Home > Friends > yg Tersurat yg Tersirat

yg Tersurat yg Tersirat

zezebel

"Hidup seorang blogger not easy" - zezebel said

Ramai yg tahu. Me sudah pindah blog yg keenam. Sebab itu nama blog ini menjadi ‘memanglumayan6’ atau ‘memang lumayan six’. *Senyum.

Tapi ramai juga yg tak tahu. Bukan me tak nak kemaskini blog yg ini. Tapi me ingat sementara me berada di Australia barang sehari dua ini, me rasa lebih banyak gambar2 yg me nak paparkan. Oleh itu, lebih baik me tumpukan pada satu blog (albumme) saja, tanpa menutup blog yg ‘memanglumayan6’ yg ini.

Tapi blog ‘albumme‘ yg itu sebenarnya adalah projek 365 (baca tiga hatus nam poh lima) entri. Jadi satu entri me boleh letak satu gambar saja dalam satu hari. Jadi me buat lagi satu blog ‘fotolumayan’ untuk gambar2 lain yg datang bersama-sama entri tersebut.

Tapi sungguh tak me sangka – buah cempedak dah jadi nangka. Walaupun me tutup komen dalam entri blog yg ini, dan me sudah letakkan pautan tercantik lagi jelas, tapi ramai kengkawan yg malas dan tak sudi menjenguk ke albumme yg itu. Sedih kan.

Jadi, kalau ada kengkawan , spt akak Zezebel yg jelit itttewww, yg musykil sebab tak boleh berkomen dalam blog ‘memanglumayan6’ me yg ini. Sila-silakanlah masuk ke blog ‘albumme‘ yg itu.

Tapi me tahu juga. Masih ramai kengkawan yg lain yg masih tersesat masuk ke blog ‘yginsaf5’ di sana. Ada yg marah-marah ingat me dah lama tak buat entri terbaru. Walaupun me hari-hari singgah2 jenguk2 komen2 blog kengkawan itu sambil tinggalkan jejak. Menyamfahhh kan.

Sambil me teringat kata uncle kamal yg itu. ‘Kalau asal blog yg baik, dicampak ke laut menjadi PULAU’. Ooops ke laut pula uooolss. Me bukanlah nak riak (kowserr), cuma nak bagitahu saja. Esok hari Sabtu me nak berwisata ke PULAU Phillip, nak tengok burung2 penguin yg kiut miut pula. InsyaAllah.

mizhar

Pakat Simpan-Simpanlah Baju Rayo Tu... - abang Mizhar yg baru menang contest

Sambil itu, me sengaja tak tutup komen entri yg ini. Nak juga me tahu siapa yg kisah dengan blog me yg tiada apa-apa ini. *Ketawa.

Alahai.

Categories: Friends
  1. October 1, 2010 at 12:58 am

    kahkahkah saya la antara yg tersesat ke blog lama tu. lembab sungguh. x biasa lagi dgn cara en_me yg suka berpindah randah, heheheh. lepas ni taulah saya.

    • October 1, 2010 at 4:04 am

      sian kat cekgu ke sana ke mari.. ohoho

  2. October 1, 2010 at 7:58 am

    ha ha ha pandai en me amik hati kita semua….

    en me, belikan kita boomerang satu, nak buat koleksi..

    • October 1, 2010 at 8:04 am

      pk yg baek2 jer bro.. ahaha

  3. October 1, 2010 at 8:06 am

    haaaaaaaaaaaa tu laaa..tekejut gak tgk tak leh komen sebelum nie…..

    me, pat2 update citer melbon, ostolia…nak gi tak mampu…tumpang tgk gambar me pun jadik laaaa heheheeh

    • October 1, 2010 at 8:13 am

      ek eleh.. akak senggol2 jer abang tewww.. mesti mampu nyerrr.. ehehe

  4. October 1, 2010 at 8:41 am

    ai kisah. ngeeee

    • October 1, 2010 at 8:51 am

      iyolarr tewww.. ;-P

  5. October 1, 2010 at 9:04 am

    en_me macam datok’ siti… situ sana sini..:)
    mana milik kita kan? so boleh pergi mana-mana suka..
    frisbe satu..ops bukan fridge magnet satu!!!

