green angpow

angpow

Hari raya ang pow is a very good feel good plan.

Jumaat minggu lepas dan Isnin sudah pergi ke bank nombor satu malaysia. Kakak kerani (india) yg duduk dalam bilik kebal bilang duit baru raya belum sampai. Hari Selasa cuti merdeka. Hari Rabu bila tanya lagi duit sehinggit baru dah habis. Masa bila dorang agih kat pelanggan? Tapi me sempat tukar duit lima hinggit saja.

Semalam (khamis) me pergi ke bank lain yg dekat dengan pejabat. Nasib baik ada duit sehinggit tapi kitar semula, maksudnya duit lama yg dipakai balik. Gasaklah kan, janji duit juga.

Gambar diatas hanyalah hiasan semata-mata. Tapi bukan dari pakcik google oke. *Ketawa.

Alahai.

  1. September 4, 2010 at 1:29 pm

    nk duit raya he…23x

    tahun nie bro xde kot tukar duit… masih dalam mood berkabung huhuhu

  2. September 4, 2010 at 1:45 pm

    taun ni sedara mara dapat rm 5 setiap seorang la gayanya erk…

  3. September 4, 2010 at 1:57 pm

    ehem..hai encek me yang itu….wink wink!

  4. luahfikiran
    September 4, 2010 at 2:45 pm

    Salam,
    Dulu2 kita yang terima duit raya. Sekarang ni kita pulak yang memberi. Dulu2 duit raya RM1 dah cukup besar. Sekarang ni, kalau dapat duit warna hijau, budak2 tu macam tak ceria je. Nak duit merah ! Apapun kita berilah berapa yang boleh !

  5. DrSinga
    September 4, 2010 at 3:57 pm

    saya tak kisah kalau me nak bagi saya duit sehinggit-sehinggit dalam sampul hijau……
    tapi kena banyak-banyak hinggit-hinggitnya…
    sehatus ke..
    boleh???

  6. September 4, 2010 at 4:04 pm

    Kalu dah takda duit baru, guna balik yang dah diguna pun ok. Tetap nilai duit juga. Yang penting ikhlas memberi, kan?

  7. September 4, 2010 at 4:28 pm

    En Me,
    Duit 50 tu nak bagi kat saper yerrr?

  8. September 4, 2010 at 4:54 pm

    mahu yg dua angka, yg hijau kebiruan itu
    lapan keping boleyyy??
    kalau nak bagi tayar siarbi satu pun boley jugak😉

  9. September 5, 2010 at 9:45 am

    umah kt mane eh? nk pow duit raya ni.hehe

  10. September 5, 2010 at 9:50 am

    Nak duit raya en me…. Hehehehehe.
    tapi tahun ni memang dapat duit lama jer.

  11. September 5, 2010 at 12:36 pm

    Ikhlaskan hati mohon kemaafan
    Leburlah dosa di tapak tangan
    Lupakan segala silap dan salah
    Insan bersatu membina ummah

    Selamat Hari Raya dari Kasawari sekeluarga..
    Maaf Zahir dan Batin..

  12. Nia
    September 5, 2010 at 2:36 pm

    Selamat Hari raya yek!!

  13. September 6, 2010 at 1:16 pm

    nak mintak duit raya on behalf of anak bole tak?heheheeee

  14. September 6, 2010 at 3:07 pm

    mujur sy berjaya dpt duit sehinggit yang baru, tapi bukan dari bank No 1 itu…

  15. September 6, 2010 at 3:14 pm

    bank islam limitkan rm200 je klu nak tuko duit RM1. tapi tak tuko pun, tahun ni nak tuko duit jadi goodies je.

  16. September 6, 2010 at 4:21 pm

    wahhh!! ada uit kaler yg Teman minat.. ala, yg biru ijau2 skit tu.. leh en_me post ke level 21.. dlm 5 keping jadi ler.. kenyang kancil Teman bulan raya nie..🙂

  17. September 6, 2010 at 4:23 pm

    MR nk kale pepel buleh…ngeeee

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s