Home > architectural, Canon EOS 40D, Johor > Muar Bridge, it is

Muar Bridge, it is

Sultan Ismail Bridge of Muar

Ahad petang, selepas hantar aTi (18) ke hostelnya di jasin, me terjah ke bandar muar.

Sempat juga singgah menjenguk beca gergasi (kesang) dan jambatan kedua (tanjung agas).

[+ gambar-gambar lain di fotolumayan dan flickr ]

[+ gambar beca gergasi dulu ]

Alahai.

  1. DrSinga
    November 23, 2010 at 12:41 am

    berbezanya 40D dan 450D🙂

    eh… semalam saya di Muar..mengapa langit tak sebiru itu???😛

    • November 23, 2010 at 3:42 am

      naper? tak percaya? kahh..

      tukar jer jadik 60D macam drhanie punyerr.. ihiks

  2. November 23, 2010 at 1:06 am

    woooo aku teringat kat atas jambatan tu aku lepak memancing… cantik sungguh beb…. walaupun jambatan baru ada tapi lebih suka dengan pemandangan jambatan lama ni….

    kalau korang dok jambatan tu nampak lahhh masjid muar bersetentang menghadap yang lama dan yang baru….

    • November 23, 2010 at 3:42 am

      me x penah mancing atas tewww.. lalu jakk.. volleee

  3. November 23, 2010 at 1:07 am

    beb aku balik muar tempoh hari wooooo dah ada Giant lah bukak sebelah ngan jambatan tu…. ramai lahhh orang plak…. singgah sana dok makan kat benteng kat bus station sedappppppppp

    • November 23, 2010 at 3:43 am

      jalan kat muar makin sesak.. susah orang kampung dan mat mat bangla nak lintas jalannn lohhh

  4. November 23, 2010 at 5:17 am

    Cantiknye..lama dah tak gi Muor..huhu

    • November 23, 2010 at 5:57 am

      thanx akak hliza tewww..

  5. hamizah
    November 23, 2010 at 5:21 am

    pandainya dia edit gambar..hehehe

    • November 23, 2010 at 6:01 am

      thanx akak hamizah perth tewww..

  6. November 23, 2010 at 5:32 am

    Lama tak singgah. apa kabuuuu en me.

    • November 23, 2010 at 6:01 am

      me baek jerr.. pokli kabauu?

  7. November 23, 2010 at 7:05 am

    Cantiknya… Kak Azie pegi Muar sekali dua, tak sempat nak jengah tempat2 yg indah gini…

    • November 23, 2010 at 7:48 am

      thanx akak azieazah ittewww..

  8. November 23, 2010 at 7:51 am

    terkenang Mrsm Muor….

    • November 23, 2010 at 7:55 am

      barang yg lamer jangan dikenang uoolss.. ahaks

  9. November 23, 2010 at 8:08 am

    Dah dekat dah tu rumah saya En Me…!

    • November 23, 2010 at 8:11 am

      bukanker kang msom dok kat batu pahat? jauh jugakk tewww.. uhuhu

  10. November 23, 2010 at 9:12 am

    kalau dapat ambik gambar tgh² jambatan baru tu, mesti cantik, macam nak terjun ke langit

    • November 23, 2010 at 9:14 am

      makk lar fulakk amik.. vollleee

  11. November 23, 2010 at 9:14 am

    merayap je kejenye hehe

    • November 23, 2010 at 9:16 am

      merayap dalam nogori jerr.. xkan nk jeles akak tewww

  12. Yati S
    November 23, 2010 at 10:59 am

    tak singgah makan mee bandung Muor ke en_me..pernah satu hari tu singgah kedai makan antik kt tengah2 bandor Muor, punye le ramai manusia..kiri kanan dinding dlm restoran bertampal foto org2 ternama dan pemimpin negara..sedap sgt le agaknye tu..kita nak menghabiskan sepinggan pun semput..

    • November 23, 2010 at 11:00 am

      tujuan me cumer nk amik gambarr.. volleee

  13. November 23, 2010 at 11:20 am

    kalau 1000D volley dapat resolusi gambar cun-cun yg sama kah itew en_me? huhuhu

    • November 23, 2010 at 11:22 am

      cuberlarr.. alala

  14. zie
    November 23, 2010 at 11:37 am

    dah dekat setahun x pegi muar..ai sukaaa org muar..hehe

    • November 23, 2010 at 12:17 pm

      kalo bertepok dua dua tangan akan berbunyi kanns.. ekeke

  15. November 23, 2010 at 12:03 pm

    hai,

    cantikk nya jambatan tuuu..

    Sultan Johor dah titah lagi supaya tambak johor digantikan…
    sape yg dengar ??

    • November 23, 2010 at 12:18 pm

      lampu jambatan jer yg chantekk.. uhuhu

  16. November 23, 2010 at 12:22 pm

    mee bandung Muar kan glamour. Kat mana sebenarnya lokasi mee bandung yang terbest sekali kat Muar? Nak pi try test.🙂

    • November 23, 2010 at 12:26 pm

      google jer bang daddy ittewwww..

  17. November 23, 2010 at 12:27 pm

    Cantiknyaaa…

    Kalo hire en_me jd photog kira rege kwn2 la yek :p

    • November 23, 2010 at 12:32 pm

      ahaha.. kowserr

  18. November 23, 2010 at 12:45 pm

    jangan lupa shoot(kalau belum lagi lah) jambatan Penang, jambatan kat Putrajaya..

    • November 23, 2010 at 12:46 pm

      oke oke.. ehehe

    • zie
      November 23, 2010 at 12:47 pm

      [..]

  19. zie
    November 23, 2010 at 12:46 pm

    [..]

    • zie
      November 23, 2010 at 12:48 pm

      en_me, mtk tolong delete please…tengsss!

      mane reti wordpress..hehe

      • November 23, 2010 at 1:21 pm

        me pown x reti aper yg ko nak buat .. uhuhu

  20. November 23, 2010 at 4:46 pm

    Pekh, kalah jambatan Pulau Pinang ;p.

    • November 23, 2010 at 4:50 pm

      maner ader.. ahaha

  21. November 23, 2010 at 4:55 pm

    ada 60D pun kalau tak pandai shoot, tak jadi secantik ini. Bila mau ajarinnn niii?? Hihi

    • November 23, 2010 at 5:03 pm

      camane nk ajar doc erk.. me pown bukannyer pandaii.. belasah jer dr photography magazine etc..
      lgpun doc dok katne erk?

  22. November 23, 2010 at 5:39 pm

    dok kat bangi. Hehehehe
    vollee tak? Volleee?😀

    • November 23, 2010 at 9:39 pm

      jauhnyerr..

  23. November 24, 2010 at 4:01 pm

    jasin? tempat lama lagi dikenang. ini kan pula Muor..

    • November 24, 2010 at 4:14 pm

      kanns.. ihiks

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s