Home > Canon EOS 40D, photography, Selangor > The Lookout Point

The Lookout Point

September 15, 2010 Leave a comment Go to comments
lookout

been here just to view the city during haze (Panorama Restaurant, Lookout Point, Ampang)

[+ more pictures at fotolumayan ]

Dari klcc hari sabtu yg lepas, sempat juga me limpas pekan hulu langat dan terus keluar di lebuhraya plus persimpangan kajang.

Dan sebelum itu, singgah sebentar di menara tinjau ampang menikmati pemandangan bandaraya kuala lumpur dalam keadaan berjerebu. Walaupun tempat peninjauan dalam kawasan restoran yg bertahap tinggi mutu dan harganya, tapi bila me sampai hari masih siang. Jadi, restoran baru saja dibuka dan tiada pengunjung lain lagi. Sambil me mengambil kesempatan menangkap gambar dari situ saja.

Cerita lain, pada hariraya yg baru lepas, me sempat juga mengambil gambar bebudak yg datang beraya (dan ‘pow’ duit raya) ke rumah hinggap me yg itu.

children

They came and they ate cookies. Later, I asked their permission to snap their portraits before giving them raya angpow. Caution: please ignore the last two kids at the bottom righthand side, especially the one with a pan-hat. Those two are mine.

Alahai.

  1. September 15, 2010 at 7:09 am

    SALAM,
    LF TAK PERNAH SAMPAI KE “LOOK OUT POINT” TU ! DI MANA TU ? DEKAT AMPANG POINT KE ?

    • September 15, 2010 at 7:10 am

      salam abg LF itteww.. bukan kat ampg point (aper barang).. antara jalan ampang dan pekan hulu langat.. kalo nk tau, google jakk.. volleee

  2. September 15, 2010 at 8:50 am

    Restoran tinjau ni tak sempat nak pi lagi…tp kata org shoot mlm2 cantik kat sini..

    • September 15, 2010 at 8:51 am

      yep.. tp malam kena order makanan dulu ghitewww.. uhuhu

      • September 15, 2010 at 9:03 am

        Oooo…ye ker…erm..boleh try pegi nanti..

      • September 15, 2010 at 9:04 am

        dan jangan luper bawak kamera dslr gedabak ko.. ahaks

  3. ummi5
    September 15, 2010 at 8:53 am

    cute nya bertudungkan periuk😀

    • September 15, 2010 at 8:58 am

      actually he’s mimicking cartoon ‘zombie plants’.. ehehe

  4. ummi5
    September 15, 2010 at 8:55 am

    cantiknya lookout point, nak cuba pergi jugak. anak en pakai baju no3, anak saya beli yg no7🙂

    • September 15, 2010 at 8:58 am

      no3 gak yg ummi pasan kanns..

  5. DrSinga
    September 15, 2010 at 9:30 am

    hahahaha!!!!!!!
    yassir yang comel!!!
    nasib baik yassir tak jadik cone head zombie!

    • September 15, 2010 at 9:35 am

      akak doc, bukan ‘yassir’ oke.. tapi ‘yaasir’..

      • DrSinga
        September 15, 2010 at 11:04 am

        2 x dah kita dikata veryy derr….
        no more mengomen lah after this…
        .
        SHR MZB

      • September 15, 2010 at 11:39 am

        pardon me doc.. i take it back ;-(

  6. September 15, 2010 at 11:52 am

    sorang bape hengget tu en_me bagi? haruslah kite tunggu budak2 tu sebab nak pow diorg balik. :p

    • September 15, 2010 at 12:09 pm

      bape hinggit tewww aderla rahsia.. volllee

  7. September 15, 2010 at 12:06 pm

    budak lelaki memang tak suka pakai baju melayu dengan songkok dah ye? tak cool ke?

    • September 15, 2010 at 12:18 pm

      tak suker panass.. uhuhu

  8. September 15, 2010 at 12:38 pm

    Muka inesen budak2 tu dah jadi mcm muka suspek pulak hahaha

    • September 15, 2010 at 12:40 pm

      memori beraya di umah en_me.. ehehe

  9. September 15, 2010 at 12:38 pm

    Yassir sgt comel.

    • September 15, 2010 at 12:41 pm

      ahaha.. kalo me ckp, nnti ader org kecik ati fulakks.. gasakla kanns

  10. September 15, 2010 at 5:37 pm

    ambik gambar budak2
    supaya takde yg berani datang 2x yer?
    heheh
    tiap2 kali budak2 datang, pakcik me bukak kamera check dulu

    • September 15, 2010 at 6:08 pm

      maner ader.. me amik gambar ikhlas taww.. nk masuk FB ghitewww

      btw, naper blog doc for invited readers jakk.. nyamfahh taww

      • September 15, 2010 at 11:22 pm

        masalah teknikal la en_me
        now suda okeh
        sila masuk… sila masukkk… ehehh

      • September 16, 2010 at 2:46 am

        iyolar tewww.. uhuhu

  11. akak
    September 15, 2010 at 5:46 pm

    en me…
    hari tu akak lalu, ingat nak singgah jugak.. tapi nampak sunyi sepi jer walaupun waktu siang…. lainkali akak akan cuba naik dan ambil gambar…..
    budak2 yang datang nak beraya tu adalah satu rahmat buat kita…. seronok jugak melayan depa….

    • September 15, 2010 at 6:07 pm

      memang bukak sebelah malam jerr.. lenkali akak amik gambar2 byk tawww..

  12. September 15, 2010 at 7:23 pm

    gambar saya ade tak di sini……?????

    mestila rindu, tp org tak layan,.

    • September 15, 2010 at 7:27 pm

      cuber kitak anto email.. gerenti layannns punyahh.. ahaks

  13. September 15, 2010 at 9:53 pm

    hahaha.. kiuttt tu.. tosonyum makcik tau hehe

    • September 16, 2010 at 2:38 am

      kiutt kanns.. ehehe

  14. September 15, 2010 at 11:44 pm

    especially the one with a pan-hat.
    ekeke… kelakar arr
    hahaha..
    kehkehkeh ..

    suka bila budak dtg beraya
    bawa rezeki and dia bawa keluar dosa kita
    itu kata omak sayalah …

    • September 16, 2010 at 2:37 am

      pakey pan-hat ikut style kartun zombies dlm pc games tewww.. uhuhu

  15. September 15, 2010 at 11:49 pm

    oopps !
    dari situ boleh nampak
    rumah hinggap saya di Pandan Indah ..

    • September 16, 2010 at 2:34 am

      ko pown ader gakk.. ihihi

  16. kengkawan
    September 16, 2010 at 12:40 am

    i like d pan hat most… hahahahhahahahaha

    • September 16, 2010 at 2:34 am

      layann jerr.. ehehe

  17. October 21, 2010 at 9:36 am

    abis la periuk omak.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s