Home > Canon EOS 40D, Flora, Melbourne > DrSinga pun suka ‘Bokeh’

DrSinga pun suka ‘Bokeh’

 

tulip

The Tulip, the national flower of the Netherlands, is one of the most unusual and desired of all flowers (Tesselaar Tulip Festival)

Kelmarin me sudah buat entri istimewa untuk doc zouldahan.

Hari ini me nak buat entri istimewa pula buat doktor dan ibu yg garang itu. Entri berganda sebab guna tajuk dua kali. Bukan, entri bersiri sebenarnya.  Sebab me pautkan entri ini dengan ALBUMME – projek 365 yg itu. Seterusnya tambah gambar-gambar bunga tulip di FOTOLUMAYAN pula. Boleh kan.

Tetapi kalau ada kengkawan yg tak suka dengan bunga-bungaan, sila tinggalkan komen saja di entri yg ini. Itu sudah memadai. *Senyum.

Ada tak doktor-doktor lain yg nak me buatkan entri istimewa juga? *Ketawa.

Alahai.

Categories: Canon EOS 40D, Flora, Melbourne
  1. October 18, 2010 at 3:19 am

    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

    woooo bunga tulip itewwww… cantik yang pasti setau kami
    tulip dipercayai berasal dari Turki dan hanya dibawa masuk ke Belanda

    iteww aje yang saya tau

    • October 18, 2010 at 3:50 am

      Although tulips are associated with The Netherlands, commercial cultivation of the flower began in the Ottoman Empire of Turkey. (wikipedia)

      wah bijaknyerr abg afzainizam tewww.. ehehe

  2. October 18, 2010 at 5:51 am

    Sukalah kakpah tuh ..
    ekeke

    • October 18, 2010 at 5:56 am

      syyyhh.. kakPah blom bangun tido lagikks.. ihiks

      • DrSinga
        October 18, 2010 at 6:24 am

        dahhhhhhh……….
        hari ni mandi dulu sebelum mengomen…
        tu yang lambat sikit sampai…
        .
        .
        pssst…
        *sengih-sengih*
        thanks…🙂

      • October 18, 2010 at 6:31 am

        u r welkamm.. ahaha

  3. October 18, 2010 at 6:05 am

    Salam en_me,
    *mbalas kunjungan. terima kasih dtg

    sgt la seronok tgk gambar2 tulip ni. apatah lg tgk dgn mata kepala sendiri, kan? Tetiba nampak shah rukh khan jatuh golek2 kat situ. Aishh

    • October 18, 2010 at 6:10 am

      sharuk khan goreng goreng kat melaka .. sudahh

      salam n thanx jugerr..

  4. October 18, 2010 at 6:30 am

    en me..betul ke dr.singa garang???he he..
    cantikny bunga tulip..

    • October 18, 2010 at 6:31 am

      laki dia pownn garang.. ahaks

  5. October 18, 2010 at 7:26 am

    uhuk..uhukk… apasal lak kakpah tersedak ni..

    • October 18, 2010 at 7:28 am

      abeslarr terbongkar rahasia me.. ahaha

  6. October 18, 2010 at 7:38 am

    Tulip ni ambik gambar kat mana?
    Seketul jer. Hehehehehe….

  7. October 18, 2010 at 7:54 am

    Alahai cantiknya bunga tulip tu:)jap lagi nak singgah albume

    • October 18, 2010 at 8:01 am

      silakan.. ehehe

  8. October 18, 2010 at 8:00 am

    I loikee tulips…nak gi skodeng la albume hehehe

    • October 18, 2010 at 8:01 am

      silakan silakann uoolss..

  9. October 18, 2010 at 8:02 am

    salam sewangi sekuncup tulip…

    • October 18, 2010 at 8:03 am

      salam juger akak ikan itteww.. ihiks

  10. October 18, 2010 at 8:03 am

    SALAM,
    BUNGA TULIP NI MEMANG CANTIK. DENGAR KHABAR, SEKARANG INI ADA DITANAM DI KAWASAN TANAH TINGGI DI MALAYSIA.

