Home > Canon EOS 40D, Singapore, Travel > jalan-jalan temasek: episode IV

jalan-jalan temasek: episode IV

September 14, 2010 Leave a comment Go to comments
globe

Obligatory photo at entrance in front of the giant rotating globe (universal studios singapore). Pardon me for the amateur gif animation - dont puke puke ok.

Ini adalah episod keempat dari enam episod me jalan-jalan ke pulau temasek pada hujung minggu yg baru lepas.

Hari ahad me sudah sampai ke pulau belakang mati.

Nak masuk temasek kena bayar tol dan  ‘autopass’. Nak masuk pulau yg kecil itu pun kena bayar cukai pintu. Nak masuk tempat letak kereta di ‘beach station’ kena bayar juga.

Cuma nak masuk ‘universal studios’ tak perlu membayar apa-apa. Bukan sebab me tiada cukup duit ya kengkawan. Sebab kesemua tiket untuk hari itu sudah ‘dijual keluar’. *Sedih. Mungkin dilainkali terpaksa buat tempahan awal secara langsung dari internet saja.

Alahai.

  1. DrSinga
    September 14, 2010 at 7:23 am

    *vertigo!!!!!!*

    • September 14, 2010 at 7:54 am

      ader muntah2 takkks.. ahaha (oops, pardon me doc)

  2. September 14, 2010 at 9:04 am

    xmasuk dlm, luar pun jadi la..
    lengkali pegi lagi hikkksss~
    ada jgak alasan utk nak pegi byk2 kali

    • September 14, 2010 at 9:09 am

      yep.. insyaAllah next time will do.. ahaks

  3. ummi5
    September 15, 2010 at 8:57 am

    kat sini mmg mcm tu semua kena bayar, sbb tu lah kita pun tak pegi2 island behind dead..

    • September 15, 2010 at 9:01 am

      bukanker korang banyak duit.. uhuhu

  4. September 15, 2010 at 10:06 am

    en_me ke yg jalan2 di s’pura ?
    klu iya,samalah kita tp sy beraya,bukan jalan2 ;p

    • September 15, 2010 at 10:09 am

      lagik sonok raya sakann kanns.. ehehe

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s