Home > Canon EOS 40D, Car, Johor > kalau dua dua merajuk

kalau dua dua merajuk

cikPutih

Got about 80,000 kilometers on the old cikPutih and I just got her waxed, lacquered, polished (4 layers) and cleaned for the whole day today.

[+ bigger image ]

Sejak seminggu yg lepas, me sibuk bercerita tentang cikSiarbi bini baru yg baru tiba. Tapi tidak bermakna me sudah lupakan madu-madu kereta-kereta yg lain. Tak pasal-pasal abang jamel kena terjun dalam sungai nanti. *Ketawa.

Dipendekkan cerita, pagi tadi (sabtu) me sudah hantar cikPutih ke pusat kecantikan kereta di tesco itu. Bukan sebab hariraya hampir menjelang, tapi me rasa cikPutih perlu didandani kerana sudah lama benar me menggunakannya. Kalau cikPutih majuk siapa yg susah – makk juga yg susah!

Mula-mula me ingat nak polish, wax, dan cuci biasa sahaja, tapi amoi pusat kecantikan itu sudah senggol-senggol usha-usha me soh buat set kecantikan penuh – untuk kesempurnaan zahir dan bathin, katanya. Amboi, me pun setuju.

Dari waktu kedai itu dibuka hinggalah waktu hendak ditutup (11 jam), tiadalah cikPutih kemana-mana kecuali berada di dalam kedai itu sahaja. Digilap dengan teliti (bukan dengan amoi) tapi dengan bebudak bangla/nepal/myanmar yg membuatnya.  Sesekali me datang menjenguk amoi juga dan me tegur-tegur mana-mana bahagian (luar dan dalam) cikPutih yg patut digosok sampai bersih, montok dan berkilat.

Betul, me sendiri yg soh amoi itu gosok tempat pemijak pedal kaki dan sport rim cikPutih. Dan amoi itu sendiri yg terhegeh-hegeh yg soh bebudak bangla/nepal/myanmar membuatnya.

Sebelum me balik dengan cikPutih, sempat lagi amoi guling-guling pujuk-pujuk disohnya me jadi ahli member untuk dapatkan diskaun. RM999 untuk 3 tahun, murah katanya. Tapi me bukanlah mata keranjang oke, me buat tidak tahu saja dan berlalu.

Cerita lain, sempat lagi me ambil aDm (20) yg pulang bercuti dari kota samarahan tengahari tadi di lapangan terbang yg baru siap dinaiktaraf itu.

Alahai.

Categories: Canon EOS 40D, Car, Johor
  1. September 5, 2010 at 4:38 am

    sampai 2-3 bini…
    mana 1 nak bawak ni?
    heh!

    • September 5, 2010 at 5:17 am

      bawak yg muderr lohh.. volleee kaans

  2. DrSinga
    September 5, 2010 at 4:59 am

    cik putih yang seksi….

    ai laike….

    butang baju melayu abang jamel cukup bang???

    • September 5, 2010 at 5:18 am

      baghu nak tanya pahh tadikks.. ihiks

      • September 5, 2010 at 12:53 pm

        ehh..ehh.. abang jamel neh
        kita dah butang kan sampai ke leher
        masih nak tanya kak pah !

      • September 5, 2010 at 3:24 pm

        ahaha.. siann kak pah sibuk men mahjong kaanns.. ;-D

  3. akak
    September 5, 2010 at 5:39 am

    aduh en jamel…
    macamana ci putih tak ngajuk?..
    raya ni nak bawak sapa???

    • September 5, 2010 at 5:47 am

      orang majuk maner leh bawak beraya kanns.. ahaha

  4. September 5, 2010 at 8:41 am

    en_me

    Emphasise on the amoi aje.. eh??

    • September 5, 2010 at 9:13 am

      maner ader akak somu.. jeleslarr teww.. ahaha

  5. September 5, 2010 at 9:46 am

    untungnye cik putih ade owner cam me ni.

    • September 5, 2010 at 11:04 am

      naper nak join kahh.. alala

  6. September 5, 2010 at 9:55 am

    Susah juga yek kalau ada banyak bini…😛

    • September 5, 2010 at 11:04 am

      kalo x berani dilambung ombak bahh.. jangan berumah banyak-banyak bahh.. volleee

      • September 6, 2010 at 9:34 am

        Hahahahaha….
        bukan jangan beli kereta banyak-banyak ke?
        Hehehehehe….
        cik putih tu bini pertama ke kedua?

      • September 6, 2010 at 9:41 am

        ammvoiii sukernyerr akak zezebel itteww.. ehehe

  7. September 5, 2010 at 10:54 am

    Maaf nak tanya, kenapa tertera kat bloglist some bloggers your last entry yg berusia seminggu re: I hate silent readers. I dah ubah tambah ‘six’ tapi sebelum tu heran gak tengok your blog tak updated for a week.