    • October 18, 2010 at 8:04 am

      gi larr terjah.. nnti me followww

  11. October 18, 2010 at 9:05 am

    Salam en_me

    MasyaAllah cantiknya ciptaan Tuhan. Terpesona melihat cantiknya tulip2 tu. Seronok yer en_me dapat melihat sendiri kecantikan itu.

    • October 18, 2010 at 9:30 am

      salam akak kunang2 itteww.. memang sonok uoolss

  12. October 18, 2010 at 9:11 am

    jumpa gambar bokeh bapak kog ambik tahun 1981 guna kamera ber-kodak… hebak gak bapak aku deh!😉

    • October 18, 2010 at 9:31 am

      sekang bapak ko mainn bokeh lagik takks..

  13. October 18, 2010 at 9:35 am

    Salam En_me…

    Mantop bokehnya…🙂

    • October 18, 2010 at 9:38 am

      ala.. tembak2 jerr..

  14. October 18, 2010 at 10:02 am

    sukaaaaaaaaaa sangat tulip!!

    • October 18, 2010 at 10:47 am

      sukernyerrr.. ihihi

  15. October 18, 2010 at 10:29 am

    Doktor aje ke en_me? Dukun dan bomoh tak boleh ke? hehehe

    • October 18, 2010 at 10:47 am

      dukun dan bomoh yg ader blog jerrr.. volleee

      • October 22, 2010 at 8:52 am

        bomoh skrg dah maju. Bukan setakat blog, twitter pun ada hehehe

  16. October 18, 2010 at 11:07 am

    untuk kerani tak dak kah? ;p

    • October 18, 2010 at 12:52 pm

      untuk kerani orang len dah buatt .. ekeke

  17. October 18, 2010 at 11:16 am

    eheh..sape kata singa tak suka bunga? muehehehe…

    • October 18, 2010 at 12:53 pm

      ade me cakap suker mungerr.. uhuhu

  18. October 18, 2010 at 11:42 am

    aku tersesat di sini doh..wak nyer…

    • October 18, 2010 at 12:53 pm

      kalo rasa sesat, balikla ke pangkal jalann jang.. volleee

  19. October 18, 2010 at 12:57 pm

    mencintai bunga raya!!huhu

    • October 18, 2010 at 12:59 pm

      volleee jerrr..

  20. October 18, 2010 at 2:03 pm

    saya bukan doktor.
    mak saya tak bagi saya jd doktor sebab belajar lama sangat,dia risau jika saya berada diperantauan lama2.

    • October 18, 2010 at 6:38 pm

      yg penting menten gorjes kanns.. ehehe

  21. October 18, 2010 at 2:15 pm

    erm… entri istimewa untuk doktor , medical doctor je ke? uhuhuhu..

    • October 18, 2010 at 6:38 pm

      ader me ckp medicall.. kahh

  22. October 18, 2010 at 3:24 pm

    dr.singa senyum munga2. gambar roses takdak ke?

    • October 18, 2010 at 6:38 pm

      ituari me dah letak gambar pinky n red roses buat gadisbungaa.. volleee

  23. October 18, 2010 at 4:47 pm

    walaupun xminat sgt bunga tp tulip ni lawa jugak yek

    • October 18, 2010 at 6:37 pm

      tauu xperr..

  24. October 18, 2010 at 6:34 pm

    kuning sangat bunga tulip nih…
    wlupun kita tak suka kuning tapi gmbr ni cantik!!

    • October 18, 2010 at 6:36 pm

      nk tengok yg selain kuning masukla ke albumme yg itteww.. akak nih very the manjer lohh

  25. October 18, 2010 at 11:35 pm

    cantik bunga tulip ni….
    rasanya kt bukit larut pn ada kn…
    tp ada musim jgk kot…

    • October 18, 2010 at 11:44 pm

      bukit larut katner erk.. nnti me riki oke.. atau akak gi lar dulu.. ehehe

  26. October 19, 2010 at 1:11 am

    cantiknya tulip tuuuuuu…

    drSinga dah glam skarang ni..

