Home > Canon EOS 40D, Melbourne, photography > Berpetualang dibumi Kanggaru

Berpetualang dibumi Kanggaru

Melbourne General Cemetery, Lygon Street

Itu hari semasa me pulang berehat di tanahair, abang maza yg sedang tawadhuk itu ada bertanya.

tempat cemetery di melbourne enchek tak singgah ke?

Kebetulan tempat me bekerja dan menginap di sini sepelaung saja jaraknya dari tempat perkuburan awam yg besar dan luas semedang. Walaupun kubur awam, tetapi terdapat kubur-kubur lama pendatang terkenal zaman penjajah. Termasuk peneroka Victoria yg popular yg menjelajah ke utara benua Australia spt Robert O’Hara Burke dan William John Wills.

Sebenarnya gambar kuburan diatas me sudah lama ambil beberapa hari sebelum abg maza yg sedang tawadhuk itu bertanya.

Alahai.

  1. November 7, 2010 at 3:38 am

    jgn ada nmpk org kluar dr dlm kubur dah la😛
    seram woooo~

  2. November 7, 2010 at 5:06 am

    mcm tahu je kan…

  3. November 7, 2010 at 7:24 am

    hai ngeri la pulak jika malam malam lalu tepi kubur sebegini..amboi tengok batu nisan dia..eeei

  4. November 7, 2010 at 8:08 am

    sangat bersejarah tempat ini🙂

  5. November 7, 2010 at 8:13 am

    seramm aje tengok.
    tak macam tengok perkuburan islam… tenang & insaf.

  6. November 7, 2010 at 9:15 am

    Sekuat mana pun manusia, sekaya mana pun, secantik mana pun… akhirnya ke situ juga.

  7. November 7, 2010 at 10:16 am

    boleh main nyorok-nyorok kat situ kaan..😉

  8. mas
    November 7, 2010 at 10:41 am

    hamboi…

    besor sungguh batu nisan dia kannnns..

  9. November 7, 2010 at 11:02 am

    tak takut ke tinggal bersebelahan dgn nya

  10. November 7, 2010 at 11:14 am

    re:tentang casino tu dua2 dah siap dan dah dapat untongnya di marina dan sentosa

  11. November 7, 2010 at 11:32 am

    Waaaaa….
    en_me tak try tidur kat kubur tu ke? manatau dapat mimpi indah?

  12. November 7, 2010 at 12:34 pm

    wakakakak…
    hampeh!

    gambar den sebosar2 lak di bawah kubur yg itew.. hahahha
    thanks en_me kerana bagi gambar kubur itu yg jarang2 kita mahu lihat lorr..hehehe

  13. DrSinga
    November 7, 2010 at 4:12 pm

    banyak jugak Celtic graves tu kan…

    yo lah..mereka kan dari sana….

  14. November 7, 2010 at 9:33 pm

    en_me

    Masih di Melbourne? Bila nak balik? (chehh, sounds caring gitu)🙂
    I pun ada citer pasal Melbourne tapi taklah sehebat mana; namun ia membawa kenangan, semangat dan angan2.

  15. November 7, 2010 at 10:55 pm

    kemain tinggi lg pacak eh kan…
    ada makna ke tu?

  16. November 9, 2010 at 9:37 pm

    aritu nampak kat graveyard kat sini, siap ada orang buat meeting lagi.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s