Home > historical place > orange things I snapped last weekend

orange things I snapped last weekend

orange

Left: aQi is standing next to the orange coach parking infront of muzium samudera, while on the right is yaasir's hand touching the oranges at MBG kiosk (Dataran Pahlawan)

Masih cerita di dataran pahlawan, melaka.

Bila tiba di tempat letak kereta bawah dataran pahlawan memanglah mencabar juga. Sebab hanya satu tingkat bawah tanah saja dan memang penuh dengan kenderaan.  Lebih setengah jam me mundar mandir dan pusing keliling tawaf bagai barulah lega dapat tempat letak kereta.

Me nak ucap salam berhujung minggu buat kengkawan semua. Esok dah kerja.

Alahai.

Categories: historical place
  1. DrSinga
    August 22, 2010 at 12:07 am

    first!?
    .
    dah masuk hari Ahad ….
    enjoy your wiken!

  2. August 22, 2010 at 5:01 am

    wowooo.. hari ni tugas saya nak htr kain kat tukang jahit heee..

    pose ni buat buka ait fres oren besh gak

  3. August 22, 2010 at 7:17 am

    tak sabar tunggu hujung minggu depan..
    cuti panjang !

  4. ain
    August 22, 2010 at 11:54 am

    buah oren tu menggugat rasa la en. me….

    sedapppp kalau buat fresh orange….hehe

    kami kat pantai timur dah kerja hari ni….

  5. August 22, 2010 at 12:58 pm

    selamat berhujung minggu juga en_me…
    saya takde cotiii…
    keje 24*7 ;p

  6. August 22, 2010 at 1:45 pm

    bayangkan
    itu tangan tarik 1 orange.
    sure berantakkan !
    ekeke

  7. August 22, 2010 at 2:00 pm

    en.me selamat berhujung minggu..kalau pi dataran pahlawan..selalu parking di seberang jalan..

  8. August 22, 2010 at 2:59 pm

    Wah.. sekejap je hari Ahad ni dah nak samapi ke hujungnya.. Esok dah kerja semula. Selamat berehat en_me.🙂

  9. August 22, 2010 at 3:00 pm

    Parking kat luar lagi senang rasanya.. Dah lama tak ke Dataran Pahlawan. Dua minggu lepas ke Melaka pun tak sempat nak ke sana.

  10. August 22, 2010 at 3:08 pm

    selamat berhujung minggu..=)

  11. August 22, 2010 at 6:16 pm

    Salam en_me lama tak menyinggah sesatla,,.. carik2 tak jumpa🙂
    Selamat Berpuasa….

  12. August 22, 2010 at 9:42 pm

    selamat hari ahad..

    esok dah hari senin

  13. August 22, 2010 at 10:06 pm

    haah..kita memang kawan..len kali pomot blog saya lagi ye..=)hehe

  14. August 22, 2010 at 10:38 pm

    Salam en_me itewwwwwwwww……………

    Oren pun byk vitamin C tauuuuu………
    🙂

  15. August 22, 2010 at 11:20 pm

    besok hari senin…monday blues…

  16. August 23, 2010 at 5:56 am

    feveret kaler sy,oren.hehe..
    hepi monday!

  17. August 23, 2010 at 8:23 am

    oo ade eh parking bawah dataran pahlawan? x pasan plak haha. sbb klu sy ke sana, biasanya parking kat Mahkota Parade terus. huhu

  18. August 23, 2010 at 8:39 am

    Mencapap sungguh warna bas tu…sebatu dah nampak bas tu

  19. August 23, 2010 at 8:43 am

    orange?? warna ceria !!! asalkan jgn pink… ahaks..

  20. August 23, 2010 at 10:30 am

    igt dataran pahlawan, igt jonker walk.😉

  21. catyelia
    August 23, 2010 at 10:47 am

    Hehe kalu p Melaka cari ikan bakar umbai jer…

  22. August 23, 2010 at 11:16 am

    elok aQi pakai baju oren juga.. boleh dibuat camouflage

  23. August 23, 2010 at 12:34 pm

    oren warna yg ceria. ida pun suka jugak warna ni selain pink! hehe

  24. August 23, 2010 at 5:00 pm

    salam. selamat meneruskan puasa.

  25. August 23, 2010 at 5:08 pm

    malehnyer nk keje d ari senin kann..warghh..*smbil tutup molot nguap huduh..

  26. August 23, 2010 at 7:12 pm

    lama uncle tak pergi melaka…..there’s one beautiful hotel kat jomkers street. Lupa pulak nama dia…

  27. August 23, 2010 at 8:01 pm

    semoga sentiasa ceria, sama ada semasa cuti atau semasa kerja

  28. August 23, 2010 at 8:55 pm

    haaaaaishhh sy hari2 hari minggu
    dah bosan dgn hari minggu😛😛

    jeles tak? ekekek~

  29. August 23, 2010 at 8:59 pm

    Salam..
    berbuka dengan air oren pun sedap kann..;D

  30. August 24, 2010 at 12:40 am

    wah… buah oren.. sedapnya.. ^^,

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s