Home > Canon EOS 40D, Melbourne, photography > Williamstown Beach Sunset

Williamstown Beach Sunset

Luckily just in time, I got the opportunity to snap the sunset view at Williamstown Beach

[+ bigger image in my fotolumayan ]

Cerita petang khamis malam jumaat kelmarin. Me sudah bercadang nak ke pantai williamstown yg terletak di barat bandaraya melbourne. Tujuan nak tangkap gambar matahari tenggelam.

Tapi tidak disangka, buah cempedak dah jadi nangka. Ada kejadian orang digilis keretapi di stesen southern cross. Hampir kesemua perjalanan tertunda sejam. [+ Woman trapped under carriage ]

Bila tiba di pantai itu, sempat juga menangkap mentari merah di ufuk barat.

Begitu juga dalam perjalanan pulang. Jadual keretapi beberapa kali tergendala.

Newport Station (on the way back to CBD)

Alahai.

  1. zie
    November 6, 2010 at 12:50 am

    patut la lecturer kita tulis kat wall fb die ketapi tertunda..

  2. November 6, 2010 at 3:35 am

    Jealous nyerrrr. Gambar sunset tu & train tu lawa sangatttt!

  3. November 6, 2010 at 7:28 am

    enme..subhanallah..cantik betul..indahnya ciptaan tuhan..gambar diatas tu..betul2 cantik..

  4. November 6, 2010 at 7:39 am

    terpegun tengok gambar yang me ambil. cantik!!!

  5. November 6, 2010 at 9:53 am

    hmmm cantiknya..teringan zaman muda muda dulu dulu …tengok mentari terbenam sama sama pak incik giteww uhuk:)p

  6. November 6, 2010 at 10:46 am

    thumbs up! Sekali dgn ibu jari kaki terangkat sama ni! Hehe.. Pasni ajar sket teknik2 amik gamba camni, bole?

  7. November 6, 2010 at 11:11 am

    cantiklah en me… gambar yg cantik.. hehe…

  8. November 6, 2010 at 3:36 pm

    cantik la pic atas tu en me…šŸ™‚

  9. November 6, 2010 at 5:45 pm

    cantiknya senja..
    kat sini pon slalu ada kejadian org kena langgar..
    mesti sbb mabuk or bunuh diri

  10. DrSinga
    November 6, 2010 at 7:33 pm

    motion blurness yang cantik!!
    šŸ™‚
    gives me idea…
    *keluar mentol bercahaya2 atas kepala*

  11. November 6, 2010 at 7:44 pm

    Thanx share gambar…cantiknya

  12. November 6, 2010 at 11:15 pm

    sy suka sunset, cantik bangat!

  13. November 7, 2010 at 12:40 pm

    warna mentari itu mcm warna gold coast kan..hehehehe

    apa2 hal pun, syukur en_me selamat.. jgn jadi mcm minah yg kena gilis tu..ngeri sehhhhh

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s