Home > Canon EOS 40D, Melbourne, photography > Port of Melbourne

Port of Melbourne

I didn’t notice that the submarine was parked there until I edited the photograph.

[+ bigger image in my fotolumayan ]

Hari pertama tiba di Melbourne tempohari tiadalah aktiviti yg menarik.

Kecuali jalan-jalan ke pelabuhan Melbourne yg berlabuhnya feri ke pulau Tasmania. Tiadalah me dibenarkan masuk ke dalam dermaga (Station Pier) kecuali penumpang dan kaum kerabat saja. Jadi, me ambil gambar feri dan kapal selam (baru perasan bila mengubahsuai gambar) dari jeti diluar. Menarik juga.

Alahai.

  1. November 3, 2010 at 1:47 am

    wahh..cantik-cantiknye gambo

    • November 3, 2010 at 2:31 am

      thanx cik ryann itteww..

  2. November 3, 2010 at 2:40 am

    terbaekkkkk gambar dari ladang ni bro……. kasi angkat dua2 ibu jari tangan anda… bukan kaki anda.. tapi tangan anda…. hehehhe

    • November 3, 2010 at 2:41 am

      akak tak tido ker.. ihiks, thanks

  3. November 3, 2010 at 3:46 am

    gosh, a submarine! cantik tu! tak boleh tengok dari dekat ke submarine tu, mr engineer?

    sila redah!

    • November 3, 2010 at 6:32 am

      xleh nak masuklar .. macam xleh nak komen blog akak.. menyamfaahh kannns ;-P

  4. DrSinga
    November 3, 2010 at 5:47 am

    ahahahahahaaaaaaaaa…….
    punyalah gedabak submarine ituuuuuuu……

    • November 3, 2010 at 6:31 am

      sebenarnyer hari dah gelap gulita doc.. uhuhu

  5. hamizah
    November 3, 2010 at 6:10 am

    kalau waktu x secantik ni kot..bling bling yang buatkan portni cantik..

    • November 3, 2010 at 6:31 am

      bling bling ghitewww.. ihiks

  6. November 3, 2010 at 7:57 am

    ni yg rasa nak pegi melbon ni…

    lain kali nak ikut ekk…

    • November 3, 2010 at 8:24 am

      mai lar melborn.. ahaks

  7. November 3, 2010 at 8:33 am

    wah…pulau tasmania ada tazmania tak en.me? besh nye pi sana..byk tempat menarik untuk shoot photo..

    • November 3, 2010 at 8:37 am

      me tak pegi, amik gambar feri berlabuh jerr.. volleee

  8. November 3, 2010 at 9:26 am

    Salam en_me,

    Nice picture. Birunya langit.

    • November 3, 2010 at 11:03 am

      biru kanns.. thanx

  9. akak
    November 3, 2010 at 9:35 am

    en me…
    gambar2 yg di tembak sangat cantik.. buat akak teringin nak makan hangin ke sana….

    • November 3, 2010 at 11:03 am

      mailar sinih.. ihiks, thanx akaktoo

  10. November 3, 2010 at 10:36 am

    Yng in memang sangat extra lawa en_me..

    • November 3, 2010 at 11:04 am

      uhuks.. thanx mokcik ittteww bahh

  11. November 3, 2010 at 10:40 am

    apa2 pun pic mmg cantik!

    • November 3, 2010 at 11:04 am

      thanx akak ida itteww..

  12. Tie
    November 3, 2010 at 11:25 am

    Laaa…. punyalah besor submarine tu boleh tak nampak? Waakakakaa….
    .
    .
    .
    Ingat kita sorang yang rabun!

    • November 3, 2010 at 11:33 am

      kita kawann kanns.. ehehe

  13. November 3, 2010 at 11:43 am

    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    Wooooo aku ingat ikan paus yang parking kat pelabuhan tu rupanyerrr kapal selam ye…

    mmg cantik sekali kawasan port marine itewww….. Yang pastinye crew-crew kapal selam tu tengah skodeng penumpang dalam feri kot pakai teropong kapal selam itewww

    • November 3, 2010 at 11:46 am

      mungkin kapal selam ittewww nak bawak pelancong melawat ke dasar lautann.. ekeke

  14. November 3, 2010 at 1:52 pm

    uiks.. besornya kapalllll.. mcm west port di port klang lah fulaks.. huhuhu

    • November 3, 2010 at 1:55 pm

      ko penah gi tangkap gambar kat westport kahh.. tp kt westport pelabuhan kapal dagang, nih cuma jeti penumpang feri ke Tasmania.. kapalselam teww tumpang jer kott.. pelabuhan dagang melbourne yg sebenar ader kt tempat lainns.. ghitewww

      • November 3, 2010 at 5:17 pm

        pernah tangkap gambar kat situ, tapi kena halau dgn pak guard.. huhuhu.. mentang2 lah maza bertubuh kecil, dia kata “oit! buat apa tu? belah! belah!” adderrkkk

        hanya sempat tangkap gambar buritan kapal sahaja.. tu pun kapal dagang mcm en_me khabarkan…

        (semua peristiwa itu pada tahun 2001 – masa kerja jadi kelendan lori)… kamera yg digunakan pun bukanlah DSLR atau camera phone, yg ada cuma guna kamera film cap a.Y.a.M…..

      • November 3, 2010 at 5:18 pm

        ahaha.. xper, cabaran sbg fotographer kanns

  15. November 3, 2010 at 7:25 pm

    wa.. kawaii..

    • November 3, 2010 at 9:36 pm

      thanx akak cinta tewww..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s