Home > Iphone camera, Johor, Travel > Tak dapat gading bertuah

Tak dapat gading bertuah

September 19, 2010 Leave a comment Go to comments
digi

Now requesting for roaming service is much easier, except they need your passport and extra deposit (Digi Center Taman Molek)

“Tak dapat gading bertuah, tanduk pun berguna juga.”

Maksudnya, kalau tak dapat pergi ke brisbane, dapat menjejakkan kaki di melbourne barang sehari dua pun oke juga kan.

Dan ini adalah entri terakhir me sebelum berangkat ke ‘bawah dibawah’ (baca ‘down under‘). Sekiranya me tak kemaskini entri terbaru selepas ini, bermaksud me sudah ‘padam’. Ataupun mungkin me sudah pindah ke blog yg lain (lagi dan lapan lagi).  *Ketawa.

Sambil itu me nak mohon maaf pd kengkawan semua kalau ada salah dan silap, terlanjur kata, terkasar bahasa, terguris hati dan tersentap jiwa sesiapa saja yg singgah-singgah, jenguk-jenguk, baca-baca, dan komen-komen blog ‘memang lumayan’ me yg tiada apa-apa ini.

Sambil me hendak pantun lah sikit.

pucuk pauh delima batu.. (ammvoiii makcik su tewww)
anak sembilang di tapak tangan;
sungguhpun me jauh behibu batu .. (jauhlarr sangat kanns)
hilang dimata, dihati uooolsss jangan..

Selamat Hariraya, Maaf Zahir Bathin.

Alahai.

Categories: Iphone camera, Johor, Travel
  1. September 19, 2010 at 6:58 pm

    En Me……! Ojo lali karo kulo!!!!

    • September 19, 2010 at 7:23 pm

      insyaAllah kang.. ehehe

  2. September 19, 2010 at 8:17 pm

    en_me,
    Bila dapat gading bertuah,
    tanduk tu janganlah dibuangkan…

    Selamat ‘ merasa hujan emas di negeri orang ‘

    Salam perpisahan.
    Uhuk! Uhuk!

    • September 19, 2010 at 8:26 pm

      ahaha.. biler doc nak migrate ke sana di sana..

  3. luahfikiran
    September 19, 2010 at 8:55 pm

    SALAM,
    JAUH PERJALANAN TU ! MELBOURNE IS A NICE PLACE TO VISIT. SELAMAT PERGI DAN BALIK

    • September 19, 2010 at 9:01 pm

      salam juger abg LF .. thanx atas doa itteww..

  4. luahfikiran
    September 19, 2010 at 8:57 pm

    SALAM,
    JAUH PERJALANAN TU ! MELBOURNE IS A NICE PLACE TO VISIT. SELAMAT PERGI DAN BALIK DARI SANA PUN BOLEH BUAT N3

    • September 19, 2010 at 9:01 pm

      entri dimaner2 ghitewww.. tapi kalo setakat 2 ari x update blog xper kanns.. ahaks

  5. September 19, 2010 at 9:05 pm

    selamat pergi
    ………………jaga diri….
    semoga selamat kembali
    …………………….jumpa lagi…

    • September 19, 2010 at 9:06 pm

      thanx doc doc.. insyaAllah

  6. September 19, 2010 at 9:58 pm

    selamat jalan
    jauh perjalanan
    luas pengalaman
    bertambah kenangan
    jgn lupa teman2
    dan blog lumayan..

    hehe.. all the best for u!

    • September 19, 2010 at 10:34 pm

      thanx akak idasm ittewww.. ehehe

  7. September 19, 2010 at 10:50 pm

    wah..jln jauh raya raya ni en_me..kita ada kwn menetap di Melbourne, sibuk ajak singgah lepak rmh dia..berangan jer la kita nk ke sana nampak nyer..sapa le kita kanss. Anak buah yg tinggal di Perth pun jemput dtg beraya rmh dia..ho..ho sesenang gi UK(ulu klang) hape..lain la org tu..kan..kan..

    • September 20, 2010 at 2:17 am

      ek eleh akak yatie tewww.. air asia aderr kaans.. nak x nak jerr.. uhuhu

  8. DrSinga
    September 20, 2010 at 6:33 am

    take care.

    • September 20, 2010 at 7:02 am

      ingatkan take five.. tq

  9. September 20, 2010 at 8:46 am

    moga selamat pegi n balik.

    • September 20, 2010 at 8:49 am

      insyaAllah akak intan itteww.. tq

  10. September 20, 2010 at 9:53 am

    jauh membawa diri…sob sob!

    • September 20, 2010 at 9:54 am

      iyolarr tewww.. ahaha

  11. September 20, 2010 at 11:42 am

    ohoooooooo nk bercuti2 ek? beraya di obersea ye

    • September 20, 2010 at 11:43 am

      bisnes beb.. bisness.. ehehe

      • September 21, 2010 at 3:04 pm

        ohoooooooooo bestnyer… en me takmo PA ke? hehehe

  12. September 20, 2010 at 1:52 pm

    njalok ngapuro seng akeh!
    berpeluh jugak nak type in jowo nih….

    • September 20, 2010 at 2:09 pm

      podo podo njalok ngapuro yo mbakyu syida seng gorjes ittewww.. ekeke

  13. September 20, 2010 at 7:04 pm

    oooooohhh sungguh ketinggalan zaman la saya ni..mintak maaf ye, macam biasa, budak tua baru belajar..udah jumpa dah ni.

  14. September 20, 2010 at 9:32 pm

    huhuuh nak gi jalan jauh ker…. jgn lupa hamba dimalaysia ni yerk… hapdet2 lah masa kat sana nanti yer…….

    psttt… kalau pindah blog ke lapan lapan lagi…. ojo kelalen bgtau linn.. hihhihi…(anak wong jowo seng rak reti ngomong jowo muahahah)

  15. DrSinga
    September 20, 2010 at 11:54 pm

    lama kah…..?
    *sigh*

  16. ain
    September 21, 2010 at 10:09 am

    tak penat ke asyik pindah randah jer en. me?

    ciannn jiran tetangga tercari-cari….

    nasib baik dapat jejak en. me kat sini, kalau tak memangggg saya berjauh hati….

    hukhuk…..

    moga selamat perjalanan pergi dan balik nanti…

  17. September 21, 2010 at 10:52 am

    Selamat jalan en.me… kalau ada nak pakai mechanical punya org jgn lupa panggil saya…he..he..he..

    • September 21, 2010 at 6:27 pm

      ehem! kalau nak pakai landscape akitek roger la saya. ngeeee…. (maaf menyempil di sini. :D)

  18. September 29, 2010 at 2:58 pm

    Sayu baca tapi bila tiba tang ni..

    “Akhirkata dari ayahanda yg jauh dimata, semoga anakanda berjaya dengan cemerlang. Kalau tak dapat 5A, dapat 7A dalam semua subjek pun sudah memadai.”

    hahahaha. Kalau dah bapak… :))

  19. October 11, 2010 at 10:59 am

    da macam pay slip lepas donlod dari website

    tandatangan tidak diperlukan kerana janaan komputer

    hihi

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s