Home > Canon EOS 40D, Melbourne, Travel > infrequent journal update

infrequent journal update

yarra

Yarra River, Melbourne

[+ zoom out ]

Alhamdulillah. Me sudah sampai di tanahair dengan selamat. Dan sudah mula bertugas seperti biasa juga.

Melbourne – sebuah kotaraya yg cantik, bersih dan menarik. Selama genap sepurnama di Melbourne, banyak sudah tempat wisata yg me kunjungi. Begitu juga, banyak juga pengalaman dan cabaran, terutamanya tentang ‘kejutan budaya’ disana. Dari setiap cabang jalanraya yg di bina yg lurus-lurus belaka (tiadalah jalan yg tidak lurus kecuali tegak-tegak macam pembaris adanya), hinggalah sampai ke pulau penguin di Phillip Island, menaiki keretapi lama Puffing Billy, melihat mukabumi pantai Twelve Apostle yg menakjubkan, dan mengambil gambar bunga tulip di hujung musim. Juga pelbagai muzium, menara tertinggi Eureka dan Rialto, pasaraya-pasaraya, tram-tram, keretapi dan restoran masakan melayu dan indon juga.

aQi 29.10.10

Cerita lain, hari ini harijadi aQi (12). Dan me akan bercuti untuk menguruskan hal-ehwal pembuatan mykad baru aQi lah pula.

 

Sambil itu, me saja nak bagitahu. Blog ‘memang lumayan six’ ini sengaja me tidak kemaskini hari-hari. Sebab masih sibuk dengan [+ ALBUMME ] di sana. Sibuklah sangat kan.

Alahai.

  1. October 29, 2010 at 4:14 am

    happy birthday utk aQi. mesti dia super excited nak buat IC kan.

    • October 29, 2010 at 5:55 am

      on behalf aQi me say thanks..

  2. October 29, 2010 at 6:25 am

    Hepi 12th besday aQi!

    Psssttttt ada bwk blk bulu koala bear x?

    Ekekeke

    • October 29, 2010 at 7:05 am

      on behalf aQi me say thanks.. 2

  3. October 29, 2010 at 7:52 am

    Happy besday untuk Aqi!

    • October 29, 2010 at 8:10 am

      on behalf aQi me say thanks.. 3

  4. October 29, 2010 at 8:11 am

    epy bday aQi!

    abah aQi jgn lupe subinier utk kakak Masy yg comel ni ngeehehehe

    • October 29, 2010 at 8:12 am

      on behalf aQi me say thanks.. 4

  5. October 29, 2010 at 8:47 am

    happy birthday utk Aqi juga…mogajadi anak yg membahagiakan ibubapa

    >> kalo da ada IC tanda da makin dewasa ler tu kan…

    • October 29, 2010 at 8:56 am

      on behalf aQi me say thanks.. 5

  6. October 29, 2010 at 8:57 am

    happy birthday aQi. October baby rupanya dia ya…🙂

    • October 29, 2010 at 8:59 am

      on behalf aQi me say thanks.. 6

  7. October 29, 2010 at 11:14 am

    happy birthday Aqi..
    ckp kat bapa Aqi fridge magnet 1! :p

    • October 29, 2010 at 11:22 am

      on behalf aQi me say thanks.. 7

  8. October 29, 2010 at 1:47 pm

    on behalf aQi ‘tlg bg sbenier kat antie joyah ek’..hee…yg melbourne nyer taw..

    • October 29, 2010 at 2:59 pm

      vah vah vah.. pakai messenger ghiteww

  9. October 29, 2010 at 2:09 pm

    salam en.me selamat kembali ke tanah air..

    • October 29, 2010 at 2:57 pm

      salam makk.. thanks jugerr

  10. akak
    October 29, 2010 at 3:42 pm

    salam dan selamat kembali..
    en me…
    bestnya dapat tnggal sekejap kat negara orang kannns???
    tapi akak kalau kesana belanja pun bertambah sebab kena cari tmpt dialysis… tapi insya’allah… bila ada rejeki teringin jugak ke melbourne/adelaide…. brisbane dah pernah pergi masa sihat dulu….
    TQ berkongsi maklumat….

    • October 29, 2010 at 3:50 pm

      salam akaktoo itewww.. timekaseh juger sudi singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

  11. October 29, 2010 at 4:19 pm

    selamat kembali en_me🙂

    • October 29, 2010 at 4:25 pm

      thanks cik eliz yg chanteq ittewww..

  12. October 29, 2010 at 11:08 pm

    Selamat kembali bertugas ke tanah air incek me.. n happy birthday untuk aqi.. semoga panjang umur n sentiasa dimurahkan rezeki..

    • October 30, 2010 at 5:07 am

      on behalf aQi me say thanks.. 8

  13. mas
    October 30, 2010 at 1:02 am

    happy birthday untuk anaknya.

    dan selamat kembali bertugas di sini..

    • October 30, 2010 at 5:08 am

      on behalf aQi me say thanks.. 9

  14. October 30, 2010 at 1:51 am

    tempat cemetery di melbourne en_me tak singgah ke?

    (maza dlm tawadhuk gitew)
    hahahahha

    • October 30, 2010 at 5:09 am

      ader.. tungguuu

      ahaha

  15. October 30, 2010 at 9:03 am

    sekejap aje dah besarkan..
    happy birthday AQI..

    • October 30, 2010 at 10:29 am

      on behalf aQi me say thanks.. 10

  16. October 30, 2010 at 4:18 pm

    selamat kembali. best je nak dgr kesah me kat sana lagi…

    • October 30, 2010 at 5:10 pm

      nak me kesana lagik kerr.. ehehe

  17. Tie
    October 30, 2010 at 8:03 pm

    Agaknya ada ke peluang kita ke Melborne, ekk?
    .
    .
    .
    Happy birthday buat AQi juga!

    • October 30, 2010 at 9:38 pm

      on behalf aQi me say thanks.. 11

  18. October 31, 2010 at 6:32 am

    wah dah ada bujang rupanya..

    • October 31, 2010 at 6:41 am

      bro, yg ni bujang nombor dua.. vollee

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s