    • October 1, 2010 at 9:15 am

      aper barang nak jadik dato’ siti tewww.. kowserrr

  6. October 1, 2010 at 9:07 am

    hehe… oh albumme tu yg baru ke.. ingat ke yg sama yg boleh letak pic sekeping sehari tu … kalaubyk pic kat albumme tu… nak tgklah.. sebab akak ida ini mmg suka dgn gambar… hehehe

    enjoy!!!!

    • October 1, 2010 at 9:16 am

      byk gilerr.. gi larr singgah

  7. October 1, 2010 at 9:19 am

    Hahahahahaha….
    Tak pasal-pasal gambar saya terpampang kat blog ni plak.
    Kenapa la nak berpindah-randah ni. Nak target buat berapa banyak blog setahun?

    • October 1, 2010 at 9:31 am

      akak yg glemer bahh.. ihiks

  8. October 1, 2010 at 9:28 am

    kisah skit² jerrr…. hehehe

    • October 1, 2010 at 9:32 am

      sodeyynyerrr.. ahaha

  9. October 1, 2010 at 9:43 am

    kita dtg nak bg komen.
    tak tak bagi pulak.
    kita sedih.

    • October 1, 2010 at 10:09 am

      jangan sodey sodey uooolss.. ;-D

  10. DrSinga
    October 1, 2010 at 10:52 am

    saya di sana sana sana sana hari hari hari…..

    • October 1, 2010 at 10:55 am

      thanks to you you you.. ;-D

  11. October 1, 2010 at 11:15 am

    bestnya jenjalan …

    • October 1, 2010 at 1:04 pm

      jenjalan memang best.. kalo ader geng lagik best.. ahaks

  12. October 1, 2010 at 11:19 am

    tak kisah la kat sini ke, sana ke, situ ke, sinun ke
    janji ai boleh komen.. hahaha

    • October 1, 2010 at 1:03 pm

      doc jangan serik2 oke..

  13. October 1, 2010 at 11:56 am

    wah…anada ngah melancong ya??
    ole2 untuk saya ok….=)

    • October 1, 2010 at 1:03 pm

      melancong katernyerrr.. uhuhu

  14. October 1, 2010 at 1:00 pm

    saya cari en sampai dapat !

    • October 1, 2010 at 1:02 pm

      pakey talian hayat kanns.. ihihi

  15. October 1, 2010 at 1:53 pm

    patutlah tunggu new entry kat blog lama x..

    • October 1, 2010 at 1:55 pm

      tau xper..

  16. bai
    October 1, 2010 at 3:59 pm

    ohh kira lepas ni entry kat blog baru tu plak la ekkk…blog ni camana? boleh tak nak confuse lagi? hahahhaha

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    • October 1, 2010 at 4:11 pm

      boleh tak mak bai layann jerr.. uhuhu

  17. akak
    October 1, 2010 at 6:06 pm

    en me…
    akak kisah jugak blog en me….
    macam en me selalu kata..
    kita kawan kannnn….

    • October 1, 2010 at 6:20 pm

      kawan jerr.. ehehe

  18. October 1, 2010 at 6:42 pm

    laaa dah pindah lagik ke en_me…
    pasni klu sy nengok takde updet2 lama tu terus je la taip “memanglumayan7” ;p

    • October 1, 2010 at 7:03 pm

      pastu lapan dan 8 lagikk.. ihiks

  19. October 1, 2010 at 8:00 pm

    fenhing, fenhing, asyik findhahhhh je! hehe

    • October 2, 2010 at 12:06 am

      ek elehh akak fa teww.. ngata dulang paku serpih fulakkks.. ahaks

  20. October 2, 2010 at 12:12 am

    pindah randah membawa barokah gitu…

    • October 2, 2010 at 3:17 am

      bukannyerr cerai berai doc kanns.. ihihi

  21. t
    October 2, 2010 at 6:10 pm

    Selamat bercuti En. Me!!