    • October 19, 2010 at 2:46 am

      dah lamer glam.. akak rin baru tahu ker.. kahh

  27. October 19, 2010 at 9:51 am

    me, cantik bunge tulip ni…ceria pagi lieya tgk bunge tulip kuning2 nieh….sejuk jek mate hah!~

    • October 19, 2010 at 10:43 am

      oranglen dah dari pagi semalam ceria.. ehehe

  28. October 19, 2010 at 2:55 pm

    saya suka dokoter singa yang garang itewww

  29. October 19, 2010 at 2:56 pm

    hai

    saya doktor enjin😀

    • October 19, 2010 at 3:06 pm

      ahaks.. me pownn.. ;-D

  30. October 19, 2010 at 3:49 pm

    cheqna doktor jiwe..
    huhuhuhu
    nasib r cheqna tak suka bunga2 ni…

    • October 19, 2010 at 4:30 pm

      cheqna suker aper.. ehehe

  31. October 19, 2010 at 6:52 pm

    Salam en_me itewwwwwwwww………….

    Yuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu……..I`m back !!!!

    I like tulips…..
    🙂

    • October 19, 2010 at 11:15 pm

      salam akak zyma tewww.. congrats on your new baby oke

  32. October 19, 2010 at 7:24 pm

    bes ek keja sambil jenjln…saya suka tulip juga…hehehe

    • October 19, 2010 at 11:15 pm

      yg x best kena jenjalan sorang2 ghitewww.. uhuhu

  33. October 19, 2010 at 11:19 pm

    WAH! di sini en.me menyorok ya.. aduhaii.. puas maza menanti.. hehehe

    psst: berapa kali mau pindah laa.. huhuhu

    • October 20, 2010 at 2:21 am

      orang len dah lamer sampai kt sinih.. ko jer yg slow.. pasal susah bebenor nk tulis kt kotak komen blog ko ittewww.. ahaha

  34. akak
    October 19, 2010 at 11:22 pm

    en me…
    takkanlah kawan dengan doktor saja…
    dengan isteri doktor pun taknak kawan ker?…
    kawan jer.. kannns???

    • October 20, 2010 at 2:15 am

      volleeee.. tp chantek sungguh kete 5-siri tewwww.. ehehe

  35. DrSinga
    October 19, 2010 at 11:32 pm

    Penaaaaat dah menjenguk dari pagi….
    Tulip kuning itu juga masih sebagai penyeri …

    • October 20, 2010 at 2:16 am

      komen blom cukup sehatus .. *Ketawa.. tp kalo doc penat, jenguklah kt albumme.. macam x biasa fulakks.. ahaks

  36. October 20, 2010 at 1:01 am

    huwaaaaaaaaaaaa ciklinn nak beli lens untuk wat bokeh ni… lens yg ado ni kurang mantop pembokehannyer…. hahahhahaha (sila tekan iklan saya utk tmbh duit beli lens) wakakkakaakkakak

    en me sihat ker kamu….

    • October 20, 2010 at 2:16 am

      alhamdulillah.. me sihat walafiat jerr.. thanx for askingg😉

  37. October 20, 2010 at 3:30 am

    teringat zaman muda2 ambik gambar dalam rimbunan tulip… nampak merah je..😀

    • October 20, 2010 at 3:31 am

      maner gambarnyerr.. aderr?

      • October 20, 2010 at 3:37 am

        gambar semua tinggal mesia… berat nak hangkut.. lagipun kalau letak, ada orang ngorat pulak.. sebab gambar tu time2 anak dara lah katekannn.. :P:P

      • October 20, 2010 at 3:40 am

        bawak album memang berat kanns.. naper x scan n upload jakk.. ahaks

  38. October 20, 2010 at 4:57 am

    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

    Kami Kembali lagi… Maaf atas lama tak ziarah..
    Bunga tulip bisa digunakan bagi penderita anemia, memar, kepekatan darah tidak normal, barah darah, tekanan darah tinggi dan darah rendah, pendarahan di dalam, sakit punggung, parasit dalam darah (pada bunga tulip merah).

    aku terbaca pada satu artikel kat surat kahbar lama bungkus nasi lemak iteww yang teringat blog kamu…. eeemmm kebetulan agaknyerrr

    • October 20, 2010 at 5:08 am

      ko bz kanns..

