Home > arts, Canon EOS 40D, Travel > Sydney: Day 1

Sydney: Day 1

The Archibal Fountain in the Hyde Park, Sydney

Pagi hari pertama (sabtu) me tiba di kotaraya sydney memanglah teruja. Dengan melihat jambatan sydney dan rumah opera yg besar gedabak di depan mata memang mengasyikkan. Selama ini tengok gambar dalam poskad saja kan.

Lepas simpan beg di hostel, me terus melawat ke menara tinjau pylon di jambatan sydney itu. Kemudian, me berjalan kaki pula ke rumah opera yg cantik kalau dilihat dari semua sudut.

Petang pula. Dari hostel, me berjalan kaki saja terus ke tengah bandaraya yg terletaknya menara Sydney. Tapi me malas nak naik menara.

Me terus ke hyde park yg terdapatnya kolam pancuran archibald yg menarik diatas. Sungguh popular dengan sesi fotografi pengantin.

Dari taman kecil itu me terus ke taman macquaries yg besar dan luas semedang. Ambil gambar saja di waktu matahari terbenam.

Semalam me sudah buat entri dengan letak satu gambar saja. Tapi ramai kengkawan (adalah dua tiga orang) yg tak puas dan suruh me tampal banyak-banyak gambar dlm blog me yg tiada apa-apa ini. Maka, terimalah [+ gambar-gambar lain me di sydney dalam fotolumayan ].

Alahai.

Categories: arts, Canon EOS 40D, Travel
  1. DrSinga
    November 16, 2010 at 12:18 am

    *tercopong*

    macam kat National Geographic!!!

    • November 16, 2010 at 1:44 am

      dah dah.. tutup molot tewww.. ehehe

  2. zie
    November 16, 2010 at 12:25 am

    wah, bestnya tempat niii!!

    • November 16, 2010 at 1:44 am

      tau xperr.. ehehe

  3. November 16, 2010 at 12:32 am

    Berpeluang berjalan menjelajah negara orang, memang wajar sekali simpan banyak gambar kenangan.

    Kak Azie memang tingin nak pi Australia, ntah bila.

    • November 16, 2010 at 1:45 am

      terjahh jer akak azie tewww.. ehehe

  4. November 16, 2010 at 1:03 am

    Salam En_me,

    Teruja tgk gambar2 en.. bila ler ada peluang jejak bumi kangaroo nie…

    • November 16, 2010 at 1:49 am

      kalo ade rejeki insyaAllah.. tp me blom sampai indon lagikk oke.. ehehe

  5. November 16, 2010 at 1:14 am

    imanshah naik jambatan kuala kangsar je..nak naik jambatan sydney tak mampu

    • November 16, 2010 at 1:49 am

      janganla ckp mcm teww bro.. adelar rejeki nanti tewww.. ehehe

  6. November 16, 2010 at 3:20 am

    En me, penat nak kejar le..ngape asyik tukar blog add..saya asyik terlepas aje..blog follower tetiba aje senyap baru perasan. Nak gi Aussie jugak..tapi tak sampai2..

    • November 16, 2010 at 3:46 am

      lohh, hingatkan akak liza dah tau lamer.. kan me tiap2 hari komen kat blog akak liza tewww.. uhuhu

  7. November 16, 2010 at 7:42 am

    incek me ni sbenarnya tgh bercuti ke tgh bekerja ke? or tengah bekerja smbil bercuti?… memang best aje tengok foto kat web fotolumayan tu.. sila-sila lah upload lagi yer.. hehehe.. nape off komen kat itu?

    • November 16, 2010 at 7:53 am

      off komen xper.. dari off blog.. kanns

  8. November 16, 2010 at 10:24 am

    en_me, tengok gambor2 di sini dan di situ rindu pulak kat sydney.
    En_me raya aji sensorang la esok? Kat Malaysia Hall tu mesti ramai kot, kalau bebudak tak balik cuti lagi.

    • November 16, 2010 at 10:32 am

      punyelar lamer me dok sinih, x pasan ada mesia hall ghiteww.. ahaha

      • November 16, 2010 at 10:40 am

        hehe sori la en_me, Day 1 gitu kan. Malaysia Hall Sydney kat Alison Road, Randwick, tak jauh pundari city. Betul2 depan racecourse. Student postgrad yg meriah bila time raya aji, dapat daging free.

      • November 16, 2010 at 10:43 am

        sori mate, me sebenarnya kat melbourne, me cuma gi sydney last weekend jakks.. uhuhu
        tp tadi baru gugel mesia hall melborn.. no worries!

  9. November 16, 2010 at 11:05 am

    dengki dengki dengki dengki~

    • November 16, 2010 at 11:18 am

      ajak xmoh.. ehehe

  10. November 16, 2010 at 11:50 am

    syoknya dpt kenal negara orang..bila lah giliran aku kesini๐Ÿ™‚

    • November 16, 2010 at 1:17 pm

      ader lar rejeki nnti tewww.. ehehe

  11. November 16, 2010 at 12:46 pm

    uiks.. en-me tak teringin ke mahu berenang2 di dlm pond itew sambil disirami oleh raksasa huduh….

    psst: cantik gambar scenary ini.. huhuhu

    • November 16, 2010 at 1:18 pm

      cantik kanns.. timekaseh abg maza .. ehehe

  12. November 16, 2010 at 1:54 pm

    very the very i like very much!

    • November 16, 2010 at 1:58 pm

      u like me not u like me .. ahaha, thank u

  13. November 16, 2010 at 2:20 pm

    jambatan kat LDP je slalu lalu…….

    • November 16, 2010 at 5:19 pm

      misti dah jadik jambatan kenangan sepanjang jalan kanns.. ehehe

  14. November 16, 2010 at 2:28 pm

    uiii… banyaknyer air…
    time puasa2 camni, syok terjun mandi manda ni
    hehehe

    • November 16, 2010 at 5:20 pm

      kat sinih sejuk doc.. ehehe

  15. November 16, 2010 at 5:05 pm

    cantiknye gambar. btw sy baru nk bjinak2 dlm photography. baru je beli canon eos 550D. hrp dpt belahar dr en me.๐Ÿ™‚

    • November 16, 2010 at 5:20 pm

      tahniah.. samer2 lar kiter belahar oke.. ehehe

  16. November 16, 2010 at 5:13 pm

    Saya pernah ke tasik sydney di lake garden KL aje huhuhu

    • November 16, 2010 at 5:21 pm

      vah vah vahh.. baru tau ader namer camtu kt KL kanns.. ehehe

  17. fa
    November 16, 2010 at 8:33 pm

    alamak! tertinggal boat laa…hari tu dah balik kan? and then pegi sana balik? soli aaa..manyak tanyaa…๐Ÿ˜€

    • November 17, 2010 at 2:23 am

      akak gi mana.. uhuhu

  18. November 16, 2010 at 10:40 pm

    raya esok en_me. selamat..

    • November 17, 2010 at 2:23 am

      sodeyyy tauu.. ahaha

  19. November 16, 2010 at 11:55 pm

    selamat hari raya en_me

    • November 17, 2010 at 2:23 am

      salam aidiladha wat abg iman shah ittewww dr me yg jauh dimata.. chewahh

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s