    jauh berjalan.. gmabr sure cantik2…

    • October 2, 2010 at 9:11 pm

      gmbr merapu jerr.. volleee

  22. October 3, 2010 at 12:47 am

    en_me ni asyik berpindah randah ajer…
    mggu lps sya dtg sini tp x blh nk komen plk…:(

    • October 3, 2010 at 3:42 am

      iyolarr teww.. naper akak xnak masuk tengok gambar albumme yg x lawo kannns.. ;-P

  23. October 3, 2010 at 2:32 am

    en me saja nak test ye

    • October 3, 2010 at 3:42 am

      1 2 3 8 dan 8 lagikk.. ihiks

  24. October 3, 2010 at 8:58 am

    Nomad dalam blog pun ada jugak yo kang….?

    • October 3, 2010 at 11:20 am

      bukan kena bayar pownn.. kehh

  25. October 4, 2010 at 9:10 am

    asik pindah blog je, pening pening :p

    • October 4, 2010 at 9:12 am

      ader muntah muntah takks.. ahaks ;-P

  26. October 4, 2010 at 6:59 pm

    salam…

    heheheh…. en me sihat?ni dh balik melesia lom nih?

    • October 4, 2010 at 7:12 pm

      salamm juger.. ader me bilang dah balik? kahh

  27. October 5, 2010 at 10:26 am

    ohooooooooooo… hehehehe msti best duk kt sana lg kan…
    ish2 bile lah saya dpt ke sana ek

    • October 5, 2010 at 11:07 am

      mai jerr sinih.. ihiks

  28. October 5, 2010 at 3:22 pm

    tulah suri pening mana satu suri nak tejah..’sli blog insaf tu ..pastu klik terus ke blog no pulak adeiiii..

    slmat bercuti en_me heeee

    • October 5, 2010 at 4:12 pm

      klik jer nama me yg komen blog ko.. jangan klik kat blogroll oke.. baper kali mau cakap lohh

  29. t
    October 5, 2010 at 4:25 pm

    gmbr2 dlm albumme amatlah menarik, tertarik..

    me memang d bomb!!

    love it!!

    • October 5, 2010 at 4:34 pm

      komenlar kat saner akak tewww..😉

  30. October 6, 2010 at 4:54 pm

    wahh bykknyerr blog..smpi xmng tgn ek..p aussii lg..bestnyerr..ntah bl lg..izee dpt terbang.hehee

    • October 6, 2010 at 5:14 pm

      terbang dengan penoh tanggungjawab nih.. ihihi

  31. October 6, 2010 at 5:04 pm

    dimanakah n3 baru?dah 78 kali baca n3 ni, sampai naik hafal.

    • October 6, 2010 at 5:13 pm

      naper tak klik link ‘albumme’ itteww.. volleee

  32. October 6, 2010 at 9:22 pm

    slalu je tgk comment off..

    • October 7, 2010 at 2:34 am

      me nk akak gi jengok albumme .. ghiteww

  33. October 6, 2010 at 11:17 pm

    wah terkejut ada gambar bro mizhar…kawanku dari dulu hingga kini hehehe😀

    • October 7, 2010 at 2:35 am

      kita kawann kanns.. ihihi

  34. October 11, 2010 at 10:59 am

    en_me suke pindah2 ye
    patutlah cari2 x jumpe

    • October 11, 2010 at 11:05 am

      baper kali mau cakap daaa.. ahaha

  35. October 12, 2010 at 7:00 pm

    Salam en_me,

    Lama sungguh tersesat dan terputus dengan blog en_me iaitu selepas en_me memohon mengundur diri di blog memang lumayan dulu tu.

    Naklah sambong balik, silatulrahim yang tergantung tu.

    Semoga en_me berbahagia selalu.

    • October 12, 2010 at 10:07 pm

      vollee jerr.. ihihi

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s