    Tak caya cuba tengok blog fa*atip. Sekian .. khidmat masyarakat🙂

    • September 5, 2010 at 11:07 am

      ek eleh blog fa*atip pown xleh nak komenn uoolss.. aper barangg kanns

      • September 6, 2010 at 8:05 am

        tu kerana dia sengaja bekukan kotak komen. Mula2nya I thot something wrong dgn blog I tapi rupanya tidak. Alahai.. abaikan..

      • September 6, 2010 at 8:58 am

        bengang kanns.. ;-P
        tp xper, blog bukanlah hakmilik kekalls.. kanns

  8. September 5, 2010 at 12:01 pm

    sib baik belum merajuk lagi… hehe

    • September 5, 2010 at 3:18 pm

      dah majuk banyak kali larr akak.. uhuhu

  9. September 5, 2010 at 2:15 pm

    Amboiiii… dah bawak si Putih, mestilah Amoi yang putih tu tingin nak senggol lagi himpit.

    Lain kali cuba bawa yang tak berapa putih, tengok Amoi tu layan cemana plak. hehehehe

    • September 5, 2010 at 3:19 pm

      takkan lar nak senggol himpit bebudak bangla fulakks.. kowserr

  10. Nia
    September 5, 2010 at 2:35 pm

    bunyi macam bawak isteri pegi spa pun ada..hehe

    • September 5, 2010 at 3:19 pm

      ghiteww lorrr..😉

  11. September 5, 2010 at 2:40 pm

    dasar lelaki… yang muda jugak lah yang lebih disayang kan…
    🙂

    • September 5, 2010 at 3:20 pm

      maner ader akak kl teww.. me citer pasal kete jakk.. kalo binis, kenalah sayang yg tua jugakk.. betul pahh, sumpahh.. ahaha

  12. September 5, 2010 at 3:00 pm

    kalau dua-dua merajuk…. errr lupa lirik lah pulak.. sambung sendri lerr *sengeh*

    selamat hari raya aidilfitri..

    tahun ni raya ngan yang baru ke yang lama?😉

    • September 5, 2010 at 3:21 pm

      raya dgn tiga-tiga lohh.. adil dan saksama.. volleee

  13. September 5, 2010 at 3:18 pm

    —-==–Dah nak raya lah —==—-
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com

    Sorry Terlalu Lama Tak Ziarah Blog Ni but kita masih kawan sealam maya kan…. coz banyak hal sibuk ngan bagai-bagai urusan lah… Sorry…

    woooo belum lagi lah rayo… lagi sikit lagi …bebawal besabar yeee

    adoiiiii lama tak singgah sini lahhhh… pasalnya agak sibuk last minit kat bengkellahh… ohhhhh bini ko bukan main banyaknye…. sampai boleh bermadu mmg patut pun salah sorang merajuk nanti…. kena pujuk tau…. jangan lupa yang tua

    • September 5, 2010 at 3:22 pm

      maner leh luper yg tua bro.. ahaks

  14. September 5, 2010 at 3:39 pm

    amboi
    nih sah isteri ekau jeles dengan ‘madu-madu’ dia
    hahha

    tq sudi baca n komen entry den
    rajin2 lah singgah selalu yer

    • September 5, 2010 at 3:43 pm

      jangan menzalimi diri bro.. ihihi

  15. September 5, 2010 at 4:22 pm

    nanti bleh aa pinjam CRV en me ya.hihi

    • September 5, 2010 at 6:23 pm

      abes cik livina ko nak watper.. ahaha

  16. penjejakmaya
    September 5, 2010 at 4:44 pm

    salam,

    masih cik lg ye..

    • September 5, 2010 at 6:21 pm

      ofcoz, nk carik bini muder, kena carik yg ‘cik’ ghitewww.. ihihi

  17. September 5, 2010 at 5:36 pm

    pandai dia mengumpan pakai amoi2 ek … hehe

    • September 5, 2010 at 6:21 pm

      carik makan sehhh.. ekeke

  18. September 5, 2010 at 7:09 pm

    amoi2 mmg pandai mengoda…sbb tu my hubby bila pi workshop atau kedai2 letrik atau s/market pun,pakai selipar dan baju pagoda je hehe…dia kata biar nampak mcm org susah(mmg kami susah pun)so takde la yg tergedik2 promote itu ini

    • September 5, 2010 at 7:29 pm

      amoi2 pown nak carik makann jugakk.. ahaks

  19. September 5, 2010 at 9:43 pm

    kalo majuk suma mmg payah le.. cari mini baru hehe

    • September 6, 2010 at 9:03 am

      ihihi.. akak cakap aper.. me tak dengor.. ikiki

  20. September 5, 2010 at 9:49 pm

    CikPutih dah ready nak raya dah ke? Amboi mesti bersinar2 cikPutih ye…

    • September 6, 2010 at 9:03 am

      kan dah bersinar2 ghiteww.. kahh

  21. September 5, 2010 at 9:51 pm

    pahh pahh kesian abang jamal… kemana bang jamal.

