Home > Canon EOS 40D, Singapore, Travel > jalan-jalan temasek: prelude

jalan-jalan temasek: prelude

September 16, 2010 Leave a comment Go to comments
singapore river

infront of the Asian Civilisation Museum (last Sunday)

Kali terakhir me jalan-jalan ke temasek ialah pada oktober 2009 (tahun lepas). Tujuan utama me ke temasek pada hari ahad yg baru lepas kerana:

  1. Memastikan tiada halangan keluar dari negara sebelum ke ‘pantai keemasan’ tidak lama lagi.
  2. Mengecop paspot aTi (18) dan aDm (20) untuk pertama kalinya.
  3. Sudah lama teringin nak melawat kubu terakhir yg askar melayu (leftenan adnan) mempertahankannya dari serangan tentera nippon.

Alahai.

  1. September 16, 2010 at 4:38 am

    *♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥*
    —-==–SalamAidilfitri—==—-
    –=== Maaf Zahir & Batin ===–
    *♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥*
    Budak-budak main mercun,
    Jangan sampai terbakar tangan,
    Di Aidilfitri kita berhimpun,
    Hulurkan tangan meminta ampun.

    Anak zirafah dimakan buaya,
    Buaya Tain makan kelapa,
    Bila makan juadah raya,
    Yang miskin jangan dilupa.

    Sudah tiba Hari Raya,
    Setelah kita sebulan berpuasa,
    Hari Raya di sambut gembira,
    Jangan pula ada yang berduka.

    Pagi raya semua gembira,
    Berjalan bersama rakan dan taulan,
    Ketika enak menjamu selera,
    Orang yang tiada jangan dilupakan.
    *♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥*
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
    semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat

    woooo aku dah naik cuti ni… banyak entry tertinggal lah…. woooo walau aku dekat area JB banyak saudara mara dari singapore ni…. issshhhh suatu hari nanti memang nak berhajat gi singapore gak…

    • September 16, 2010 at 5:54 am

      me takdok kaum kerabat kat singapore bro.. uhuhu

  2. September 17, 2010 at 9:40 pm

    1. Now, sudah tahu tiada halangan kann..kanss

    2. Great ! bawak anak beranak cop pasport

    3. Tak jumpa live, dpt jumpa patung pun dah kira ok . Semangat beb !!

    • September 17, 2010 at 9:59 pm

      yep.. semangat jerrr..

  3. October 20, 2010 at 1:27 pm

    err.. tempat si Hang Nadim kena campak laut dan todak menyerang hingga carik baju sultan tak mahu lawat ke en.me?

    hahaha

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s