4:44 pm

    Salam en_me
    Alhamdulillah! Tahniah di atas sambutan ulangtahun perkahwinan ke 21.
    Semoga berbahagia selalu & sentiasa di dalam peliharaan Allah.

    • August 19, 2010 at 4:56 pm

      thanx abg temuk ittewww..

  45. August 19, 2010 at 5:30 pm

    ooo selain pokcik komensen, ni kira bulan pokcik-pokcik mengenang kisah dedulu lah ek…. moga berkekalan yea en_me.. aminn….

    • August 19, 2010 at 5:55 pm

      thanx akak batik ittewww..

  46. August 19, 2010 at 6:57 pm

    Salam.
    Happy anniversary. tahniah. Semoga berkekalan sekali ganda lagi dari sekarang.
    Hehehehehe….

    • August 19, 2010 at 7:42 pm

      thanx akak zezebel ittewww bahh..

  47. Wan
    August 19, 2010 at 8:01 pm

    hehe bila la aku nak kawin nih

    • August 19, 2010 at 8:05 pm

      ko nak kawen tak.. ihihi

  48. August 19, 2010 at 8:44 pm

    Allah selamatkan kamu..

    • August 19, 2010 at 8:51 pm

      aminn ya robbal alamin..
      thanx cik suri itteww..

  49. August 19, 2010 at 9:18 pm

    Happy ever after………

    **Mak tak kisah, nok !!! **
    🙂

    • August 20, 2010 at 3:00 am

      thanx akak zyma de vogue ittewww.. ehehe

  50. August 19, 2010 at 9:33 pm

    tu bro Me ker ? wah mantap arizona tu, patut ada honda city n iphone iteww..duk agak dah dari dulu, mesti loaded nyer bro Me🙂

    hepi annivesary bro Me..congrat n happily ever after Me..betul ker eja nih ?

    • August 20, 2010 at 3:00 am

      thanx bro nine ittewww.. honda city dah xde.. uhuhu

  51. August 19, 2010 at 9:49 pm

    Happy Anniversary!

    p/s: Tak perlu dirai, tapi harus diingati.. =)

    • August 20, 2010 at 2:59 am

      thanx cik azura cun itteww..

  52. August 19, 2010 at 10:31 pm

    hamba mendoakan..
    SEMOGA KALIAN BERDUA KEKAL BAHAGIA HINGGA KE SYURGA…

    • August 20, 2010 at 2:59 am

      thanx akak yati s itteww..

  53. August 19, 2010 at 11:27 pm

    Selamat Ulangtahun. Moga kekal bahagia selamanya

    • August 20, 2010 at 2:58 am

      thanx akak aida ali itteww..

  54. penjejakmaya
    August 19, 2010 at 11:29 pm

    salam,

    moga kasih sayang kalian terus subur..

    • August 20, 2010 at 2:58 am

      salam n thanx ..

  55. August 20, 2010 at 12:33 am

    hepi anibersari…wah..dah 21 th..sebaya anak sulung sy tu..
    muga panjang jodoh kamu berdua hingga ke akhirat.

    • August 20, 2010 at 2:52 am

      thanx akak idalara ittewww..

  56. August 20, 2010 at 12:47 am

    ensem arrr ..

    *dulu-dulu lah …

    • August 20, 2010 at 2:50 am

      barang yg lama jangan dikenang uoolsss.. ahaha

  57. August 20, 2010 at 1:05 am

    rasanya belum terlambat nak ucap selamat ulangtahun perkahwinan..
    akupun tak pernah sambut ulangtahun perkahwinan, tapi tetap ingat juga..🙂

    • August 20, 2010 at 2:47 am

      thanx abg kulanz itteww..

  58. August 20, 2010 at 4:50 am

    smoga jodoh anda hingga ke hujung usia…saya,Insya allah hujung bulan depan ni…ke 19 th..:)

    • August 20, 2010 at 7:54 am

      insyaAllah ghitewww..

  59. bard
    August 20, 2010 at 11:12 am

    Tahniah bro .. akhirnya macam den kato ada gambar hang menampilkan kehenseman rupa parasnya (biar pun edisi Circa…). Yelah diam tak diam dah 21 taon… kalau anak daro dah dapek ‘kunci’…[…]

    dan den pon akan meraikan tarikh keramat tuh bersamo laungan Merdeka!!…(sobab sajo den pilih 31 Ogos supayo sonang ingat dan selebret satu Malaya…*senyum

  60. August 20, 2010 at 12:59 pm

    Nape saya rasa muka encik me macam ND Lala ha. Happy belated anniversary..kita kawin di bulan yg sama ye..saya punye pun bulan ni.

  61. zarah
    August 20, 2010 at 7:13 pm

    slamat ulangtahun!
    bahagia selalu!

  62. August 21, 2010 at 6:55 am

    salam.

    saya pun tak sambut dan buat apa-apa. cuma mengingat sahaja. itu pun sebab dah 30 tahun kawin. sebelum ini tak pernah ingat pun. maklumlah orang kampung !

    tahniah dari saya untuk awak berdua. 21 tahun juga satu tempoh yang panjang. maaf lambat beri ucapan kerana pergi outstation.

    awak berdua pasangan yang benar-benar cocok !

  63. August 21, 2010 at 6:57 am

    satu lagi. saya minat tengok rambut awak ! hehe

  64. August 22, 2010 at 7:37 am

    erm kalau tak ingat, the other half tak merajuk takpe. hihih

  65. August 22, 2010 at 1:47 pm

    selamat ulang tahun perkahwinan ke-21 en_me & wife!

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s