  39. October 20, 2010 at 8:37 am

    bokeh tu ape? klu slang nogori, bokeh tu bekas. ngehhhhhhh

    • October 20, 2010 at 8:46 am

      gugel jakk.. ko kan suker gugel.. ghiteww

      *bokeh = gambar yg kabur sblah bakang tewww..

  40. October 20, 2010 at 4:20 pm

    wah.. mesti terharu doktor singa ni… hehehe..

    owh.. ini lah namanya bokeh eh..

    • October 20, 2010 at 5:47 pm

      doktor singa dah lali.. ehehe

      • DrSinga
        October 21, 2010 at 2:28 pm

        ahahahahaaaaaaa……

  41. October 20, 2010 at 6:22 pm

    bokeh tu ape?

    • October 20, 2010 at 6:25 pm

      *bokeh = gambar yg kabur sblah bakang tewww..

  42. October 20, 2010 at 7:31 pm

    lily tetap dihati.
    alahai.
    hehe.
    :))

    • October 20, 2010 at 10:08 pm

      water lily kahh.. ihihi

  43. October 20, 2010 at 8:32 pm

    cantik.. cantik baru je tanam tulip kat ladang hehe

    • October 20, 2010 at 10:09 pm

      baper ketol akak dah tanamm.. ahaha

  44. October 21, 2010 at 2:18 am

    waterlily layu di tasik madu…
    haha..
    :))

    • October 21, 2010 at 4:44 am

      madular sangat kanns.. ahaha

  45. zie
    October 21, 2010 at 8:01 am

    doktor aje ke?

    haha

    nak tulip pink..hot pink to be specific..*dah pandai demand skrg bdk kecik ni..ermm..hihik

    • October 21, 2010 at 8:05 am

      mai lar sinih.. ikiki

      • zie
        October 21, 2010 at 8:08 am

        jawuhhhh…x tercapai dek diriku..hahah

      • October 21, 2010 at 8:16 am

        Pepatah Melayu cakap, ” Ikan di laut, asam di darat..di dalam kuali bertemu jua..” ahaha – kelaut fulakkks uoolss

  46. zie
    October 21, 2010 at 8:35 am

    mari cari kuali en_me..hahaha

    • October 21, 2010 at 8:58 am

      kuali dah ader.. minyak pown dah mendidih tewww.. cumer nak masuk ke xnak jerr.. ahaha

  47. zie
    October 21, 2010 at 10:25 am

    meh zie komen, pastuh en_me komen.cukup seratus buleh tukar gambar bunga tulip…haha

    referrring to the comment number 72..ahaks..doc xnak kuning,xpe leh ganti ngan pink..ekekee

    • October 21, 2010 at 11:42 am

      munger pink kan dah ader dlm albumme yg ittewww.. uhuhu

      • zie
        October 22, 2010 at 4:54 pm

        kite dah nengok munger pink ittewww…chantekk…ngee..

    • October 21, 2010 at 2:00 pm

      pink warna yang membosankan.. ahak..

  48. October 21, 2010 at 1:59 pm

    bunga ros warna biru tak ada ke?

    teringin nak jumpa dr lah pulak heee…

  49. October 21, 2010 at 6:53 pm

    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

    sekarang ni Malaysia tengak promote bunga raya semarak bangsa….. semarak lah cinta bunga kebangsaan kita

    • October 21, 2010 at 7:05 pm

      kaanns..

  1. October 18, 2010 at 6:53 am
  2. November 4, 2010 at 3:27 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s