    • September 6, 2010 at 9:02 am

      saper abang jamal? very derr.. kalo abang jamel okelar jugakk..

  22. September 5, 2010 at 11:12 pm

    ek eleh..
    stakat amoi guling-guling
    apa kess ?

    • September 6, 2010 at 9:01 am

      abes yg senggol-senggol teww ko x pasann.. alala

  23. September 6, 2010 at 12:13 am

    Salam ramadhan juga….thank you la sbb drop komen kat blog akak bunga yg ok2 ajer tu..

    (wah bunga la sangattttt)

    • September 6, 2010 at 9:01 am

      okelar tewww.. uhuhu

  24. September 6, 2010 at 1:39 am

    wah.. cik putih dah makin cun dan bergaya. barlah ada gaya. Memang seronok berhari raya. boleh jalan2 sampai pagi buta la jawabnya. haha.. pantun 4 kerat tuk en_me

    • September 6, 2010 at 9:00 am

      me balas oke..
      Memang seronok berhari raya.
      boleh jalan2 sampai pagi buta la jawabnya.
      hati2 dijlnraya
      jgn luper singgah2 blog me macam biasa.. ihiks

  25. September 6, 2010 at 10:00 am

    tak tau nak komen, tapi kerana sudah diwarning tidak menjadi silent reader, kukomen jua… ;p

    • September 6, 2010 at 10:04 am

      thank u akak kucing oren gemok ittewww.. ;-P

  26. September 6, 2010 at 11:51 am

    jaga2 takut nanti ade makngah yang pengsan tgk cik putih itu…heheh

    • September 6, 2010 at 11:56 am

      makngah xper, jangan makyahh.. kowserr uu

  27. September 6, 2010 at 12:04 pm

    dua2 kereta merajuk
    beli kereta nombor tiga🙂

    • September 6, 2010 at 12:06 pm

      ahaha.. slowla u minah.. yg nombor tiga dah ader.. ;-P

  28. September 6, 2010 at 12:42 pm

    ops…
    empat, lima dan seterusnyalah
    kalau gitu

    • September 6, 2010 at 12:43 pm

      maner volleee cik adik manes oiii.. kuota sampai empat jakk.. ahaks

  29. September 6, 2010 at 3:08 pm

    wow…CRV..Raya

    • September 6, 2010 at 3:09 pm

      volleee kanns.. ihihi

  30. September 6, 2010 at 3:09 pm

    rugilah bisnes amoi cantik, en_me tak jadik ahli

    • September 6, 2010 at 3:15 pm

      makk, kalo bisnes amoi cantek rugi, dah lamer tutup.. uhuhu

  31. September 6, 2010 at 4:33 pm

    pergghh.. walaupun dah berusia.. tp si putih(mcm pggl kucing jerk😛 ) tu nampak masih bergetah lagi tuee..

    • September 6, 2010 at 4:47 pm

      bergetah katernyerr.. gatal nak meraba larr tewww.. kehh

  32. September 6, 2010 at 6:15 pm

    wah sure berkilat2 nih…org utara kata meghelip ghelap…

    • September 6, 2010 at 7:30 pm

      kelip kelip ku sangka api.. ammvoiii

  33. September 6, 2010 at 6:53 pm

    berhati2 memandu en me. Tak kira lah cikputih ke siarbi ke.. Kalau boleh elakkan bwk cikputih kat tgh panas..org lain silau nanti

    • September 6, 2010 at 7:18 pm

      thanx pak long ittewww.. uhuhu

  34. September 6, 2010 at 11:51 pm

    kalau dua-2 merajuk
    ccari yg lagi baru

    mesti si putih tu berkilau kan?

    • September 7, 2010 at 2:25 am

      bkilau lohh.. naper? x percaya? ihihi

  35. September 7, 2010 at 4:52 am

    Terasa berada didalam ini kereta
    duduk belakang bahagian tengah
    ada ciri klasikal laaa..
    macham tuannya..
    ai like !

    • September 7, 2010 at 7:29 am

      klasikk larr fulakks.. ;-p

  36. September 7, 2010 at 8:44 am

    amvoi..dah tukar keta br..yg lama sedekah la kat kita..

    • September 7, 2010 at 8:48 am

      akak kat obersie, camaner nak sedekahh.. kahhh

  37. September 7, 2010 at 9:21 am

    macam mana nak follow uu kan???

    • September 7, 2010 at 9:23 am

      xyah followw2 larr.. me not fofuler ghitewww..
      tp akak angah leh letak dlm blogroll uu lorr..😉

  38. September 7, 2010 at 9:19 pm

    kalau dua2 ana kawin lagi dua… huhuhu gurau2

    • September 7, 2010 at 10:36 pm

      ihihi..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s